گزارش پارس از عدم اعتماد مردم به تلگرامهای وطنی
فیلترینگ تلگرام و وعدههای برزمین مانده رئیسجمهور
آقای رئیسجمهور ظهر امروز در حالی در دیدار نوروزی با وزرا و استانداران و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی از رفع انحصار پیامرسانها سخن گفت که این روزها ضد و نقیضهای بسیاری در رابطه با فیلترینگ تلگرام مطرح شده است.
زهرا سعیدی: فیلترینگ تلگرام تا اواخر فروردین ماه! خبر گرچه چندان غیرمنتظره نبود اما سریع بود و ناگهانی. خبری که به نقل از علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام شد و گفته شد این تصمیمی است که در بالاترین سطح، اتخاذ شده و تلگرام جای خود را به یک سامانه مشابه ملی خواهد داد. بعد از ساعات کوتاهی از انتشار این خبر، برخی به تکذیب آن پرداختند و برخی از حتمی بودن آن در زمانی نامشخص خبر دادند. رمضانعلی سبحانیفر، رییس کمیته ارتباطات مجلس و نماینده پارلمان هم در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت که زمان فیلتر تلگرام مشخص نیست و نباید اخباری به جامعه پمپاژ شود که امنیت روانی مردم را مخدوش کند. با این حال هر چه هست، گویا تصمیم دولت درباره اصل ماجرا یعنی قیلترینگ تلگرام سخت است و جدی.
اگرچه حسن روحانی هم در دیدار عیدانه امروز خود داشتن پیامرسانهای ایرانی، توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کند را باعث افتخار همگان دانسته اما وعدههای آقای رئیسجمهور بر زمین مانده است و مردم دیگر امیدی ندارند
پس از این افراد آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز به خبر فیلترینگ واکنش نشان داد و علیرغم اینکه آن را تکذیب نکرد، عنوان داشت "دولت به قولهایی که به مردم داده پایبند است و وعدهها را قطعا پیگیری خواهد کرد. هر چند در این میان دولت نیازمند همراهی با سایر قوا و نهادها نیز هست."
در نهایت علیرغم ضد و نقیضها درباره فیلترینگ تلگرام ، در نهایت صداوسیما به معرفی "ایتا" پیامرسان جایگزین تلگرام پرداخت تا قطعیت خبر فیلترینگ قوت بیشتری به خود گیرد. جایگزینی که با صرف پولهای میلیاردی با مشکلات زیادی مواجه است و به گفته کاربران این شبکه اجتماعی تعداد اعضای آن به پنجاه هزار کاربر نرسیده هنگ کرده است، این در حالی است که ایتا فاقد نسخه ویندوزی و غیراندرویدی است و برای دسترسی افراد به شناسه تلگرامی در ایتا شرط و شروط تعیین میکند.
اما فراتر از این مسائل، مشکل اصلی اینجاست که بحث فیلترینگ در زمانی مطرح شده است که بسترسازی لازم برای آن صورت نگرفته و از سویی مردم اعتماد خود را به دولت و پیامرسانهای وطنی از دست دادهاند و علیرغم شعارهای دولت در زمینه ساماندهی فضای مجازی کاری در این زمینه صورت نگرفته و همچنان با مشکلات بسیاری در این زمینه روبرو هستیم.
تا جایی که اگرچه حسن روحانی هم در دیدار عیدانه امروز خود داشتن پیامرسانهای ایرانی، توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کند را باعث افتخار همگان دانسته اما وعدههای آقای رئیسجمهور بر زمین مانده است و مردم دیگر امیدی ندارند.
حال سؤال اینجاست که در این شرایط، دولت چگونه میتواند با وعدههای تحقق نیافته خود، همراهی مردم در فیلترینگ تلگرام را کسب کند؟ آن هم در شرایطی که زمینهسازی مناسب برای آن فراهم نشده و جایگزینهای تلگرام در کسب اعتماد مردم موفق نبودهاند؟
به نظر میرسد دولت در صورتی میتواند در اجرای این سیاست موفق شود که ضمن اجرای وعدههای خود و کسب اعتماد و رضایت عمومی، با بسترسازی مناسب، جایگزینهای مناسبی نیز معرفی کند.
ارسال نظر