محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی شامگاه امروز (شنبه 4 آذر) در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین در مورد مسائل اقتصادی کشور اظهار داشت: شرایط  اقتصادی  کشور در حال حاضر در شرایط جنگ است،  اظهارات مسئولین آمریکایی  و دولت‌های اروپایی نشان از این دارد که با یک جنگ اقتصادی مواجه هستیم.

 

وی افزود: دولت باید یک آرایش مناسب برای مقابله با این جنگ اقتصادی داشته باشد که متأسفانه چنین آرایشی را ما نمی‌بینیم و من این موضوع را در مجلس تذکر دادم لذا باید برنامه و سناریویی در مورد نرخ ارز که یکی از پایه‌های اقتصاد کشور است، داشته باشیم.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: مسائلی که در نرخ ارز اثرگذار است تفاوت نرخ تورم در ایران و کشور‌ها و قاچاق کالا است در حالی که دولت مدعی است قاچاق کالا را از 25 میلیارد دلار به 12میلیارد دلار رسانده‌ایم بنابراین 13 میلیارد دلار باید در کشور اثرگذار باشد و تولید افزایش پیدا کند که شاهد این موضوع نیستیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی در مورد بودجه نیز اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین منابع بودجه کشور فروش نفت است که با توجه به تحریم، ساختار را اصلاح کردیم و میزان وابستگی بودجه به نفت را به 50 درصد رسانده‌ایم.

وی افزود: یکی دیگر از منابع بودجه مالیات‌های دریافت‌شده است که در چند سال اخیر رشد قابل قبول داشته است.

پورابراهیمی مطرح کرد: قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده را با توجه به مشکلاتی که داشت اصلاح و تا پایان سال تصویب خواهیم کرد.

وی در مورد مدیریت پرداخت یارانه‌های نقدی اعلام کرد: ما در مجلس محاسبه کردیم که پرداخت و یا عدم پرداخت یارانه در دهک‌های پردرآمد حداکثر 2درصد تأثیرگذار است در حالی که در دهک‌های کم‌درآمد این تأثیر به 50 تا 70 درصد می‌رسد.

پورابراهیمی گفت: دولت باید امسال با مجلس در مورد یارانه‌ها توافق کنند و تصمیمی بگیرند زیرا کل بودجه عمرانی سال 1396 در استان کرمان 1300 میلیارد تومان است که در 6 ماه اول سال 1.5 درصد آن نقدی پرداخت شده است در حالی که در همین استان 1800 میلیارد تومان یارانه نقدی داده می‌شود لذا اگر به مردم بگوییم که "اگر با همین یارانه‌ها بتوان برای فرزندان شما شغل ایجاد خواهد شد" آنها از یارانه نقدی خود خواهند گذشت.

وی در مورد ربوی بودن اقتصاد کشور نیز اظهار داشت: برخی شبهات درباره ربوی بودن اقتصاد کشور درست است و امسال  کار طرح مطابق با اقتصاد اسلامی را در کمیسیون اقتصادی تکمیل کرده و در سال 97 آغاز انطباق اقتصاد کشور با اقتصاد اسلامی است.