به گزارش پارس نیوز- دکتر محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که همزمان با آغاز ایام الله دهه فجر برای دیدار با مراجع و علمای حوزه علمیه به شهر قم سفر کرده است، به دعوت شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم، در مسجد چهارمردان (پایگاه انقلاب اسلامی)‌به سخنرانی پرداخت.

وی پس از تسلیت ایام فاطمیه و تبریک ایام الله دهه فجر و گرامی‌داشت یاد امام راحل و شهدای شهر خون و قیام که کانون انقلاب بوده است، به ضرورت «یادآوری اهداف» و «بازخوانی دستاوردها» انقلاب اشاره کرد و گفت: «هر پدیده‌ انسانی و طبیعی با خطر فرسودگی روبروست و انقلاب اسلامی ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. برای جلوگیری از خطر، نیازمند شناخت وضع موجود و ترسیم نقشه راه آینده هستیم و برای این دوکار لازم است بدانیم که ارزشها و مبانی در طول زمان ثابت هستند و تغییری در آنها راه ندارد و معامله‌پذیر نیستند. اینها منطبق بر سنتهای الهی هستند. اما روشها و ابزارها در طول زمان و بسته به شرایط تغییر می‌کنند.»

 

اهداف  انقلاب را در شعار اصلی آن می‌توان دید: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی

وی با اشاره به این که اهداف انقلاب را می‌توان در شعار اصلی آن یعنی  »استقلال، ‌آزادی، جمهوری اسلامی» به روشنی دید، به بازخوانی بخشهایی از تاریخ معاصر ایران پرداخت و با اشاره به حوادث انقلاب مشروطه و کودتای ۲۸ مرداد، دخالت بیگانگان، به ویژه امریکا، در امور داخلی ایران را نافی عزت ملی و نابودکننده استقلال دانست. قالیباف با اشاره به نیاز انسان به آزادی فکر و اندیشه و بیان، «روی پای خود بودن» و «با اراده خود عمل کردن» را از مصادبق مهم و اصلی آزادی دانست.

photo_2018-02-01_22-47-48

نه از هیمنه پوشالی دشمن بترسیم و نه از نگاه نقادانه به دستاوردها و خطاهایمان

قالیباف در ادامه افزود: «دو هدف دیگر در این شعار،‌ توجه به مردم و حرکت بر اساس نگاه و رویکرد دینی است. اسلام سیاسی‌ای که امام به ما آموخت، بر مبنای همین اصول استوار است. اسلام عزیز، انسان را در دو ساحت دنیا و آخرت می‌بیند و دولت در معنای عام آن برای تحقق خواسته‌های مردم و اسلام، با حفظ استقلال و آزادی ملت و کشور، تشکیل می‌شود. من تلاش خواهم کرد با توجه به ضیق وقت و با رعابت انصاف،‌ برای حرکت رو به جلو در حوزه کارکردی و ساختاری،‌ مطالبی را عرض کنم:

ما در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی هستیم. چهل سالگی زمان بلوغ همه‌جانبه فکری است و می‌دانید که این سن، زمانی است که دیگر خطایی از انسان پذیرفته نیست. اینجا دیگر زمان آزمون و خطا نیست. در چنین زمانی لازم است بررسی دقیقی از نقاط قوت و ضعف، ‌دستاوردها و خطاها داشته باشیم و همانقدر که نباید در برابر هجمه همه‌جانبه دشمن کوتاه بیاییم و از هیمنه پوشالی او بترسیم،‌ از شناسایی خطاها و اعتراف به آنها هم نباید نگران باشیم و به خطاهایمان اعتراف کنیم و آنها را اصلاح کنیم. اقرار کنیم که ما مسئولان پا به پای مردم نتوانستیم بیاییم. چرا که لازمه هر پیشرفت و تعالی،‌ شناخت اشتباهات و درس گرفتن از گذشته است.»

 

امنیت، هدیه دشمنان و قابل معامله نیست

وی با طرح این موضوع که سالگرد انقلاب فرصتی برای بازنگری و نهیب زدن به خودمان است،‌ گفت: »شرایط کنونی سخت‌تر از سال ۵۷ است و کار انقلاب بدون زحمت و تلاش و جانفشانی پیش نمی‌رود‌»

قالیباف با طرح این مطلب که اسلام در ساحت دنیا برای مردم سعادت، رفاه، عدالت، امنیت، ‌اخلاق، ‌استقلال و آزادی می‌خواهد، به شرح مجمل اوضاع منطقه، اروپا و امریکا پرداخت و گفت: «نعمت امنیت وجود دارد و این امنیت،‌ مردم‌محور بوده و هست. نباید با امنیت در رقابتهای جناحی بازی کرد. امنیت هدیه دشمنان ما نیست. بلکه ثمره خون شهدا و مبارزه و مقاومت مردم ماست. امنیت قابل معامله نیست و امروز بهتر از هر زمان دیگری می‌توان نشان داد که امنیت شوخی‌بردار نیست.»

 

اگر مردم را از دست دادیم،‌ یعنی همه چیز را از دست داده‌ایم / نباید خدمت به مردم را صدقه دادن دانست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشماردن خدمات صورت گرفته پس از انقلاب در حوزه‌های زیرساختی به این مطلب اشاره کرد که «نگاه ما در خدمت به مردم صرفا یک نگاه اقتصادی صرف نبوده و نیست و نباید خدمت‌رسانی به مردم را صدقه دادن نامید و فهمید که این با نگرش ما در مبنا متقاوت است. این مطلب را ما از امام یاد گرفته‌ایم که افتخار ما در خدمت به مردم است. اگر مردم را از دست دادیم،‌ یعنی همه چیز را از دست داده‌ایم.»

 

برخی مسئولان مردم را فقط برای زمانهای خاص لازم دارند

قالیباف در ادامه با بیان این که یکی از آسیبهای جدی و ضعفهای اساسی موجود «کم توجهی به نقش مردم در اداره کشور» است،‌افزود: مهمترین معضل و تهدید ما در حال حاضر این است که مردم آن‌گونه که باید و شابد در اداره امور کشور سهم ندارند و بعضی‌ها در سپردن اداره امور به مردم تردید دارند. این در حالی است که اگر در حوزه امنیت و دفاع کارنامه قابل قبولی داریم، بخاطر حضور مردم بوده است و اگر استقلال و عزت خود را حفظ کرده‌ایم و هویت خودمان را داریم،‌ به دلیل حضور مردم است.»

وی با انتفاد از کسانی که فکر می‌کنند نظام به حدی تثبیت شده است که دیگر نیازی به مردم ندارد ادامه داد: «برخی می‌گویند مردم پیچیدگی‌‌های اداره امور کشور را نمی‌دانند و به همین دلیل بهتر است که در اداره کشور دخالت نکنند. این افراد مردم را فقط برای اوقاتی که خودشان تشخیص می‌دهند لازم دارند. اگر در اقتصاد فساد هست،‌ به این دلیل است که مردم را از اقتصاد حذف کرده‌اند. چطور در جایی که جنگ و خون و شهادت هست،‌جای مردم هست،‌ اما در اقتصاد و مدیریت و ... مردم نمی‌توانند؟»

 

مسئولی که بین مردم نیست، فشاری را که بر اقشار گوناگون هست نمی‌فهمد

قالیباف ضمن هشدار جدی به همه جریان‌ها و گرو‌ه‌ها درباره هرگونه ایجاد بی‌اعتمادی به مردم افزود: « میان مردم و مسئولان نباید فاصله‌ای وجود داشته باشد. وضع کنونی ما از این نظر مطلوب نیست. مسئولی که در میان مردم نباشد،‌ به صورت طبیعی دیگر فشاری را که برخی مردم در خانواده و اجتماع تحمل می‌کنند، نمی‌فهمد.»

وی در ادامه با اشاره به این که در طول سالیان گذشته اقلیتی اندک، با نابرابری حاصل از دور زدن قانون از برخی غفلتها و دعواهای غیرضروری و رابطه‌های خانودگی و حزبی، با دلالی و قاچاق،‌ واردات غیرضروری، ‌تبانی با بانکها و ... سواستفاده کردند و یک شبه میلیاردر شدند گفت: « ما به این جماعت می‌گوییم چهاردرصدی‌ها و این‌ها را مردم نمی‌دانیم. مردم آن ۹۶ درصدی هستند که بدون تبانی و رانت در تلاش معاش روزانه هستند،‌ که برخی در این مسیر موفق شده‌اند و عده‌ای هم با سختی روزگار می‌گذرانند. چهار درصدی آن کارخانه‌دار شریفی که از مسیر قانونی و با زحمت فراوان ایجاد اشتغال کرده و در طول سالیان ثروت مشروعی به دست آورده نیست. اتفاقا بخشی از نود و شش درصد مردم همین صاحبان ثروتها و صنایع سالم هستند که از ناحیه رانت‌خواری چهاردرصدی ‌ها آسیب زیاد دیده‌اند و نتوانسته‌اند کارشان را گسترش بدهند و بعضا به ورطه ورشکستگی هم افتاده‌اند. ما دست صادرکنندگان و تلاشگران را می‌بوسیم و وظیفه‌مان کمک به آنهاست.»

عضو مجمع تشخبص مصلحت در ادامه با ورود به بررسی وضعیت کارآمدی نظام اداری کشور، به مشکل «تمرکزگرایی» و حل نشدن کارها بدون امضا و تأیید بالادستی‌ها گفت: «برای یک کار اداری ساده مردم باید صدها کیلومتر راه طی کنند و ساعتها وقت در سیستم اداری بگذرانند. مردم از ادارات راضی خارج نمی‌شوند و کارها به شیوه عادی و بعضاً  قانونی حل و فصل نمی‌شود. سالانه صدها میلیارد صرف پرداخت حق مأموریت، اقامت و رفت و آمد مسئولان از شهرستانها به تهران و مراکز استان‌ها می‌شود.

 

حرف زدن صرف، حاصل بی‌تحرکی و بی‌حوصلگی و میدان ندادن به جوانان

عدم توجه برخی مسئولان به روش‌ها و ابزارهای مدیریتی جدید و کهولت سن و بی‌تحرکی و بی‌حوصلگی به چیزی جز «حرف زدن صرف» یا «تردید در باورها وارزش‌ها» راه نمی‌برد. چرا؟ چون نیاز به تحرک و اندیشه و نیروی خلاق و جوان هست اما برخی می‌خواهند به هر قیمتی در قدرت باقی بمانند، ولو پذیرش ذلت برای کشور.»

 

باید مدل اداره کشور را مردمی کرد / مردمی کردن مدل اداره کشور، ضروری‌ترین نیاز امروز کشور است

قالیباف دربخش پایانی سخنان خود خطاب به حضار گفت: «عزیزان! ناامیدی و دلسردی چاره کار نیست. باید آستین‌‌ها را بالا زد و به میدان آمد. باید تجارب انباشته و شناخت دقیق را در اختیار جوانان و نسل جدیدی که امروزه آماده پذیرش مسئولیت است قرار داد و به آنها اعتماد کرد. باید در مدل اداره کشور بازنگری و به معنای واقعی آن را مردمی کرد. اداره مردمی کشور اساسی‌ترین و فوری‌ترین نیاز کشور است. علاوه بر این نباید اجازه داد چهاردرصدی‌ها، مدیران قجری و ایل‌وتباری به عنوان مردم به راحتی قانون را دور بزنند و با روابط، نابرابری‌های اجتماعی را تشدید کنند. و در پایان این که دفاع از حق مردم و خدمت‌رسانی به آنها نباید مایه شرمندگی کسی باشد. باید افتخار کنیم که خدمتگذار مردم باشیم.»

 

جوان های کارآمد فارغ از جناح سیاسی شان باید به کار گرفته شوند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ظرفیت های بالفعل اقتصادی ما قادر است مشکلات اقتصادی کشور را حل کند، تاکید کرد: اصلا مهم نیست یک جوان از کدام جناح سیاسی باشد. مهم این است که وقتی حرف زدن، علم، مدیریت و جسارت در تصمیم گیری اش را می بینید لذت می برید و به کارامدی اش صحه می گذارید. امروز کشور به این مدیریت جوان نیازمند است. نسل جدید آماده پذیریش مسوولیت هاست. رها کنیم مسوولیت ها را و به جوان ها میدان دهیم تا تحول ایجاد شود.