دوئل در استانبول و وین
امروز چهارشنبه نمایندگان ایران در دو جبهه مختلف به مذاکره با نمایندگان نهادهای بین المللی می نشینند تا شاید بتوانند غرب را متقاعد به قبول حق مشروع جمهور اسلامی کنند.
به گزارش پارس ، به نقل ازمهر، امروز" سعید جلیلی" دبر شورای عالی امنیت ملی ایران، در استانبول با" کاترین اشتون" مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار می کند. اشتون در این دیدار به عنوان نماینده گروه ۱+۵ حاضر می شود.
دیدار اشتون و جلیلی در پی مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان) در آلماتی قزاقستان که در اواخر فروردین ماه سال جاری برگزار شد انجام می شود. در مذاکرات آلماتی ۲ ایران پیشنهاداتی را به کشورهای مذاکره کننده ارائه داد که قرار شد نمایندگان این کشورها پس از بحث در مورد این پیشنهادها در پایتخت های خود نتیجه را به اطلاع ایران برسانند.
بر اساس اعلام رسمی ایران، سعید جلیلی روز پنجشنبه ۱۶ می به صورت جداگانه در محل سرکنسولگری ایران در استانبول نشست خبری برگزار خواهد کرد و به سئوالات خبرنگاران پاسخ می دهد.
" عباس عراقچی" سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری سه شنبه ۱۴ می با خبرنگاران در این باره تاکید کرد: " متاسفانه نمایندگان ۱+۵ در آلماتی ۲ آمادگی نداشتند و از اختیارات لازم نیز برخوردار نبودند به همین دلیل قرار شد پس از مشورت در پایتخت های خود خانم اشتون ظرف یک هفته نتیجه را ارایه بدهد که طولانی شدن اعلام نتیجه از طرف آنها از یک جهت می تواند مثبت باشد و امیدواریم پاسخ اشتون سازنده باشد و ما منتظر هستیم که بشنویم. "
اما علاوه بر مذاکرات سعیدجلیلی و اشتون در استانبول، امروز چهارشنبه در وین نیز مذاکراتی میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) انجام می شود. در روزهای گذشته" علی اصغر سلطانیه" سفیر و نماینده دایم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، در اظهارتی ابراز امیدواری کرده بود که در مذاکرات پیش رو ایران و آژانس به نتیجه مثبتی برسند.
سلطانیه گفته بود که نشست آتی ایران و آژانس با پیشرفت همراه خواهد بود. اما در طرف مقابل یک دیپلمات استرالیایی که با رویترز مصاحبه کرده، مدعی شد که دلیلی برای خوشبینی وجود ندارد چرا که مذاکرات پیشین بارها بدون نتیجه پایان یافته است.
غرب بارها مدعی شده که اجازه بازدید از تاسیسات پارچین به بازرسان آژانس داده نمی شود اما مقامات ایرانی تاکید کردند که تحقق این امر مستلزم مشخص شدن چارچوب این بازدید است.
سلطانیه در این باره گفته است: تا زمانی که چارچوب این برنامه مذاکره نشود و دو طرف به توافق نرسند، چنین امری محقق نمی شود.
در همین رابطه امروز در تحلیلی با اشاره به مذاکرات نمایندگان ایران در استانبول و وین، مدعی شد با توجه به اینکه ایران در ماه آینده میلادی شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود امیدی به نتیجه بخش بودن گفتگوها در وین و استانبول نیست.
مذاکرات وین که دومین دور از مذاکرات دو طرف از ابتدای سال ۲۰۱۲ تا کنون محسوب می شود در ساعت ۱۰ صبح به وقت گرینویچ آغاز می شود و نمایندگان آژانس بار دیگر از ایران خواهند خواست تا اجازه بازرسی از پارچین را به بازرسان این نهاد بدهد.
مذاکرات جلیلی و اشنون نیز در استانبول امشب برگزار می شود و با توجه به آنکه ایران در ماه آینده شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود بعید است شاهد پیشرفتی در استانبول باشیم و اگر قرار باشد پیشرفتی در پرونده هسته ای ایران رخ بدهد بعد از انتخابات ماه ژوئن خواهد بود.
رویترز در حالی مدعی ارتباط مذاکرات هسته ای با انتخابات ریاست جمهوری شده که ایران بارها اعلام کرده این دو موضوع ارتباطی به یکدیگر ندارند.
در همین رابطه یک دیپلمات مستقر در اروپا به رویترز گفت: با توجه به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری، ایران تلاش می کند تا زمان برگزاری این انتخابات همه امور را با ثبات نگه دارد.
اما نکته ای که در این میان موجب شده تا بارقه ای از امید در مورد نتیجه مذاکرات شکل بگیرد ابراز امیدواری عراقچی و سلطانیه است.
عراقچی به عنوان یکی از اعضای تیم مذاکره کننده ایران با کشورهای ۱+۵ از نزدیک در جریان روند مذاکرات و پیشنهادات ایران به کشورها ۱+۵ قرار دارد و سلطانیه نیز به عنوان نماینده ایران در آژانس و مذاکره کننده با آن مطرح است از همین رو اظهار نظر این دو در مورد مذاکرات روز چهارشنبه، نمی تواند چندان هم بی ربط باشد.
ارسال نظر