از گاردین، نیویورک تایمز، اشپیگل تا لس آنجلس تایمز
گاردین: هاشمی یعنی" پادشاه پسته" و سیاستمداری" زیرک و ثروتمند"
این رسانه ها از شمار بالای داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران بسیار متعجب شده اند.
به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز، آنچه که بیش از همه در رسانه های غربی درمورد ایران به چشم می خورد، ثبت نام اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی در انتخابات است.
این رسانه ها از شمار بالای داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران بسیار متعجب شده اند.
" گاردین" از هر" دو داوطلب اصلی نامزدی" به عنوان چهره هایی نام می برد که" خطر درگیری شان با نظام جمهوری اسلامی وجود دارد" . به نوشته روزنامه" گاردین" ، این دو نفر از دو جناح رقیب و کاملا متفاوت می آیند که جناح اصولگرا کاملا با آنها مخالف هستند. " گاردین" از حمایت اصلاح طلبان از وی" به خاطر همدردی ای که او با منتقدان دولت پس از انتخابات ۱۳۸۸ نشان داد" اشاره می کند.
" نیویورک تایمز" نیز می نویسد درصورت تایید صلاحیت مشایی و رفسنجانی، آنان" در عمل به مبارزه انتخاباتی تکانی خواهند داد" . این روزنامه توضیح می دهد که دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی جریان طرفدار رحیم مشایی را" انحرافی" نامیده؛ جریانی که معتقد است" نیازی به میانجیگری روحانیت نیست و هر کس می تواند خود با خدا رابطه برقرار کند" . " نیویورک تایمز" می نویسد، مدعی شده است که به رفسنجانی پس از حوادث سال ۸۸ به چشم" خائن" نگریسته می شود.
" نیویورک تایمز" مدعیست رفسنجانی" خواهان جامعه ای بازتر و روابط بهتر اقتصادی با غرب است" . این روزنامه با اشاره به اینکه رفسنجانی منتقد احمدی نژاد و تیم اوست می نویسد به نظر او، احمدی نژاد به خاطر" نداشتن تخصص" کشور را به وضعیت اقتصادی" خطرناک" ی کشانده اند.
این روزنامه آمریکایی همچنین در خصوص کاندیداتوری مشایی نوسته است او متعلق به آن" نسل جدید سیاستمداران" ایران است که احمدی نژاد آنان را نمایندگی می کند. " نیویورک تایمز" می نویسد به نظر می آید که رحیم مشایی در مقایسه با" مربی" خود، محمود احمدی نژاد، در برخی زمینه ها گشوده تر باشد، چون اغلب بر" آزادی های فردی" تاکید می کند. در عین حال این روزنامه به کنفرانس مطبوعات مشایی پس از ثبت نام همراه با احمدی نژاد اشاره می کند. رحیم مشایی در آنجا گفت که خط مشی سیاست خارجی احمدی نژاد را دنبال خواهد کرد، که از نظر غرب همراه با" مقابله جویی" است. وی همچنین تصمیم های اقتصادی احمدی نژاد را تایید کرد که از نظر غرب" جدال برانگیز" است.
در گزارش هفته نامه ی آلمانی" اشپیگل" ، از رفسنجانی به عنوان" یکی از بنیانگذاران جمهوری اسلامی" ، " میلیاردر" و" پادشاه پسته" نام برده شده است. در تحلیل" اشپیگل" همچنین یادآوری شده که آرژانتین در سال ۲۰۰۶ دستور بازداشت رفسنجانی را به خاطر مسئول دانستن وی در بمب گذاری علیه مرکز یهودیان بوئنوس آیرس صادر کرده است.
روزنامه" تلگراف" چاپ لندن ثبت نام رفسنجانی را" مهم ترین عامل تاثیرگذار" در روند انتخابات ریاست جمهوری ایران می داند. این روزنامه رفسنجانی را به عنوان کسی معرفی می کند که سال هاست با ریاست جمهوری احمدی نژاد مخالف بوده، از اپوزیسیون انتخابات سال ۱۳۸۸ پشتیانی کرده است.
" تلگراف" نیز می نویسد که اصلاح طلبان از رفسنجانی حمایت می کنند. این روزنامه در عین حال اشاره می کند به اینکه بسیاری پرسش ها در مورد زندگی و سابقه این سیاستمدار پاسخ داده نشده است. " تلگراف" رفسنجانی را سیاستمداری" زیرک و ثروتمند" می خواند که دستاورد چندانی در دوره ریاست جمهوری خود در گذشته نداشته است.
روزنامه" گاردین" همچنین در خصوص روش احمدی نژاد در حمایت از رحیم مشایی با روشی مقایسه می کنند که ولادیمیر پوتین پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود در روسیه در حمایت از دیمیتری مدودیف داشت.
پوتین پس از دو دوره ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۸ برای به قدرت رسیدن مدودیف تلاش کرد و در دولت وی سمت نخست وزیری را بر عهده گرفت و سپس خود در سال ۲۰۱۲ برای سومین بار رئیس جمهور روسیه شد.
روزنامه" لس آنجلس تایمز" که ورود رفسنجانی و رحیم مشایی برای ثبت نام در روز شنبه را" سینمایی" توصیف کرده است، می نویسد که هیچ ضمانتی وجود ندارد که این دو به عنوان نامزدهای انتخاباتی در برابر هم قرار گیرند. " نیویورک تایمز" نیز از قول امیر محبیان، می نویسد: " بسیار تردید دارم که شورای نگهبان نامزدی مشایی را بپذیرد و امیدوارم شاهد ناآرامی خیابانی نباشیم. "
با این همه به نظر تحلیلگر" لس آنجلس تایمز" ، صرف حضور این دو نفر برای ثبت نام در انتخابات می تواند موجب شود که مردم ایران که در حال حاضر بیش از هر چیز نگران پرداخت صورت حسابهای خود هستند، علاقه بیشتری به شرکت در انتخابات از خود نشان دهند.
ارسال نظر