متن اظهارات احمدینژاد در دانشگاه الازهر مصر
رئیسجمهور گفت: اگر ما برای خود اهداف جهانی قرار ندهیم، آنوقت کسانی در امریکا و اروپا، برای زندگی ما برنامهریزی میکنند در حالی که ما به عنوان مسلمان باید بنشینیم برای مدیریت جهان برنامهریزی کنیم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن کامل سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان را که در دانشگاه الازهردر قالب مجموعه ای به نام « اسلام و مدیریت جهانی» تنظیم شده است، منتشر کرد.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به شرح زیر است:
خدا را شاکریم این توفیق بزرگ را عنایت فرمود که امروز به کشور عزیز مصر سفر داشته باشیم و همچنین ابتدای ورود توفیق داشتیم به دانشگاه عزیز و شریف الازهر بیاییم و همچنین خدا را سپاسگزارم که توفیق زیارت علما و اندیشمندان و جناب آقای رئیس دانشگاه را عنایت فرمود.
همان طور که اشاره کردند دانشگاه شریف الازهر در طول بیش از هزار سال عمر با برکت خود خدمات فراوانی به مکتب پیامبر عزیز اسلام (ص) عرضه کرده است.
الان نیز احساس من این است که در محضر علمای بزرگی هستم که به حقیقت دین، راه پیامبر عزیز (ص) و فلاح و رستگاری انسان ها در سطح جهان می اندیشند.
مأموریت های مشترک جهانی سرآغازی برای وحدت
من عالم دینی نیستم، از اختلافات تاریخی شما هم خبر ندارم و نمی خواهم که خبر هم داشته باشم، آن چیزی که من به آن فکر می کنم وحدت و همدلی و ماموریتی است که باید به طور مشترک انجام دهیم، فکر می کنم ماموریتی که به طور مشترک بر عهده ماست آنقدر سنگین است که فرصتی برای فکر کردن به برخی اختلافات فرعی باقی نمی گذارد.
همان طور که جناب رئیس و آن استاد عزیز مطرح کردند ممکن است اشکالات، ضعف ها و برخی مریضی ها باشد اگر ما امروز به نجف یا قم سفر کنیم و با علمای آنها ملاقات داشته باشیم ممکن است آنها هم مسائلی شبیه این مطلب اما از طرف مقابل بیان کنند.
بحث من، در محضر عزیزان و استادان به عنوان یک دانشجوی ابتدایی تلاش برای ریشه کن کردن مسائل جامعه بشری از جمله کوته نگری هاست؛ آمدم خدمت شما که درباره مسائل مهم جهانی با یکدیگر گفتگو کنیم، از همین زاویه چند نکته را عرض می کنم.
نکته اول درباره وحدت است. دوستان از دو طرف می گویند بیایید با هم وحدت کنیم و از این بحث می کنند که نباید تفرقه داشته باشیم. سوال من این است که چرا نباید متحد باشیم. من هیچ دلیلی برای افتراق نمی بینم.
اما برای اینکه از این وحدت اصیل و الهی استفاده کنیم باید ماموریت مشترک را به درستی تعریف کنیم.
برای چه می خواهیم وحدت کنیم؟ آیا برای حل مسائل گذشته تاریخی باید با هم گفتگو کنیم تا مسائل تاریخی را حل کنیم؟ البته اینها لازم است، اما ماموریت اصلی ما این نیست.
فرض کنیم همه اختلافات برطرف و وحدت حاصل شد. ما این وحدت را برای چه می خواهیم؟ فکر می کنم ما وحدت را برای انجام وظایف دینی مان و اصلاح امروز و آینده جامعه لازم داریم.
از آنجا که احساس می کنیم برای اصلاح جامعه مسئولیت و ماموریت داریم؛ نیازمند وحدت و همدلی و همکاری هستیم.
اگر اینطور است فکر می کنم بر ماموریت و مسئولیتی که در قبال آینده داریم خیلی زودتر و سریع تر از مسائل گذشته می توانیم وحدت کنیم.
پیامبر (ص) گمشده بشریت
پیامبر عزیز (ص) برای اصلاح جامعه آمدند و همین طور آمدند که ابتدا انسان را احیاء کنند و بعد از آن به دنبال استقرار توحید در جهان و ریشه کنی ظلم بودند و اینکه انسان ها را از جهل و خرافه نجات دهند و کینه ها را تبدیل به برادری و دوستی کنند؛ اینها ماموریت های مشترک امروز ماست، آیا نمی توانیم حول این ماموریت متحد باشیم؟
اصلاً سوال من این است چه کسی شیعه و چه کسی سنی است؟ چه کسی می تواند ادعا کند که همچون پیامبر (ص) می اندیشد و زندگی می کند؟ من امروز از همه مسلمانان عالِم و غیرعالِم در جهان سوال می کنم آیا کسی هست که ادعا کند قرآن را به طور کامل، آن طوری که پیامبر (ص) می فهمید، فهمیده است؟
گمان نمی کنم کسی ادعا کند. چه کسی می تواند ادعا کند یک درصد از حقیقت زندگی پیامبر را در زندگی خود پیاده کرده است؟ پیامبر و کتاب خدا همچنان مهجور هستند. هنوز حقیقت دین در زندگی ما پیدا نشده است، اگر دین را مانند پیامبر می فهمیدیم آیا وضعیت مسلمانان وضعیت امروز بود که هست؟
امروز مهمترین کار این است که دست به دست هم بدهیم و همه با هم کتاب خدا و پیامبر را بشناسیم.
پیامبر اعظم (ص) گمشده بشریت است اگر ۱۰ درصد مسلمانان صدر اسلام با اسلام اصیل آشنایی داشتند وضع مسلمانان امروز به شکل دیگری بود. سنی و شیعه هر دو می خواهند به پیامبر (ص) برسند؛ باید با هم کار و تلاش کنیم. البته همیشه آدم های جاهل و عوام الناس که کوته فکر هستند و تعصبات بی حساب و کتاب دارند، پیدا می شوند.
فکر می کنم ماموریت مشترکی که برعهده داریم بسیار سنگین است. ما همه معتقدیم که پیامبر عزیز ما پیامبر خاتم (ص) است. اعتقاد داریم که ایشان کمال و همه دین را عرضه کرده اند و معتقدیم که خدا یک دین بیشتر نفرستاده است و آن دین اسلام است و دین اسلام برای همه بشریت و نه فقط برای شیعه یا سنی است. پیامبر (ص) رحمه للعالمین است و آمده است تا دین خدا را حاکم و کل بشریت را نجات بدهد.
اما آیا امروز بشر نجات پیدا کرده است؟ مشخص است که وضع جامعه بشری بسیار خراب است و دین پیامبر خدا حاکم نشده است و هنوز ما با حاکمیت دین خدا فاصله طولانی داریم.
به عنوان یک دانشجو درسم را در حضور استادان پس می دهم و برای شما احترام زیادی قائل هستم و می دانم که شما عمر خود را وقف ترویج مکتب پیامبر گرامی اسلام (ص) کرده اید.
پیامبر (ص) محور وحدت شیعه و سنی
اعتقاد دارم شیعه و سنی هنوز با پیامبر اکرم (ص) فاصله زیادی دارند. هیچ کس حق ندارد خود را حق بداند و متعصبانه برخورد کند، باید دست به دست هم داده، پیامبر عزیز را آن طور که شایسته است به بشریت معرفی کنیم و برای حاکمیت دین خدا تلاش کنیم. گمان نمی کنم ماموریت یک مسلمان این باشد که تلاش کند برادری را سنی یا شیعه کند.
نگاه من به وحدت بسیار فراتر از اینهاست. اعتقاد دارم ما متحد هستیم اما باید ماموریتمان را تعریف کنیم و حرکت کنیم. امروز شاهد هستید که دشمنان و مستکبران از اسلام چه تصویری در دنیا معرفی می کنند. آنها اسلام را یک دین خشن، آدمکش و ضد بشر معرفی می کنند. آنها دشمن همه ما، دشمن شیعه و سنی، دشمن خدا، کتاب خدا و دین خدا هستند و هیچ کدام از ما را عزیز نمی خواهند. نه مصر را عزیز می خواهند و نه ایران را آنها می خواهند اصلاً ما وجود نداشته باشیم.
آنها نمی خواهند نام پیامبر عزیز ما در دنیا مطرح باشد ما به طور اصولی با هم اتحاد داریم چرا که خدا، پیامبر، قبله و کتاب ما یکی است و باید قدر این نعمت را بدانیم و از او برای پیگیری فرامین پیامبر و اصلاح جهان استفاده کنیم.
از شما اجازه می خواهم درباره این ماموریت مشترک صحبت هایی داشته باشم. تصور کنید دانشجویی در جلسه دفاعیه در محضر شماست. می خواهم از رساله خودم در حضور شما دفاع کنم و ماموریت مشترک را بازگو کنم.
عدالت و آزادی شرط کمال انسانی
مهمترین مخلوق عالم انسان است. انسان موضوع اصلی آفرینش است که خدای متعال او را برای رسیدن به کمال خلق کرده تا از خاک به خدا برسد. همه پیامبران الهی آمده اند تا انسان را در این مسیر کمک کنند.
البته خداوند حجت درونی هم برای انسان قرار داده است که همان عقل است که پیامبر عزیز ما عینیت عقل و عقل کل است، اما رسیدن به قله های کمال تنها از طریق معرفت است و اگر معرفت نباشد کمال اتفاق نمی افتد و ایمان هم از معرفت برمی خیزد.
ایمان بدون معرفت معنا ندارد. در بین همه موجودات، خداوند فقط به انسان حق و قدرت انتخاب را عطا کرده و این نشانه این است که خدای متعال به ایمان و معرفت اصالت داده است. انسان باید مسیر کمال و ایمان را انتخاب کند. ایمانی که انتخاب شده است ارزش دارد. بهترین اعمال اگر از روی اجبار باشد فاقد ارزش است. انتخاب هم فقط در سایه آزادی امکان پذیر است.
انسان مکلف است که انتخاب اصلح داشته باشد و برای رسیدن به کمال باید اصلح را انتخاب کند و انتخاب اصلح نیز وابسته به میزان معرفت است. بنابراین همه چیز به معرفت برمی گردد.
کمال انسان که مقصود اصلی از خلق اوست، در سایه آزادی انتخاب به وجود می آید. هیچ راه دیگری در برابر حق جویان و کمال جویان وجود ندارد. اما برای اینکه انتخاب آزاد وجود داشته باشد باید عدالت حاکم باشد.
باید عدالت حاکم شود تا انسان ها فرصت انتخاب آزاد پیدا کنند. وقتی ظلم و تبعیض وجود دارد انسان ها فرصت انتخاب پیدا نمی کنند. فرض کنید عده زیادی در فقر مطلق که ناشی از ظلم و تبعیض است زندگی کنند. انسان هایی که در این شرایط زندگی می کنند فرصت اندیشیدن و یافتن معرفت و انتخاب پیدا نمی کنند. از تولد تا مرگ در فشار و محدودیت زندگی می کنند.
عدالت در حقیقت فراهم کردن زمینه برای کمال انسان هاست. به همین دلیل است که پیامبران بعد از دعوت به توحید مامور به عدالت هستند. اگر عدالت نباشد توحید هم مستقر نخواهد شد. بنابراین تلاش برای استقرار عدالت یک ماموریت بسیار مهم است. تکلیف بنیانی و اساسی تک تک موحدان است.
پیامبران برای « لیقُومَ الناسُ بِالقِسط» آمدند. کتاب و میزان همه برای استقرار عدالت است و عدالت یک مساله عمومی برای همه بشریت است. از پیامبر عزیز (ص) نقل شده است که « ملک با کفر باقی می ماند اما با ظلم باقی نمی ماند. »
عدالت مساله اصلی است؛ چرا که وقتی عدالت حاکم شود توده های مردم به سمت توحید و دین حنیف حرکت خواهند کرد. در جایی که عدالت حاکم نیست سخن گفتن از کمال بی معناست.
امروز مشکل جهان بشریت بی عدالتی است و ماموریت مشترک این است که در جهت عدالت حرکت کنیم. شیاطین می خواهند ما را از این ماموریت بزرگ غافل کرده و به مسائل فرعی مشغول کنند.
اسلام و ظرفیت مدیریت جهانی
وقتی که اهداف بزرگ و جهانی را مد نظر قرار می دهیم خود به خود وحدت شکل می گیرد. بین گروهی که اهداف بلند و جهانی ندارند وحدت بی معناست. هر مقدار به اهداف بلند جهانی فکر کنیم به وحدت نزدیک تر خواهیم شد و هر مقدار از اهداف بزرگ دور شویم زمینه های وحدت از بین رفته و تفرقه ایجاد خواهد شد.
وقتی از اهداف بزرگ دور می شویم کوته نظری ها شکل می گیرد. بزرگان دینی ما گفته اند که باید به پیامبر (ص) ، اهل بیت و اصحاب پیامبر (ص) احترام بگذاریم و می گذاریم معلوم است که ریشه مشکلات امروز جامعه بشری اینها نیست، بلکه عدالت است.
ما در برابر وضعیت جهان امروز ماموریت و مسئولیت داریم. اگر ما برای خود اهداف جهانی قرار ندهیم و در سطح جهان نیاندیشیم و برنامه ریزی و عمل نکنیم، دشمنان اسلام این کار را خواهند کرد. آن وقت کسانی در امریکا و اروپا برای زندگی ما برنامه ریزی می کنند در حالی که ما به عنوان مسلمان باید بنشینیم برای مدیریت جهان برنامه ریزی کنیم، نه اینکه آنها برای ما برنامه ریزی کنند.
باید اهداف بزرگ را مد نظر قرار دهیم، هم منِ احمدی نژاد به عنوان یک دانشجوی ابتدایی و شما به عنوان استادان برجسته. پیامبر نیامد که عده ای را شیعه و عده ای را سنی کند، او آمد که همه جهان را اصلاح کند، نگاه اسلام جهانی است، اسلام برای همه است، حتی برای مسیحی ها، بودایی ها و هندوها. اسلام دین کامل و للناس است.
خداوند پیامبر را برای جمیع مردم فرستاده است: « قُل یا أیُها الناس اِنّی رَسولُ الله اِلَیکُم جَمیعاً» ؛ یعنی پیامبر برای همه بشریت است. مشکلات از جایی به وجود می آید که افق نگاه ما به یک کشور یا مذهب خاصی محدود شود.
مراکز اسلامی و ضرورت مقابله با اندیشه های مادی
از قم، نجف و الازهر شریف باید فریاد نجات بشریت برخیزد. ماموریت حوزه های علمیه و دانشگاه های اسلامی نجات کل بشریت است. البته می دانم که شما با حساسیت به مسائل جهان اسلام فکر می کنید و دانشگاه الازهر خدمات بسیار زیادی را عرضه می کند، اما تاکید می کنم الازهر شریف، نجف، قم و همه دانشگاه های اسلامی باید به ماموریت های بزرگتر و جهانی هم فکر کنند.
باید نجات جهان را مسئولیت خود بدانیم و اندیشه های بلند اسلام ناب را به جهان معرفی کنیم. باید نظریاتی که از دانشگاه های اسلامی مطرح می شود در دانشگاه های دنیا تدریس شود. باید اندیشه های اسلامی در علوم مختلف در دنیا تدریس شود تا جامعه انسانی هدایت شود. اگر
ما افکار بلند اسلامی را که جهان شمول است معرفی نکنیم آنوقت اندیشه های مادی در دنیا ترویج خواهد شد و مکاتب فکری ضداسلامی در بین متفکرین جهان جا باز خواهد کرد.
دشمنان ما دائماً شعارهای جهانی می دهند. آزادی، دموکراسی، حقوق بشر برای همگان؛ اینها شعار آنهاست که در بین مسلمانان هم جاذبه دارد، در مصر، ایران، عربستان و ترکیه هم جاذبه دارد.
ضرورت عرضه پیام جهانی اسلام
شعار ما برای جهان چیست؟ ما به جهان چه چیزی از اسلام را می خواهیم معرفی کنیم؟ این را باید در چهار کلمه خلاصه کنیم. معتقدم بالاترین آزادی در اسلام است، اصلاً آزادی حقیقی جز در سایه اسلام امکان ناپذیر نیست. چون آزادی در سایه عبودیت خداست، عبودیت در سایه اسلام است والا بقیه شبحی از آزادی است. حقوق انسان ها فقط در اسلام حقیقی به طور کامل تامین می شود
چه کسی می تواند بگوید که بهتر و بالاتر از اسلام حقوق انسان ها را تامین می کند؟ من و شما نشسته ایم و مستکبرین و استعمارگران و برده داران شعار حقوق انسان و بشر سر می دهند.
ماموریت مشترک امروز ما این است که باید پرچم عدالت را در دنیا بلند کنیم حتی برای مردم امریکا و اروپا.
ما باید پرچم حقوق انسان را در دنیا بالا بگیریم؛ ما سعادت و کمال را برای همه انسان ها می خواهیم، بین انسان ها فاصله ای قائل نیستیم؛ معتقدیم که نوع انسان هنوز نجات پیدا نکرده است. خواسته پیامبر (ص) هنوز حاکم نشده است. ما هنوز در ابتدای راه هستیم.
از شما سوال می کنم چه کسی می تواند عدالت را در جهان حاکم کند؟ آیا هر کسی می تواند عدالت را حاکم کند؟ معلوم است که کسی می تواند عدالت را حاکم کند که خودش عادل باشد و هر کس به نسبتی که عادل باشد می تواند عدالت را حاکم کند.
چه کسی می تواند همه عدالت را پیاده کند؟ پاسخ روشن است، کسی که مطلق عدالت باشد و چه کسی می تواند عین عدالت باشد؟ کسی که همچون پیامبر (ص) و از جنس پیامبر باشد و عدالت را از روی قرآن پیاده کند و باید قرآن را همان طور بفهمد که پیامبر فهمید.
امروز در بین مسلمانان عده زیادی قرآن می خوانند و به قرآن هم اعتقاد دارند اما در موضوعات اجتماعی نظرات متفاوتی دارند.
هستند که به قرآن اعتقاد دارند اما به خودش بمب می بندد و وارد مسجد می شود و کسانی را که در مسجد قرآن می خوانند منفجر می کند و عملاً کسی که در مسجد قرآن می خواند به وسیله شخص دیگری که قرآن می خواند کشته می شود. کدام یک از اینها به قرآن معتقد هستند؟ هر دو به قرآن اعتقاد دارند ولی قرآن را طوری که پیامبر می خواهد نمی فهمند.
ما نیازمند کسی هستیم که قرآن را همان طور که پیامبر می فهمید، بفهمد؛ پیامبر ما انسان کامل و فارغ از هر نوع نقص بود. او عینیت قرآن بود.
عدالت رمز وحدت در جهان اسلام
ماموریت امروز ما حاکم کردن عدالت در جهان است؛ کدام عدالت؟ عدالت سرمایه داری؟ عدالت کمونیستی یا عدالت اسلامی؟ باید کسی عدالت را پیاده کند که همه اسلام را مانند پیامبر بفهمد.
رمز وحدت ما، ماموریت مشترک برای استقرار عدالت در جهان است و چه ماموریتی از این بزرگتر. روشن است کسی که باید این عدالت را پیاده کند محور وحدت ماست و او کسی است که همه پیامبران به آمدنش وعده داده اند و موعود همه انبیاء است. ما برای وحدت نیازمند حبل الله هستیم، حبل الله انسان کامل و موعود پیامبران است.
انسان کامل و نجات بشریت
برخی دوستان گفتند از انسان کامل و موعود صحبت نکن، چرا که موجب اختلاف خواهد شد. من می گویم صحبت از انسان کامل و موعود موجب وحدت است، همان طور که وجود شریف پیامبر عزیز موجب وحدت است. اگر وجود پیامبر نبود وحدت معنا نداشت. همان طور که پیامبر برای همه بشریت بود، موعود هم برای همه بشریت است.
برخی طوری صحبت می کنند که موعود متعلق به شیعیان است. این بزرگترین ظلم به موعود و کل بشریت است؛ چرا که موعود متعلق به همه است، نسبت او به همه انسان ها مساوی است. برای اینکه او می خواهد همه بشریت را نجات دهد و این رمز وحدت است.
سوال می کنم آیا کسی از مسلمانان هست که بشنود نجات دهنده بشریت فرزندی از فرزندان پیامبر (ص) که قرار است بیاید و جهان را نجات دهد و ناراحت شود؟ گمان نمی کنم این چنین باشد. ما افتخار می کنیم کسی که بتواند عدالت را به طور کامل برقرار کند فرزندی از نسل پیامبر (ص) باشد.
انسان برای کمال خلق شده است و کمال با معرفت همراه است و معرفت هم در سایه انتخاب آزاد است و آزادی هم جز در سایه عدالت امکان پذیر نیست و عدالت را انسان عادل باید در جهان حاکم کند، انسانی که از جنس پیامبر بوده و مانند او بیاندیشد. گمان می کنم خدا چنین شخصی را آفریده است و این میراث مشترک ما، شما و همه بشریت است.
اعتقاد دارم که او مثل پیامبر (ص) حبل الله است، « وَأعتَصِموا بِحَبلِ الله جَمیعاً» . اگر حبل الله وجود نداشته باشد وحدت معنایی ندارد. با پیگیری و تلاش برای استقرار حکومت و عدالت جهانی هم می توانیم با هم متحد شویم و هم شرایط جهان را به نفع اسلام تغییر دهیم.
در پاسخ به سوال برادر عزیزم می گویم؛ ما همه با هم برادر هستیم. ممکن است کسی بد سلیقگی کند یا از روی بدفهمی اشتباهی کند. اما هموطنان شیعه و سنی ما در ایران به اندازه هم به من رای دادند.
به تمام ایران سفر و با همه ملاقات می کنیم و در خدمت همه و خادم همه هستیم؛ اشکالات همه جا وجود دارد، ما هنوز هم به درک واقعی از پیامبر نرسیده ایم، لذا باید دست به دست هم و برادرانه در مسیر پیامبر حرکت کنیم.
هر کس در دنیای اسلام تلاش کند که برادری را شیعه یا سنی کند حتما از مسیر پیامبر فاصله گرفته است. باید دست به دست هم داده و عدالت را در جهان پیاده کنیم و ظلم و استکبار را ریشه کن سازیم. همه می توانند و باید در سایه حاکمیت جهانی راه و مکتب پیامبر اسلام (ص) به سعادت و کمال برسند.
ما واقعا از شرایط سوریه ناراحت هستیم؛ معتقدیم حق مردم سوریه است که حاکمان خودشان را انتخاب کنند؛ فکر می کنیم این حق با جنگ به دست نمی آید بلکه با تفاهم به دست می آید. جنگ، جنگ خواهد آورد. دولتی که با جنگ حاکم شود دوام ندارد. چه دولت فعلی و چه معارضین باشند، فرقی ندارد، باید با هم تفاهم کنند تا برادرانه و آزادانه مسیر خود را انتخاب کنند. ما تلاش داریم اینها را به هم نزدیک کنیم تا تفاهم برقرار شود.
به صراحت اعلام می کنم هر کس در هر جای دنیا به صحابه پیامبر عزیز اسلام توهین کند از ما نیست؛ یا نوکر بیگانگان است یا بازی خورده بیگانگان است.
رهبر عزیز ما به صراحت فتوا دادند که هر کس این کار را انجام دهد از ما نیست و همین طور عکس آن هم صادق است. امروز ما کارهای مهم تری داریم که نباید با چنین موضوعاتی از آن غافل شویم.
صمیمانه از شما تشکر می کنم. از برادر عزیزم جناب رئیس محترم دانشگاه و از همه شما برای سفر به ایران صمیمانه دعوت می کنم که بر چشم من قدم بگذارید. تشریف بیاورید از نزدیک با همه صحبت کنید و به نقاط مختلف ایران سفر کنید، با هم گفتگو کنیم و کمک کنیم تا ضعف هایمان برطرف شود.
اطمینان دارم شما کسانی را که علیه شیعه فتوا می دهند و شیعه را کافر می دانند و فتوا به قتل شیعه می دهند محکوم خواهید کرد.
باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را اصلاح کنیم. من به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران به شما می گویم، البته رئیسی که خادم شماست و برادر کوچک شماست. خطرات بزرگ در راه است. اگر با هم نباشیم، همه ما را محو خواهند کرد.
شما در قلب ما هستید، وقتی می گوییم برادر هستیم یعنی برادر هستیم؛ دو تا برادر هم ممکن است با هم بحث کنند اما شما برادر بزرگتر و بنده برادر کوچکتر هستم.
ما با هم برادر هستیم. به آقای رئیس جمهور مصر هم گفتم هر کس علیه مصر باشد و بخواهد علیه ملت مصر و استقلال مصر توطئه کند ما با او ضد و مخالف هستیم و در کنار شما هستیم.
ارسال نظر