دونالد ترامپ رئیس جمهوری ‌آمریکا مشتاق است ماه آینده در جریان برگزاری یک اجلاس چند ملیتی در آلمان با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کند، اما برخی مشاوران وی از این بابت نگران هستند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن، این مساله، اختلاف شدید در کابینه ترامپ در مورد بهترین راه برای نزدیک شدن به مسکو در بحبوحه تحقیقات جاری در خصوص مداخله احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در معرض نمایش قرار می دهد.

بسیاری از مقام های دولت آمریکا معتقدند که این کشور باید فاصله اش را با روسیه در این برهه حساس حفظ کند و با بسیار محتاطانه با مسکو تعامل داشته باشد.

اما ترامپ و برخی از مقام های دولت وی برای این نشست دو جانبه اعمال فشار کرده اند.
در حالی که مقام های وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا خواستار خویشتن داری بیشتر ترامپ هستند، وی خواهان اجرای تمامی پروتکل های مرتبط با این گونه جلسات است.

برخی مشاوران ترامپ توصیه کرده اند که رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس آلمان یک ملاقات کوتاه و غیررسمی با رئیس جمهوری روسیه داشته باشد و یا هیات های دو کشور مذاکراتی راهبردی را بدون حضور روسای جمهوری برگزار کنند.

این دیدگاه های متناقض، اختلاف نظر در میان دولت آمریکا در مورد سیاست مربوط به روسیه و اشتیاق ترامپ برای گسترش ارتباط کاری با روسیه به رغم جریان داشتن تحقیقات را به نمایش می گذارد.

اما ملاقات ترامپ با پوتین از مزایای بالقوه ای نیز برخوردار است. دیدار رو در رو می تواند برخی ابهامات موجود در مکالمات تلفنی میان دو طرف را از میان بردارد.

ترامپ بارها گفته است می تواند خسران روابط آمریکا - روسیه را با مشارکت در زمینه موضوعاتی چون درگیری سوریه جبران کند.

اما خطراتی نیز در خصوص ملاقات مقام های دو کشور وجود دارد. همه می دانند که ترامپ ثبات نظر ندارد و این مساله می تواند احتمال یک اشتباه بزرگ دیپلماتیک و پر خطر را رقم زند.

به گفته یک مقام ارشد دولتی آمریکا، ترامپ ماه گذشته در نشستی با دیپلمات های ارشد روس، اطلاعات فوق محرمانه در مورد تهدید داعش به خطوط هواپیمایی را که رژیم صهیونیستی در اختیار وی قرار داده بود، فاش کرد. کاخ سفید بعدا از این افشاگری ترامپ دفاع کرد.

به علاوه، بسیاری ناظران هشدار می دهند که پوتین، فرد قابل اعتمادی نیست.

'اولگ کالوگین' ژنرال سابق آژانس امنیتی روسیه موسوم به کا گ ب گفت که پوتین اولویت های دیگری فراتر از گفت و گو در مورد اتهامات وارده به روسیه در مورد مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد و ترجیح می دهد در مورد مقوله هایی چون کاهش تحریم ها، افزایش بهای نفت و همچنین انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در روسیه با ترامپ مذاکره کند.

وی افزود: پوتین خوب می داند یک مذاکره را چطور به نفع خود تغییر جهت دهد.

در همین حال، کاخ سفید اعلام کرد که هنوز تصمیم نهایی در مورد احتمال ملاقات دو رئیس جمهوری آمریکا و روسیه اتخاذ نشده است.

دیدارهای دو جانبه در جریان اجلاس هایی چون اجلاس گروه 20 که رهبران جهان و مشاوران شان یک جا گردهم می آیند، امری رایج است.

آخرین دیدار دو جانبه آمریکا و روسیه در سال 2015 میان پوتین و باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا انجام شد.

ملاقات آن سال، یک دیدار 90 دقیقه ای در مقر سازمان ملل بود و پوتین و مقام های آمریکایی بعدا گفتند که دو طرف در خصوص موضوعات مرتبط با سوریه به پیشرفت هایی دست یافتند. مساله سوریه در آن زمان روابط از قبل متشنج آمریکا و روسیه را تیره تر کرده بود.