به گزارش پارس شورای نگهبان در این دوره از انتخابات شرایط سختی پیش رو دارد. مهمترین تفاوت این دوره با گذشته این است که شورای نگهبان باید کسانی را رد صلاحیت کند که در جامعه به سابقه تدین و انقلابی گری شناخته می شوند. البته روز گذشته آیت الله جنتی توضیح داد که سابقه انقلابی و تدین افراد ملاک نهائی نیست. با این حال شورای نگهبان در معرض امتحان تاریخی سختی قرار دارد. آیا صلاحیت کاندیداها را فارغ از سلایق آنها بررسی خواهد کرد؟

انتقاد عزت الله انتظامی
عزت الله انتظامی روز گذشته درباره همراهی با مشائی و احمدی نژاد در ستاد انتخاباتی وزارت کشور توضیحاتی را به رسانه ها ارائه کرد. انتظامی بعد از یک هفته در قالب نامه ای خطاب به مردم نوشت: " جمعیت به داخل سالن هجوم برد. حیران مانده بودم چه کار کنم؟ ناگهان دیدم آقای مشایی و آقای رییس جمهور و چند نفر دیگر که همراه آنها بودند از روبرو به طرف من می آیند. آقای مشایی طرف چپ من و آقای رییس جمهور طرف راست من نشستند. ناگهان اطرافمان پر شد از دوربین های عکاسی. آقای مشایی گفت" چی شده؟ یه خرده شاد باشین! " من حرفی نداشتم که بزنم. عکاس ها تند و تند عکس می گرفتند. عکسشان را که گرفتند محل را ترک کردند و من باز همان جا بهت زده وسط آن صندلی سه نفره تنها ماندم. "

انتظامی در این نامه تاکید کرده است که با هدف پی گیری بنیاد فرهنگی و هنری ام با مشائی همراه شدم و آنها از این همراهی سوء استفاده کردند. البته باید به آقای انتظامی حق داد. از احمدی نژاد پیش از این هم سوابقی وجود دارد. آخرین نفری که شبیه به چنین اظهاراتی داشت علیرضا افتخاری است.

اما این استاد کهنه کار سینما نباید فراموش کند که این ماجرا یک شبه اتفاق نیافته است و اگر نه چرا دیگر پیشکسوتان سینما مصون ماندند. کمی هم باید به گذشته رجوع کرد. ماجرای مدال ها و نشان ها و کمک هزینه ها و غیره.

اولین اظهار نظر انتخاباتی جلیلی
سعید جلیلی که به کاندیدای ساکت این دوره از انتخابات تبدیل شده است اولین سخنان رسانه ای خود را در جمع ستاد انتخاباتی اش ایراد کرد. وی در این سخنان تاکید کرد که در مسائل مالی نباید وام دار کسی باشیم و از طرفداران خود خواست تا از هر نوع رفتاری که همواره بر غلط بودنش تاکید شده است، به شدت پرهیز کنند.

جلیلی اما در انتها به نکته ای هم اشاره کرد که تمایل وی را برای کناره گیری به نفع افراد دیگر نشان می دهد. وی می گوید: بنا نیست کاری را که باید به این شکل انجام گیرد حتماً من انجام دهم. اگرکاندیدای دیگری هم انجام داد و یا در انتخابات موفقیتی داشت، حتماً به او هم تقدیم می کنیم. حتی اگر آنها از الان هم روی این حرفها کار کنند خودش می شود گفتمان سازی، که برای ما مطلوب است.

برخی معتقدند جلیلی ممکن است در آستانه انتخابات به نفع کاندیدایی که اقبال بیشتری برای رقابت با هاشمی دارد کناره گیری کند. البته این حدس و گمان برخی فعالین سیاسی است که فکر می کنند می توانند جلیلی را به انصراف قانع سازند.

آیت الله جنتی و کاندیدای بنز سوار
روز گذشته آیت الله جنتی در خطبه های نماز جمعه گفت: کسی که شعار ساده زیستی می دهد اما ماشین بنز سوار شود درد مردم را نمی فهمد و نمی فهمد که می گویند گرسنه ام یعنی چه؟ دلش به حال طبقه محروم نمی سوزد.

در بین کاندیداها افراد متمول با زندگی های آنچنانی زیاد دیده می شود. کاندیداهایی با منزل میلیاردی و ماشین های چند صدمیلیونی که از سوار شدن و عکس گرفتن با آن مقابل دوربین خبرنگاران هیچ واهمه ای هم ندارند. اما آخرین عکس از نامزدها که با بنز در رسانه ها دیده شده مربوط به هاشمی است. هاشمی با بنز به وزارت کشور رسید. البته آیت الله جنتی بی تردید بنز را بصورت سنتی مثال زده است. هستند دیگر کاندیداهائی که گرچه بنز سوار نیستند اما قیمت خودروی سواریشان کمتر از بنز هم نیست.

تهدید شورای نگهبان توسط کیهان
روزنامه کیهان در سرمقاله امروز خود که به قلم حسین شریعتمداری نوشته شده است ضمن تاکید بر رد صلاحیت اصحاب فتنه در انتخابات پیش رو تصریح کرد که شورای نگهبان نباید خواسته یا ناخواسته با فتنه همراهی کند: " تایید صلاحیت اینگونه نامزدها، چه بخواهیم و چه نخواهیم به معنای همراهی با فتنه آمریکایی- اسرائیلی یاد شده است"

حسین شریعتمداری معتقد است هاشمی نماینده جریان فتنه است و باید رد صلاحیت شود. این اظهارات شریعتمداری فارغ از اینکه چه میزان درباره هاشمی درست باشد یک پیام منفی دارد و آن هم این است که هر کس دل در گروی هاشمی داشته باشد و او را مناسب ریاست جمهوری بداند جزو فتنه است. این قبیل اظهار نظرها هرچند از روی دلسوزی، نه به صلاح نظام است و نه منصفانه و هوشمندانه. شریعتمداری در یادداشت قبلی خود نیز هاشمی را نماینده جریان فتنه دانسته است. به این ترتیب هر کس که بخواهد به هاشمی رأی دهد جزو فتنه خواهد بود.

آقای شریعتمداری فراموش نکند که هاشمی در حال حاظر با حکم رهبر انقلاب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این حکم بعد از سال ۸۸ است. برای نقد هاشمی نیازی به این همه تند روی و عصبانیت نیست.

ائتلاف جدید ۳ نفره
در حالی که ائتلاف سه نفره روزهای رو به زوال خود را طی می کند و قالیباف روز چهارشنبه از پاک شدن این صورت مسأله گفته بود، برخی اظهارنظرها حاکی از تشکیل ائتلاف جدید گفتمانی است.

در همین رابطه علی رضا زاکانی در گفت وگوئی گفته است: پیشنهاد بنده ائتلاف گفتمانی است که از بین کاندیداهایی که دارای گفتمان مشترک هستند نهایتاً یک کاندیدا وارد رقابت نهایی انتخابات شود، و فکر می کنم این امرتا حد زیادی مانع سردرگمی مخاطبان و بدنه حزب الله خواهد شد.

وی درباره افرادی که می توانند در این ائتلاف حضور داشته باشند می گوید: از بین آقایان حداد عادل، جلیلی و بنده فکر می کنم این ائتلاف قابل شکل گیری باشد.

هنوز حدادعادل و جلیلی درباره این ائتلاف اظهار نظری نکرده اند.