افزایش مالیات بر مواد دخانی با نگاه سلامت محور و عواید مالیاتی بوده است
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه گفت: هنوز تصمیمگیری نهایی درباره وضع مالیات بر مواد دخانی و سیگار انجام نشده است.
مهدی فرشادان عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه 97 با اشاره به بررسی بندی مربوط به قیمت سیگار و افزایش مالیات بر آن در نشست کمیسیون متبوع خود، گفت: یکی از بندها در لایحه بودجه سال 97 مربوط به افزایش مالیات بر سیگار بود.
وی ادامه داد: بحث افزایش مالیات در حوزه خردهفروشی و برای هریک نخ سیگار مالیاتی با عددهای مختلف وضع شد.
نماینده مردم سنندج با اشاره به اینکه سیگارها در کشور به 4 دسته تقسیم میشوند، اظهار کرد: سیگار خالص که تولید داخلی است، سیگارهای تولید مشترک با یک کشور خارجی، سیگار خارجی با برند بینالمللی که در ایران تولید میشود و سیگارهایی که وارداتی هستند.
فرشادان تصریح کرد: در کمیسیون تلفیق بودجه برای تمامی این موارد در مرحله اول مالیاتهایی وضع شد، بسیاری معتقد بودند که وضع مالیات بالا میتواند به تولیدات داخلی ضربه زده و موجب بیکاری شود، لذا کمیسیون تلفیق عدد مالیات را بر تولیدات داخلی به نحوی قرار داد تا این اتفاق نیفتد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه سال 97 بیان کرد: برای محصولات مشترک و برند خارجی هم عددهای مالیاتی دیگر و برای سیگارهای وارداتی تعرفه بالاتر قرار داده شد.
فرشادان با بیان اینکه ما دو هدف از وضع مالیات بر روی دخانیات و سیگار داشتیم، گفت: وضع مالیات میتواند عوایدی را نصیب کشور کرده و همچنین موجب پیشگیری از مصرف بالای دخانیات شود، لذا ما با دید سلامت محور نیز به این موضوع نگاه کردیم.
وی ادامه داد: البته موضوع افزایش مالیات بر روی سیگار هنوز به صحن علنی نیامده، زیرا فعلا موردی پیش آمده که ظاهرا در کمیسیون تلفیق تمامی این پیشفرضها و عددهایی که بر روی آن مدتها بحث و بررسی شده و تصویب شده بود باقی مانده تا در جلسات بعدی بررسی شود.
نماینده مردم سنندج در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این اتفاق مربوط به نامه اعتراضی فروشندگان و توزیع کنندگان کالای دخانی تولید داخل به رئیس مجلس نمیشود، بیان کرد: بنده نمیدانم به چه دلیلی این اتفاق افتاده، زیرا اکنون عددهای مالیاتی که پیش از این تصویب کرده بودیم و بر روی آن بسیار بحث شده بود باقی مانده است، امیدواریم در جلسات بعدی کمیسیون درباره آن تصمیمگیری شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه 97 تاکید کرد: هنوز تصمیمگیری نهایی درباره وضع مالیات بر مواد دخانی و سیگار انجام نشده است، اگرچه یک بخش از آن حذف شده، اما این حذف با توجه به اصرار برخی طراحان و افراد دخیل در این موضوع فکر میکنم در جلسات بعدی هم بار دیگر مورد بررسی قرار بگیرد.
شایان ذکر است، فروشندگان و توزیع کنندگان مواد دخانی تولید داخل طی نامهای از رئیس مجلس خواستار تغییر بند الحاقی 7 به تبصره 6 لایحه بودجه سال 97 که موجب افزایش 35 تومانی هر نخ سیگار تولید داخلی میشود، شدند.
ارسال نظر