پارس؛
چرا عربستان از افزایش نقش حزب الله در یمن واهمه دارد؟
با پررنگ شدن نقش حزب الله وضعیت خود را مساعد نمیبیند لذا با استفاده از رسانههای خود دست به ایجاد یک جنگ رسانهای علیه سید حسن نصرالله و حزب الله لبنان در منطقه زده است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عبدالرحمن معزب، نماینده مجلس یمن و یکی از رهبران حزب کنگره ملی این کشور سه شنبه در صفحه فیسبوک خود نوشت: «عبور صنعاء از خطرها و فاجعه... مدیون حسن نصرالله است.» این نوشته کافی بود تا جنگ روانی عربستان علیه حزب الله طی روزهای اخیر تشدید شود. اما سؤال اینجاست که چرا عربستان از افزایش نقش حزب الله در یمن واهمه دارد؟
1- تنش میان انصارالله و نیروهای علی عبدالله صالح از آنجایی آغاز شد که علی عبدالله صالح با سخنانی نیروهای انصارالله را انحصارطلب معرفی کرد و انصارالله نیز با متهم کردن علی عبدالله صالح به معامله با امارات زمینههای این تنش را گسترش داد. با توجه به شرایط یمن، عربستان نیز با شدت بخشیدن به جنگ رسانهای و حملات هوایی خود، به دامن زدن تنش میان انصارالله وعلی عبدالله صالح پرداخت، به گونهای که افسران وفادار علی عبدالله صالح از میادین جنگ عقب نشینی کردند تا کمبودهایی که ناشی از تحریم و محاصره مردم است را به گردن نیروهای انصارالله بیاندازند.
2- تشدید شرایط بحرانی از سوی عربستان که میرفت اتحاد میان انصارالله و علی عبدالله صالح را از میان ببرد، با پیشنهاد تشکیل جلسهای برای رفع تنشها از سوی «صالح الصماد» رئیس شورای عالی سیاسی یمن و «یحیی الراعی» رئیس پارلمان یمن به سمت عادی شدن روابط پیش رفت.
3- تشکیل جلسه آشتی میان نیروهای انصارالله و رهبران حزب کنگره ملی به یک پیمان ختم شد که یکی از مهمترین بندهای افشا شده این پیمان، قبول میانجیگری یک بازیگر بی طرف در اختلافات میان این دو گروه است. در این میان انصارالله سید حسن نصرالله را به عنوان میانجی بیطرف از سوی خود معرفی کرد که با نوشته عبدالرحمن معزب در فیسبوک، میتوان امید داشت که علی عبدالله صالح و حزب کنگره ملی از این پیشنهاد استقبال کنند و سطح تنشها در یمن، میان انصارالله و نیروهای صالح تا حدی کاهش پیدا کند.
عربستان که به این تنشها برای پیروزی در بحران یمن امید بسته بود و جنگ رسانهای گستردهای را برای افزایش تنشها میان نیروهای علی عبدالله صالح و انصارالله به راه انداخته بود، با پررنگ شدن نقش حزب الله وضعیت خود را مساعد نمیبیند لذا با استفاده از رسانههای خود دست به ایجاد یک جنگ رسانهای علیه سید حسن نصرالله و حزب الله لبنان در منطقه زده است.
رسانههای وابسته به عربستان در تلاش برای مخدوش کردن چهره حزب الله در لبنان و منطقه، اقدام به اتهامزنی به این حزب در سطح وسیعی کرده اند به گونه ای که تنها در عرض سه روز گذشته بیش از چندین یادداشت کوتاه در رسانههای العربیه، الحیاۀ، الاخباریه و الشرق الاوسط درباره آنچه انحصارطلبی حزب الله در منطقه می نامند، نگاشته شده است. ایفای نقش حزب الله در معادلات یمن، در هر سطح و موضوعی، برای عربستان خوشایند نیست.
ارسال نظر