کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 در ترکیه همچنان خبرساز است و واکنش‌های دولت به آن و عواقب آن در فضای سیاسی ادامه دارد.

«تانر کیلیج» نماینده سازمان عفو بین‌الملل در ترکیه که هفته گذشته به اتهام ارتباط با شبکه‌ای به رهبری «فتح‌الله گولن» رهبر مذهبی معارض دولت این کشور دستگیر شده بود، با حکم دادگاه ترکیه رسما تحت بازداشت قرار گرفت..

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تانر کیلیچ روز سه‌شنبه هفته گذشته به همراه 22 وکیل در منطقه ازمیر در غرب ترکیه دستگیر شد.

دادگاه ترکیه روز پنجشنبه گذشته حکم بازداشت 8 نفر از 22 وکیل همراه تانر کیلیچ را صادر کرد و آنها از آن روز تاکنون تحت بازداشت قرار دارند.

براساس این گزارش، مقامات ترکیه نماینده عفو بین‌الملل را به استفاده از نرم‌افزار پیام‌رسان «بای لاک» (BYLock) به عنوان ابزار ارتباطی میان طرفداران گولن طی ماه آگوست سال 2014 میلادی متهم کرده‌اند.

به گفته دولت ترکیه، این نرم‌افزار بطور اختصاصی برای طرفداران گولن در آمریکا ایجاد شده بوده و آنکارا آن را منشا کودتای نافرجام ژوئیه 2016 تلقی می‌کند.

دولت ترکیه فتح‌الله گولن را که در تبعیدی خودخواسته در آمریکا حضور دارد، عامل اصلی این کودتا می‌دانند و بارها از واشنگتن استرداد او را خواستار شده‌اند حال آنکه این روحانی ترکیه‌ای هرگونه ارتباط  با کودتای نظامی ترکیه را رد کرده است.

در پی کودتای نظامی نافرجام ترکیه، دولت این کشور اقدامات خود را در ارتش، وزارتخانه‌های گوناگون و همچنین رسانه‌ها به منظور مقابله با اعضای جنبش گولن آغاز کرد و روند اخراج، بازداشت و تعلیق افراد به اتهام عضویت در این جنبش و معاونت در کودتا همچنان ادامه دارد به گونه‌ای که از آن زمان تاکنون بیش از 50 هزار نفر به اتهام دست داشتن در کودتا توسط دولت بازداشت و 150 هزار نفر دیگر نیز از کار تعلیق یا برکنار شده‌اند.