به گزارش پارس نیوز؛ دکتر مسعود معینی پور عضوهیات علمی دانشگاه باقر العلوم با اشاره به معنای اصیل نواصولگرایی گفت: نواصولگرایی در حقیقت به معنای بازخوانی مجدد آرمانهای انقلاب اسلامی با درنظر گرفتن وجوه کارآمدی انقلاب وجمهوری اسلامی برای مردم است، بنابراین لفظ نواصولگرایی موضوع تازه ای نیست که به تازگی از سوی فردی مثلا آقای دکتر قالیباف مطرح شده باشد یا برخی گمان کنند که این مفهوم ریشه های اصولگرایی یا رویکرد انقلابی را مورد هجمه قرارمی دهد. اما این واژه در بیان برخی با این واهمه که ممکن است بنای جدیدی ایجاد کند با شک وتردید و یا هجمه با آن برخورد می شود.

 

قالیباف با سال ها فعالیت جهادی در پی رفع ساختارهای ناکارآمد نظام است

وی با اشاره به اهمیت دکتر قالیباف به شناسایی نیازهای اصلی انقلاب اسلامی اضافه کرد: پایه های نواصولگرایی در حقیقت همان مبنای اصولگرایی است. بی شک اصول اصلی انقلاب اسلامی بر مبنای استقلال سیاسی، کارآمدی نظام در حل مشکلات مردم و رفاه عمومی و حرکت جمهوری اسلامی به سمت آرمانهای معنوی و مادی گذاشته شده است. اما بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی جای امیداوری دارد که فردی چون دکتر قالیباف که مدیریت جهادی قابل توجهی را در مدیریت خود ارائه داده متوجه این آسیب شده است که برخی از ساختارهای نظام ناکارآمد هستند بنابراین برای رفع این آسیبها نزدیک به 15 سال مدیریت جهادی داشته است. بی شک دکتر قالیباف با توجه به اینکه به این مهم رسیده که ظاهرا دولت موجود درصدد نیست کارآمدی را در عرصه عمومی و به بهره برداری مردمی بکشاند بنابراین در این دوره زمانی باید یک جریانی ضعف به وجود آمده را جبران کند و با ایجاد یک حرکت جدید مردم را در یک  فرآیندی از مواهب انقلاب و جمهوری  اسلامی بهره مند کند.

دکتر معینی پور در ادامه تاکید کرد: متاسفانه این شبهه ایجاد شده و برخی گمان می کنند که نواصولگرایی به معنای ریشه کن کردن آرمانهای انقلابی امام و مقام معظم رهبری است در حالی که چنین چیزی به هیچ وجه صحت ندارد. در حقیقت نواصولگرایی به معنای بازخوانی کارآمدی نظام وکارآمدترکردن آن و ایجاد طرح جدید و روزآمدی برای خدمت رسانی و برطرف کردن نیازهای مردم در یک فرآیند زمانی است.

 

رویکرد کلان فعالیت های مدیریت شهری در مسیر کارآمدی جمهوری اسلامی است

وی با طرح یک سوال گفت: حال این سوال مطرح می شود علت اینکه دکترقالیباف به چنین ضرورتی رسیده اما برخی از پیشروان جریان اصولگرایی به این مفهوم نرسیده اند چیست؟ در پاسخ باید گفت درک دکتر قالیباف از موضوع تجدید قوا و خدمت رسانی به مردم به دلیل حضور مستمر ایشان در کارهای میدانی و عملیاتی است. بی شک بودن در کنار مردم و مطلع بودن از مشکلات و مسائل روزمره مردم اصلی ترین دلیل ایجاد این احساس ضرروت است. دکتر قالیباف در تمام سمت هایی که بوده تلاش داشته وجه کارآمدی مدیریت دین در بستر اجتماعی را در کارهای خود به نمایش بگذارد. هر چند که ممکن است در برخی امور مدیریت شهری هم نقایصی وجود داشته باشد اما در رویکرد کلان فعالیت های مدیریت شهری در مسیر کارآمدی جمهوری اسلامی و شعار دین است.

 

نامه قالیباف و طرح مساله نواصولگرایی، نقد درون گفتمانی است

وی درپاسخ به برخی شبهات مطرح شده درباره دکتر قالیباف افزود: در پاسخ به این شبهه که آقای دکتر قالیباف با نوشتن نامه ای می خواهد رهبری یک جریان جدید اصولگرایی را به دست بگیرد، بنده چنین استنباطی از این نامه ندارم. دکتر قالیباف به عنوان مدیر دلسوزی که تمام عمر خود را در یک فرآیند چهل ساله بر سر خدمت به کشور و آرمانهای انقلاب اسلامی گذاشته است به نتایج مهمی رسیده که اتفاقا بازگوکردن آن نه به معنای مدیریت یک جریان جدید بلکه به معنای برخورداری از حریت و شجاعتی قابل‌وصف است. دکتر قالیباف درصدد است آسیبها را نقد درون‌گفتمانی کند. به نظر بنده نامه دکتر قالیباف نقد درون گفتمانی است نه یک نقد برون گفتمانی که کسی از بیرون بخواهد آن را به خطر بیاندازد، ضمن اینکه به نظر می رسد دکتر قالیباف به دنبال همگرایی سایر اصولگرایان در این فرآیند است تا با دیدگاه های نو مردم بیش از پیش به جایگاه مهم خود که مورد توجه امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی است دست یابند.

 

قالیباف می خواهد نسل جدید انقلابی به میدان بیایند

دکتر معینی پور درباره رویکرد دکتر قالیباف و چرایی توجه ایشان به نیروهای جوان عنوان کرد: درپاسخ به این سوال که چرا دکتر قالیباف نامه را خطاب به جوانان نوشته است باید گفت طبیعتا اگر قرار بود سایر مدیران جریان اصولگرایی در میدان عمل چنین تحولی را  به وجود بیاورند که باید در انتخابات  96 آن را به منصه ظهور می رساندند در حالی که شاهد ناکارآمدی و عدم فتح این جریان در رقابت انتخاباتی بودیم و مردم به شخصی رای دادند که به زعم جریان اصولگرایی ناکارآمد بوده است؛ بنابراین دکتر قالیباف از این رو به نسل جوان نامه نوشته که می خواهد نسل جدید و رویش های نویی در انقلاب  به میدان بیایند در عین حالی که بزرگان انقلاب به عنوان پشتوانه وخط نگهداران در کنار جوانان باشند و تداوم جریان وگفتمان انقلابی را به دست افکار نو و رویش های جدید بسپارند.

هدف قالیباف ایجاد طرحی نو در جریان اصولگرایی برای کارآمدکردن نظام است

عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در پایان گفت: به نظر بنده نامه دکتر قالیباف را نه باید پیچیده و نه ساده دید. نباید با بزرگ نمایی آن مانع خواندن این نامه شد و ذهن جوانان را از پیام اصلی آن دور کرد و نه باید آنقدر کوچک نمایی شود که به صورتی ساده انگارانه با نامه برخورد شود. به نظر بنده بهتر است  نامه و موضوع موردنظر دکتر قالیباف در جایگاه، بستر، زمانه و زمینه خود دیده شود. بنده توصیه می کنم همه کسانی که ذیل گفتمان مقام معظم رهبری دغدغه انقلاب اسلامی را دارند این آسیب شناسی را جدی بگیرند و دست به دست هم همراه با دکتر قالیباف و دیگر بزرگان درصدد ایجاد طرح نویی در جریان اصولگرایی باشند. بی شک در این صورت جریان اصولگرایی می تواند گامهای مثبتی در حل مشکلات اجتماعی و سیاسی بردارد چراکه در ادبیات علوم سیاسی کارآمدی نظام به نوعی مشروعیت ثانویه نظام عنوان شده است.