"الیاس حضرتی" نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره مبارزه با فساد و توجه به اقشار ضعیف در دولت دوازدهم گفت: دولت به تنهایی در بحث مبارزه با فساد نمی‌تواند موفق عمل کند زیرا این امر به سیاست‌های کلان و توان بالای حکومت بازمی‌گردد.
 
وی ادامه داد: دولت باید همین امروز ضمن تشکر از رقبای انتخاباتی خود طی نامه‌ای از آنها دعوت به همکاری کرده و بخواهد تا پیشنهادات عملیاتی خود را ارسال کنند و با آغوش باز این موضوع را بپذیرد.
 
عضو فراکسیون امید مجلس بیان داشت: در مرحله بعدی از قوه قضاییه و مقننه طی نامه‌ای با محوریت مشخص برای مبارزه با فساد دعوت و درخواست کند تا در راه مبارزه با فساد وی را همراهی کنند.
 
حضرتی با تاکید براینکه مهمترین و سومین نامه را دولت برای مقام معظم رهبری و نهادهای زیر نظر ایشان بنویسد، اظهار داشت: دولت باید از صدا و سیما، قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، آستان قدس رضوی با تعیین محورهای مشخص برای مبارزه با فساد درخواست کمک کند.
 
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر تصریح کرد: به طور مثال قوه مقننه، مجریه و قضاییه به تنهایی و بدون کمک صدا و سیما نمی‌توانند جلو بروند چرا که این رسانه ملی می‌تواند در زمینه مبارزه با فساد فرهنگ‌سازی کند البته سایر رسانه‌ها و فضای مجازی هم می‌توانند در این امر دولت را همراهی کنند.
 
وی ادامه داد: دولت می‌تواند از نهادهای مدنی و NGO‌های مردم نهاد هم درخواست کمک داشته باشد تا یک نظارت همگانی در همه زمینه‌ها مانند محیط زیست، جنگل‌ها، بیابان‌ها، آب، بحث مالیات، گمرکات، واردات، صادرات و ... ایجاد شود.
 
عضو فراکسیون امید تاکید کرد: باز بودن دست رسانه‌ها برای آ‌نکه نقطه‌های کور و زیرپله‌های گندیده را افشا کنند در امر مبارزه با فساد بسیار موثر است لذا دولت باید از ظرفیت کل کشور، توان مردمی، حکومتی، نهادهای رسمی و غیررسمی برای مبارزه با فساد استفاده کند.
 
حضرتی همچنین در ادامه با اشاره به توجه دولت دوازدهم به وضعیت اقشار ضعیف گفت: دولت‌ها معمولا در حال افراط و تفریط هستند، به طور مثال فقط به محرومان، مستضعفان، دیدارهای مردمی، سرکشی به شهرستان‌ها، دریافت نامه‌های مردمی و کارهای جزئی و فردی می‌پردازند اگرچه تمامی این موارد خوب است اما نباید در این حوزه خلاصه شود.
 
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در ادامه تصریح کرد: تعدادی دیگر از دولت‌ها هم تنها به مسائل کلان کشور مانند صنایع سنگین، سیاست خارجی، اقتصاد و ... توجه می‌کنند البته این هم لازم است اما کشورمان نیازمند توجه به مسائل کلان در کنار توجه بیشتر به مسائل خرد، مشکلات اقشار پایین است.
 
وی اظهار داشت: در کوتاه مدت حتی به شکل مُسکن به وضعیت اقشار ضعیف جامعه رسیدگی نشود دیگر رمقی برایشان نمی‌ماند و در مقابل هم اگر در مسائل کلان به توفیقاتی برسیم دیگر ارزشی ندارد. در عین حال محدود کردن اقدامات تنها در رسیدگی به فقرا ما را به بن‌بست می‌رساند زیرا معبرهای اصلی کمک به آنها را باید باز کرد.
 
عضو فراکسیون امید با تاکید براینکه در کنار توجه به سیاست‌های کلان و خرد اقتصادی و مسائل استراتژیک، باید در تاکتیک‌های روزانه به وضعیت حاشیه‌نشین‌ها هم رسیدگی کرد، گفت: بحث سرمایه‌گذاری کلان، رفع موانع تولید، رفع موانع توسعه صادرات به کشورهای مختلف و متعدد، تنوع صادرات، سیاست‌های پولی، مالیاتی و مالی موضوعاتی است که باید به موازات اهمیت به اقشار ضعیف به عنوان مکمل و یک سیاست واحد پیش رود. 
 
حضرتی خاطرنشان کرد: سیاست توجه به راه‌حل‌های اساسی باید در کنار رسیدگی اضطراری و اورژانسی به وضعیت اقشار ضعیف و حاشیه‌نشین‌ها در دستور کار دولت دوازدهم قرار بگیرد.