گزارشی از کسبو کارهای اینترنتی وآشفتگی فضای مجازی
آیا کمر دولت با بستن تلگرام میشکند؟
اگرچه تمایل مردم به استفاده از اپلیکیشنهای مانند تلگرام و واتس آپ روز به روز در حال گسترش است اما آشفتگی فضای مجازی رویدادی است که باید هرچه سریعتر برای آن فکری کرد، امری که در صورت غفلت از آن آسیبهای فراوانی را به همراه خواهد داشت.
محمد خجسته: جهان در حال تغییر و تحول است. همزمان با این تحولات ارتباطات انسانی هم وارد مرحله نوینی شده است. برنامههای جدید فضای مجازی همانند تلگرام، انیستاگرام، توئیتر، واتس آپ در طی سالهای اخیر در کشورمان ظریب نفوذ گسترده ای داشته است.
بر همین اساس در زمانی که کشور دچار مشکلات شدید اقتصادی است و آمار بیکاری جمعیت جویای کار افزایش بسیاری داشته است به نظر می رسد باید به فکر راه حل های ارزان، در دسترس و راحت بود.
درحالحاضر بسیاری از برنامهنویسان با طراحی رباتهای اختصاصی تلگرامی (نرمافزارهای کاربردی مخصوص تلگرام) و فروش آن به صاحبان کسب و کار به کسب درآمد میپردازند. برخی دیگر هم به مدد داشتن مخاطبان گسترده در کانالهای تلگرامی خود، علاوه بر فروش محصولات خود، به صورت ساعتی یا روزنامه پستهای تبلیغاتی را از سایر کسب و کارها دریافت کرده و با نشر آن در کانال خود اقدام به دریافت وجه میکنند. مجموع همه این فعالیتها در بستر تلگرام و نگاهی به چشمانداز آینده این شبکه ارتباطی نشان میدهد عصر طلایی فعالیت اقتصادی در تلگرام آغاز شده و برای جذب بازار نباید این شبکه را نادیده گرفت.
نگاهی به آمار نشان میدهد بیش از ۲۰ میلیون ایرانی عضو تلگرام هستند و حدود ۲۰۰ هزار کانال تلگرامی فارسی نیز در این فضا فعالیت دارند. این آمار بالای جامعه مخاطبان نشان میدهد تلگرام ظرفیت تبدیل شدن به یک بازار کامل پر سود را در خود دارد.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران می گوید درآمد فروشگاه های آنلاین با دروازه های پرداخت مانند شرکتی در زمینه تجارت الکترونیک با ارزش بیش از 150 میلیون دلار در سال گذشته به 18 میلیارد دلار رسید. این میزان حتی فروش در اینستاگرام و تلگرام را شامل نمی شود. در حالی که دولت ایران به خوبی از این آمارها آگاه است، اما بحث در مورد امکان فیلتر کردن اینستاگرام و تلگرام به مانند فیس بوک و توییتر وجود دارد.
در ماه سپتامبر یک دادخواست در دادگاهی ایرانی علیه مدیر عامل تلگرام، پل دوروف، صادر شد، اتهام این بود که این اپلیکیشن به ارائه خدمات به تروریست ها و گسترش بی اخلاقی از طریق پورنوگرافی کودکان، قاچاق انسان و مصرف مواد می پردازد که میباید در برنامه مدنظر قرار بگیرد. دوروف به این اتهامات در توییتر پاسخ داد و گفت که شرکت او هزاران کانال و چت های با محتوای پورن و تروریسم را به طور روزانه در ایران مسدود کرده است. آینده تبلیغات و خرید آنلاین، مبهم است، اما یک چیز مسلم است: چنانچه پیامرسانها بسته شوند مردم به یک برنامه پیامرسان دیگر مهاجرت می کنند تا به کار خود ادامه دهند.
نگاهی به آمار نشان میدهد بیش از ۲۰ میلیون ایرانی عضو تلگرام هستند و حدود ۲۰۰ هزار کانال تلگرامی فارسی نیز در این فضا فعالیت دارند. این آمار بالای جامعه مخاطبان نشان میدهد تلگرام ظرفیت تبدیل شدن به یک بازار کامل پر سود را در خود دارد
حال باتوجه به شکل گیری استارت آپ های مجازی در نرم افزاهای مختلف و حضور گسترده بالای جمعیتی نمیتوان به فکر یک طرفه بستن و فیلترینگ تلگرام بود. این مهم زمانی شدنی است که بتوان شبکه های مجازی داخلی از جمله آی گپ، بیسفون و غیره را همانند تلگرام به روز کرد تا مخاطب بتوانند کسب و کار خود را به این شبکات انتقال دهد.
با این وجود اگرچه این اتفاق زمانی رخ میدهد که دولت عزم و همت خود را برای ارتقای پیامرسانهای داخلی افزایش داده و کسب و کار اینترنتی در بستر اپلیکیشنهای داخلی صورت گیرد، اما علیرغم وعد و وعیدها نه تنها به جایی رسیده است بلکه آشفتگی فضای مجازی رویدادی است که باید هرچه سریعتر برای آن فکری کرد، امری که در صورت غفلت از آن آسیبهای فراوانی را به همراه خواهد داشت.
ارسال نظر