اینکه الان تهران به عنوان یکی از مطرح ترین پایتخت های توسعه یافته در سطح جهان شناخته شده مهم ترین بخش از کارنامه مدیریت جهادی شهرداری و شخص محمدباقرقالیباف است که جای هیچ شائبه یا سیاسی کاری و بی انصافی باقی نمی گذارد.

آمارها و خدمات انجام شده بیانگر موفقیت مدیریت شهری شهرداری تهران به رهبری دکترمحمدباقر قالیباف است.

بی شک تهران امروز متفاوت از تهران دیروز است و هر انسان منصفی به دور از اغراض سیاسی و جناحی می‌تواند براین موضوع صحه گذارد. نگاهی اجمالی به فعالیت ها وخدمات ارائه شده در شهر تهران در دهه گذشته موضوع گفتگو با مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای شهر تهران است.

 

مرتضی طلایی نایب رئیس چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به رویکردهای مدیریتی قبل از دکتر قالیباف در شهر تهران گفت: در مقطعی به دلایل شغلی و سفر، رفت و آمدهای پراکنده ای به تهران داشتم بنابراین شاهد روند شهری پایتخت بودم. قبل از دهه 80 وبعد از آن که 16 سال از آن زمان می گذرد اطلاعات جامعی درباره روند پیشرفت های شهری تهران به دست آوردم. در دهه 80 که به عنوان رئیس پلیس تهران برگزیده شدم از نزدیک شاهد مشکلات شهر تهران بودم بنحوی که به گفته بسیاری از مسئولین تهران دیگر ظرفیت و گنجایشی نداشت بنابراین پیشنهاد شد که پایتخت از تهران انتقال داده شود. در واقع آن روزها مدیران به نگاه بن بست گونه ای درباره مدیریت شهر رسیده بودند که گویی راهکار دیگری برای زندگی در این شهر وجود ندارد.

 طلایی افزود: بین سالهای 80 تا 86 که مسئولیت رئیس پلیس تهران را برعهده داشتم اطلاعات قابل توجهی از مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خدماتی شهر تهران داشتم به گونه ای که با اوضاع شهر پلاک به پلاک آشنا بودم لذا با جرات می توانم ادعا کنم که اطلاعات منحصر به فردی داشتم بنابراین در آن سالها ضرورت برنامه ریزی و ارائه راهکارهایی برای برون رفت از مسائل و مشکلات شهر تهران کاملا محسوس بود. بعد از اینکه از نیروی انتظامی وارد حوزه مدیریت شهری شدم و در سال 86 به عنوان یکی از اعضای شورای شهر تهران برگزیده شدم عملا و بیش از پیش به صورت مستقیم در جریان مشکلات شهر قرار گرفتم بنحوی که امروز بعد از گذشت 10 سال از آن زمان به جرات می توانم ادعا کنم تهران اینک هم سطح کلانشهرهای مطرح دنیا است. تهران با حضور دکتر قالیباف و کمک شوراهای شهر به وضعیت مطلوبی رسید که اینک به عنوان یک ابرشهر با بهترین رتبه ها از آن در جهان یاد می شود. بی شک فعالیتهای انجام شده نشان از سازماندهی و برنامه ریزی مناسب در شهر تهران است که مرحله به مرحله در حوزه های حمل نقل، ترافیک، عمرانی، فرهنگی، خدماتی و شهرسازی انجام شده و این شهر را به یک ابرشهر قابل قبول تبدیل کرده است.

وی با اشاره به دیدار اعضای شورای سوم و چهارم با مقام معظم رهبری به راهبردهای کارساز معظم له اشاره و اضافه کرد : یکی از خاطرات شیرین بنده و همکارانم در دوره سوم و در آغاز دوره چهارم حضور در محضر مقام معظم رهبری بود. ایشان با ارائه رویکردهای راهبردی درحوزه شهری به مسائلی اشاره نمودند که نه تنها  منحصر به فرد بود بلکه تا آن زمان این نگاه های عمیق و استراتژیک از زبان هیچ مسئولی گفته نشده بود. مقام معظم رهبری شورا و شهرداری را به سه نکته تذکر دادند؛ هدایت، نظارت و حمایت از مدیریت شهری سه کلیدواژه عمیق و جامعی بود که به عنوان راهبردی ترین سیاست های شورای تهران از سوی معظم له ارائه شد. در آغاز دوره سوم شورا و شهرداری برآن شد که نسبت به معماری ایرانی –اسلامی وتاثیر معماری ایرانی –اسلامی بر سبک زندگی مردم دقت بیشتری شود و رابطه های مورد نظر با دقت و پر معنا تر دنبال شود.

مرتضی طلایی در خصوص تلاشهای شهردار تهران برای تغییر نگاه شهرداری به شهر اظهارداشت: بنده معتقد هستم با توجه به کمبود امکانات و محدودیت های مالی مدیریت شهری به بهترین نحو انجام شد. بزرگترین کاری که در دوره سوم و چهارم انجام شد تغییر نگاه مردم به شهرداری به عنوان یک دستگاه خدماتی و عمرانی به یک سازمان اجتماعی، فرهنگی و هنری و ارتقای سطح انتظارات مردم از شهرداری بود. تلاش شد بین مردم و شهرداری رابطه دوسویه ای برقرار شود و شهر وشهروندان در کنار شهرداری دست در دست هم برای ساخت شهر تلاش کند یعنی همان رویکرد شهر ما خانه ما محقق شود. بنابراین شورا و شهرداری سعی داشتند تا نگاه شهرداری از درون به بیرون و از بیرون به درون به نگاه اجتماعی تبدیل شود نگاهی که بپذیریم که اگر می خواهیم پیشرفت کنیم و آسایش برای شهر و شهروندان داشته باشیم باید در کنار هم برای هم با هم برای اداره شهرمان تلاش کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: هر چند در آینده باز هم در شهر تهران فعالیت های خدماتی و عمرانی انجام خواهد شد اما مساله مهم توجه به تغییر جهت گذاریها و ریل گذاریهای مسیرمورد نظر است. تردید ندارم که راهی که دکتر قالیباف در شهرداری تهران پیش پای شهروندان و شهرداری گشود آغاز راهی برای تحقق چشم اندازهای مطلوب تر در شهر تهران است. شهردار و شورای شهر این موضوع را به اثبات رساندند که با حضور و مشارکت مردم  می توان به موفقیت رسید. بنابراین احترام گذاشتن به خواست مردم توصیه ای برای شهردار آتی وشورای شهر پنجم است تا پیرو فعالیت های انجام شده در یک دهه گذشته بتوانند تهران را با کیفیت بهتری اداره کنند.