«مذاکره موشکی» خدمت به میهن و مردم است /میخواهیم وارد عرصه خدمت شویم؛ بدون توبه از فتنه ۸۸!

جریان سیاسی چپ در سرمقالههای امروز رسانههای خود، موضوعات عجیب و غریبی را درباره سیاستهای حاکمیتی نظام اسلامی مطرح کرده است.
رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب کشور در سرمقالههای خود، خوانشهای مختلفی را از اوضاع روز کشور ارائه میکنند.
آنچه که در ادامه میخوانید گشت و گذار روزانه فارس در لابهلای این تحلیلها و نقل آنها برای شماست:
***
رسانههای اصولگرا
افشاگری صبح نو درباره عاملان افزایش نرخ ارز
صبح نو: این روزنامه در سرمقاله امروز خود به ماجرای افزایش نرخ ارز اشاره کرده و نوشته است: بازار ارز همچنان متلاطم است و گویا بنای آرامشدن را هم ندارد؛ بسیاری توصیه میکنند که با کاهش اطلاعرسانی و مطرحنکردن تحولات روزانه آن، باید بر التهاب این بازار نیفزود و چشمها را فروبست؛ اما چگونه؟ اینکه بانک مرکزی دست به کنترل این بازار نمیزند، چه معنا و مفهومی دارد؟ غیر از هدفگذاری تسعیر نرخ ارز که رییسجمهور دو هفته پیش آنرا بهکلی رد کرد، آنچه پیشروست، عدم عرضه به بازار است. این مشکل ناشی از کجاست؟
این روزنامه میافزاید:
«ظن قوی آن است که متناظر با آنچه در برجام و معاهده مالی متعاقب آن (FATF)توافق شده، طرف غربی نه تنها به تعهدات خود در ایجاد گشایشهای مالی عمل نکرده است، بلکه آمریکاییها با بسیجکردن تمامی ارتباطات خود از شرق تا غرب آسیا، تلاش کردهاند دسترسیهای قدیمی ایران را مسدود کنند و متاسفانه این اقدام، پیش چشم ما اتفاق افتاده و از حدود 6 ماه قبل نشانهها و هشدارهای واقعی آن شنیده میشد، اما آنها که متولی این امورند، گویا گوششان را بر این واقعیت بسته بودند تا بدانجا که حیاط خلوتهای کشور به کلی مسدود شده و اکنون خود را در برابر عمل انجام شدهای میدانند که راه خروجی برایش ندارند؛ چون نه توان تحرک میدانی گسترده را دارند و نه وضع و اجرای سیاستی محکم برای کنترل اینوضعیت را. مدیریتی که حتی در حد گفتاردرمانی هم اینبار تلاشی در میانه چنین کارزاری نمیکند و در این بیعملی، چه توقعی است از اقدامات آنی و تعیینکننده که البته نیازمند جراحیهای بزرگ و پرهزینهای است.»[۱]
اینهمانی روحانی و احمدینژاد
رسالت: غلامرضا انبارلویی، در سرمقاله امروز رسالت نوشته است: دولتمردان اعتدالی در توجیه عدم کارایی و عدم ارائه کارنامه مثبت خود گاهی موضوع عملکرد دولت قبل را مطرح و ادعا کرده اند ؛ ما مشغول آواربرداری ویرانیها هستیم. فلذا از ما انتظار کارنامه اقدامات جدید نداشته باشید اما به گواهی اسناد و مدارک شاهد رویکردی از دولت فعلی هستیم که دقیقا بر اساس و پایه عملکرد خلاف قانون دولت قبل اما با شکل و شمایل ظاهراً قانونی گام برمیدارد. سخن این است چگونه امری را که دولت قبل انجام می داد مذموم بود اما اگر همان کار را دولت فعلی انجام دهد ممدوح باید تلقی شود؟
در ادامه این مطلب با انتقاد از چاپ چکپولهای بدون پشتوانه در دولت احمدینژاد و ادامه همین سیاست در دولت آقای روحانی، میخوانیم:
«چاپ پول به صورت اسکناس یا مسکوک نیازمند پشتوانه است. مصادیق پشتوانه بودن چاپ اسکناس و پول در قانون پولی بانکی احصا شده (جواهرات سلطنتی - طلا - ارز) اما ریال، آن هم ریال مسدودی محمل قانونی برای پشتوانه بودن چاپ پول درشت در حد 50 یا 100 یا 200 هزار تومان ندارد. گیریم که داشته باشد این پشتوانه مربوط به آن 120 میلیون قطعه ایران چکی است که به مبلغ 60 هزار میلیارد ریال به 33 بانک و موسسه اعتباری در سال 95 فروخته شده که معادل آن ریالش مسدود شده است. تکلیف پشتوانه 328 میلیون قطعه ایران چک باقی مانده و فروش نرفته به ارزش 387 هزار میلیارد ریال چیست ؟ توپ پاسخ به این پرسش کلیدی در زمین مجلس دهم در رد یا قبول تبصره 16 لایحه بودجه سال 97 کل کشور و پایان دادن به تکرار مکررات 5 ساله عملکرد دولت است که با کلید یونولیتی تصمیمات نادرست در صدد باز کردن یکی از قفلهای فولادی اقتصاد پولی و بانکی کشور است.»[۲]
مدیریت جهادی؛ راه حل مشکلات کشور
سیاست روز: این روزنامه در سرمقاله سهشنبه خود به قلم سیاوش کاویانی به دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخته و نوشته است: چهل سال عمر انقلاب، در مقایسه با دوران پهلوی، با همه مشکلات و سختیها، شکوفایی و پیشرفت را به همراه داشته است، که اگر برخی ضعفها و قصورها در مدیریتها نبود، پیشرفت و ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بسیاری زمینهها افزایش مییافت، نمیتوان منکر برخی کمکاریها و کارشکنیها بود، این موضوع مسدلهای نیست که بتوان آن را کتمان کرد، اما با وجود این، شاهد پیشرفت در بسیاری زمینهها بودهایم که همین پیشرفتها و پیروزیها است که دشمن را خشمگینتر کرده است.
در بخش دیگری از این یادداشت، همچنین میخوانیم:
«دستاوردهای ایران پس از انقلاب اسلامی بسیار فراوان است، بیانصافی است که تنها به نقاط ضعف پرداخته شود و از دستاوردهای بزرگ انقلاب سخنی به میان نیاید، ضعفها وجود دارد، حتی در کشورهای پیشرفته دنیا نیز، مردم جامعه رضایت کامل و حتی نسبی از شرایط زندگی خود ندارند، در حالی که آنها در شرایط سخت و دشوار جمهوری اسلامی ایران قرار نداشتهاند. اما میتوان در همین شرایط نیز با مدیریتهای صحیح، مدیریت انقلابی و جهادی به گونهای عمل کرد که وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور بسیار مناسبتر باشد و این امر اتفاق خواهد افتاد.»[۳]
کمترین کار انقلاب اسلامی برای مردم
کیهان: این روزنامه در اشاره به وقوع انقلاب اسلامی توسط مردم ایران مینویسد: مردم حاضر -در انقلاب- از میان ایسمها و رسمهای متنوع و مدعی، اسلام را برگزیدند. آن هم نه اسلام لیبرال یا متحجر. اسلام نابی که امام تعریف میکرد. اسلامی که نه شرقی و نه غربی است. اسلامی که مخالف ظلم است و معاند ظالم. اسلامی که سازشکار نیست و بهترین راه رسیدن به آرامش را در مبارزه با ظلم میداند. اسلامی که انقلابی است و اهل دروغ بامردم و مجامله بادشمن و معامله با متخاصم نیست. اسلامی که به دفع خطرِظالم قانع نیست و به دنبال رفع خطرِظلم است. اسلامی که نه ظلم میکند و نه ظلم میپذیرد. اسلامی که به طول تاریخ بشر و عرض جغرافیای جهان احاطه دارد و میداند که سازش انسان شریف، با ستم ممکن نیست.
در بخش دیگری از سرمقاله کیهان که به قلم محمدهادی صحرایی نوشته شده، پیرامون یک دستاورد قابل تأمل انقلاب اسلامی میخوانیم:
«کمترین کار انقلاب اسلامی ایران، هموار کردن مسیر رشد و تعالی مردم با استقلال است و مردم میتوانند بدون نیاز به اجنبی، به آرزوهای خود برسند. از امکان تحصیل همگانی در هر رشته و تا هرجا که میخواهند تا امکان ترقی در هر حرفه و فن. از کسب فضایل تا رسیدن به مرزهای علم و دانش. از پیشرفت پزشکی تا نظامی. از شکافتن اتم تا دست یافتن به ثریا و... و بزرگترین انقلاب نیز سپردن سرنوشت مردم به خودشان بود. مردم خود از میان افراد و افکار، برمیگزینند و مسئولیت میدهند.»[۴]
***
رسانههای اصلاحطلب
اعتراض اصلاحطلبان به مجازات زنان مکشّفه ادامه دارد
آرمان امروز: این روزنامه اصلاحطلب در سرمقاله امروز خود با عنوان «تناسب جرم و مجازات در شرایط عادی» به ماجرای دستگیری چن زن مکشّفه در قضیه «دختران خیابان انقلاب» پرداخته و تلویحاً مدعی شده است که طرح وثیقه گران برای برخی دستگیرشدگان معقول نیست و با جرم آنها تناسبی ندارد.
این سرمقاله را عبدالصمد خرمشاهی نوشته است.[۵]
پیش از این، نعمت احمدی، دیگر حقوقدان اصلاحطلب نیز طی سرمقالهای در روزنامه صبح نو مدعی شده بود که جریمه زنان مکشّفه 50 هزار تومان است نه 500 میلیون!
میخواهیم وارد عرصه خدمت شویم؛ بدون توبه از فتنه ۸۸!
اعتماد: محمدجواد حقشناس، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران در یادداشتی در صفحه یکم روزنامه اعتماد ضمن تأکید بر اینکه نمره اصلاحطلبان نمره قابل قبولی بوده است، مینویسد:
«آینده کشور و جریان اصلاح طلب ایجاب می کند این جریان سیاسی به عنوان یک جریان تاثیرگذار بتواند در فضای گفتمانی کشور همچنان پر اثر نقش آفرینی کند. با توجه به سوابق مدیریتی جریان اصلاح طلب، امیدوار هستم حاکمیت سیاسی کشور در نوع رفتاری که با جریان اصلاح طلب داشته که به شدت پر اشتباه بوده تجدید نظر کرده و فضایی را فراهم کند که با افزایش مشارکت های سیاسی، این جریان بتواند با اتکا به رایی که با پشتوانه مردم دارد، وارد عرصه عمل و خدمت شود.»[۶]
رسانههای اصلاحطلب در دوراهی نجفی_قالیباف
شهروند: این روزنامه در سرمقاله امروز خود کنایههای تندی را به وزارت راه و البته شهرداری تهران مطرح کرده و نوشته است:
«فراموش نکنیم که امروز برخلاف ٥٠ یا ١٠٠سال پیش قادر هستیم از روزها یا حتی هفتهها پیش از بارش برف آن را پیشبینی کنیم. هماکنون نیز درباره بارش هفته آخر بهمن ماه اظهاراتی میشود که مدیریت بحران را میتواند با آمادگی لازم به پیشباز مقابله با آن ببرد؛ ولی تجربه برف هفته گذشته به ما نشان داد که همچنان اندر خم یک کوچه هستیم و اگر یک بحران گستردهتر رخ دهد، معلوم نیست که به این سادگیها حتی از پس نیازهای اولیه خود در آن بحران برآییم. نمونه روشن ناموفق بودن در این بحرانِ اخیرِ برف، وضع فرودگاه بینالمللی امام بود. فرودگاهی که دروازه ورودی به کشور است و هر کس که پای خود را به داخل کشور میگذارد، نخستین تجربه خود از کشور را در آنجا به دست میآورد و هنگام خروج نیز آخرین تجربه را کسب و با خود به سوغات! میبرد، در جریان برف اخیر نمره مردودی به دست آورد.»
این روزنامه در ادامه مینویسد: مدیریت در شرایط عادی کاری است عادی. جامعه توسعهیافته همیشه خود را برای مدیریت در شرایط بحرانی آماده کرده است؛ این تفاوت مهمی است.[۷]
اما آنچه که جایش در اشارههای شهروند خالیست این است که تهران پیش از این و طی 12 سال شهرداری محمدباقر قالیباف و یا در دولت نهم احمدینژاد هرگز چنین بحرانهایی را تجربه نکرده بود.
در واقع مدیریت جهادی و اصولگرایانه با پاسخگویی و حضور میدانی سبب شده بود تا نه تنها در تهران بلکه در هیچ کجای کشور، مورد خاص و ابهامانگیزی در بحرانهای طبیعی و غیر طبیعی رخ ندهد.
به سخن دیگر اینکه غافلگیری وزارت راه و شهرداری در ماجرای برفبار تهران، صرفا به دلیل روشهای غلط اصلاحطلبان در مدیریت و اداره بحران رخ داد و گرنه کشور در بحران نیست.
«مذاکره موشکی» خدمت به میهن و مردم است!
*شرق: این روزنامه طی یادداشتی در صفحه اول خود به قلم مرتضی الهداد، معاون اقتصادی اتاق بازرگانی نوشته است:
شاید بتوان راهبرد جدیدی را درباره چگونگی حفظ برجام مطرح و تهدید مطروحه از سوی ایالات متحده را به فرصت تبدیل کرد. یکی از این رویکردها میتواند مشروط نکردن هرگونه مذاکره جدید یا بازنگری یا افزودن الحاقیه، به تسجیل حذف کامل تحریمهای بانکی از هر جهت و حتی اضافهکردن موادی در زمینه همکاریهای اقتصادی در حوزههای نفت و انرژی و همچنین همکاری بانکهای بزرگ تسویه دلاری و یورویی (Clearing Banks) با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانکهای ایرانی باشد.
او تصریح میکند:
اگرچه نگارنده از جزئیات مورد نظر بازنگری بیاطلاع است، اما چنانچه بتوان ارزیابی مثبتی در تهاتر «حفظ توان دفاعی و قدرت منطقهای کشور و تضمین قطعی حذف تحریمها در حوزههای اقتصادی و مالی و بانکی و بیمهای...» در مقابل درخواستهای سایر طرفهای سند برجام داشته باشیم و تهدید روی میز را به فرصت بالفعل روی میز تبدیل کنیم، بهنظر میرسد خدمت بزرگی به میهن اسلامی و مردم شریف ایران کردهایم.[۸]
از ناصحیح بودن انگاره آقای الهداد همین بس که بیدستاوردی برجام و تأکید رئیسجمهور روحانی مبنی بر اینکه مذاکره با آمریکا «دیوانگی» است را گویی ندیده است و دوباره پیشنهاد مذاکره میدهد. آنهم درباره خطوط قرمز کشور که حتی در صورت پردستاوردی برجام نیز غیر ممکن بود.
***
۱_ http://sobhe-no.ir/newspaper/415/1/16391
۲_ http://www.resalat-news.com/newspaper/item/11887
۳_ http://www.siasatrooz.ir/prthixnzx23nvzd.tft2.html
۴_ http://kayhan.ir/fa/issue/1214/2
۵_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/212760
۶_ http://magiran.com/npview.asp?ID=3703433
۷_ http://shahrvand-newspaper.ir/Modules/News/PrintVer.aspx?News_Id=125998&V_News_Id=&Src=Main
۸_ http://sharghdaily.ir/Modules/News/PrintVer.aspx?Src=Main&News_Id=151974
ارسال نظر