عادل الجبیر: موضوعات مهمتر از قطر داریم مانند "تروریسم" در ایران!
وزیر امور خارجه عربستان مدعی شد: دوحه عملا به برخی از خواستههای اصلی ما تن داده است و اکنون ما منتظر اقدامات این کشور درخصوص اخوان المسلمین و حامیان تروریسم هستیم.
عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبهای با سردبیران روزنامههای مصری در شهر قاهره مدعی شد: ما موضوعاتی بسیار مهمتر از مساله قطر داریم مانند "تروریسم" در ایران، لبنان و یمن و نباید ذهنمان را در این شرایط درگیر اظهارات مسؤولان قطری کنیم.
الجبیر گفت: ما شش خواسته اصلی داریم و با وجود اظهارات تند مسؤولان قطری آنها به برخی از آنها مانند امضای توافقنامه مبارزه با تروریسم با آمریکا و توقف حمایتها از حماس جهت نتیجه دادن تلاشهای مصر در مساله آشتی پاسخ دادند.
وزیر امور خارجه قطر تاکید کرد: قطر باید تلاش بسیار بیشتری در راستای تحقق خواستههای کشورهای تحریم کننده انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای تحریم کننده قطر اکنون منتظر اتخاذ اقداماتی از سوی این کشور در مورد پناه دادن به چهرههای تحت تعقیب، حامیان مالی تروریسم و اخوان المسلمین هستند، تاکید کرد: بحران قطر راه حل نظامی ندارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات محمد عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر مبنی بر آمادگی دوحه برای مقابله نظامی با کشورهای تحریم کننده مدعی شد: ما بارها گفته و تکرار کردیم که بحران قطر راه حل نظامی ندارد و این بحران مسالهای بسیار بسیار کوچک است و ما نباید آن را بزرگ کنیم. ما مسائل مهمتری مانند دخالتهای ایران در امور کشورهای منطقه، خطری که این کشور برای منطقه ایجاد میکند، برنامههای هستهای و موشکی ایران و حمایتش از "تروریسم" و نیز برقراری ثبات در عراق، حل بحران سوریه و بحرانها در کشورهای یمن و لیبی و به طور کلی تروریسم و افراط گرایی داریم.
الجبیر با تاکید بر اینکه این موضوعات بسیار بزرگتر از مساله قطر هستند، تاکید کرد: حل بحران قطر بستگی به تغییر رفتارها و سیاستهای دوحه دارد.
وزیر امور خارجه عربستان در ادامه مدعی شد: آنچه که عربستان و کشورهای همپیمان با آن از دوحه میخواهند تنها عدم حمایت از تروریسم، عدم پشتیبانی مالی از آن، عدم حمایت از افراط گرایی و نیز چهرههای تحت تعقیب و مجرمان و فراهم نکردن تریبونهای رسانهای برای تبلیغ افراط گرایی و عدم دخالت در امور سایر کشورهاست.
رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان در بخش دیگری از این کنفرانس درباره حملات این کشور علیه یمن مدعی شد، درک نادرستی درباره آنچه در یمن رخ میدهد، وجود دارد. ما برای ورود به یمن گزینهای نداشتیم و ورود ما به این کشور شبیه اقدام مصر در حفظ امنیت مرزهایش با لیبی بود. تمامی تلاشها برای بازگرداندن دولت (دولت مستعفی یمن) به قدرت از طریق گفتوگو شکست خورد به همین دلیل و به ویژه در پی تهدیدات نیروهای وابسته به انصارالله علیه مرزهایمان، مجبور به دخالت نظامی در یمن شدیم!
ارسال نظر