نمیآید یا بقیه را میپیچاند؟
آیا هاشمی رفسنجانی مشغول پیچاندن طیفهای حامی خود است؟ این سوال با مرور اظهارات متناقض حامیان وی از جمله طی روز گذشته برجسته میشود.
به گزارش پارس به نقل از کیهان، روز گذشته علی یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی که حسن روحانی را برای ثبت نام همراهی می کرد؛ به ملاقات دوشنبه شب خود با هاشمی اشاره کرد و گفت: برایمان محرز شده که هاشمی نمی آید.
او تصریح کرد: بنده شب گذشته ملاقاتی با هاشمی رفسنجانی داشتم و ایشان بار دیگر تأکید کردند که در انتخابات حضور نخواهند داشت.
همین مضمون را محمدباقر نوبخت دبیرحزب اعتدال و توسعه و از حامیان دیرین هاشمی عنوان کرده و گفته است: در آخرین ملاقاتی که با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتم خود ایشان اعلام کردند برای آمدن و کاندیداتوری برنامه ای ندارند.
وی اضافه کرد: آقای هاشمی بارها نظر مساعدشان را نسبت به آقای روحانی به ما منتقل کردند و خودشان در این عرصه حضور نمی یابند و قطعا در زمان مناسب نیز دراین باره اظهارنظر خواهند کرد.
از سوی دیگر حسن روحانی دیروز ضمن سخنانی در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: خاتمی و هاشمی قبل از ورود من به عرصه انتخابات به من گفتند که کاندیدا نمی شوند و هاشمی از من خواست که کاندیدا شوم و خاتمی من را برای این کار تشویق کرد.
یادآور می شود یاسر و فاطمه هاشمی دو تن از فرزندان هاشمی در مراسم چند هفته پیش اعلام نامزدی حسن روحانی حضور داشتند.
مضمون سخنان یونسی، نوبخت و روحانی را علیرضا محجوب نماینده تهران که با هاشمی مرتبط است در مصاحبه با ایلنا اظهار داشته و گفته است: هاشمی به هیچ وجه قصد کاندیداتوری نداشته و ندارد اما ایشان به دلیل اصرار دیگران بعضا یک سخن یا جمله ای می گوید که رسانه ها همان جمله را بزرگ می کنند.
با این حال سیدمحمد خاتمی دیروز در دیدار جمعی از روزنامه نگاران ضمن منتفی کردن تلویحی نامزدی خود گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم آقای هاشمی رفسنجانی اعلام کرده اند که کاندیدای ریاست جمهوری می شوند ولی گفته اند که باید نظر مقام معظم رهبری را هم داشته باشند.
در عین حال هاشمی دیروز نیز ضمن ملاقات هایی به مواضع دو پهلوی قبلی ادامه داد و در ملاقات اعضای گروه موسوم به مجمع متخصصین و در پاسخ به دعوت برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گفت: افراد جوان، مجرب و توانای زیادی در کشور وجود دارند که بهتر است آنان مسئولیت خطیر اجرایی را در دست بگیرند، زیرا اداره امور اجرایی کشور منحصر به یک یا چند فرد نباید باشد.
وی در عین حال افزود: چنانچه حضورم را برای تحقق آرمان های انقلاب و مردم موثر بدانم، کوتاهی نخواهم کرد.
او در دیدار دیگری گفته است افرادی شناخته شده و به دلیل شهرت نام، در انتخابات اعلام نامزدی کرده اند و افراد توانمند دیگری هم هستند که ممکن است گمنام باشند و بعدها اضافه شوند که بتوانند سکاندار امور اجرایی شوند.
او در دیدار با اعضای ادوار انجمن اسلامی چند دانشگاه گفت: اگر قانع شوم حضورم می تواند برای نظام و انقلاب مفید باشد و به حل مشکلات کمک کند دریغ نخواهم کرد ولی در صورتی که احساس کنم این حضور خدای ناکرده مقاومت هایی را در پی خواهد داشت که مخل وحدت و موجب تشدید اختلافات در کشور بوده و مؤثر نخواهد بود اقدام نخواهم کرد.
یادآور می شود مواضع ضد و نقیض ابراز شده از سوی هاشمی باعث برخی دلخوری ها از سوی نامزدهایی مانند روحانی و عارف و جهانگیری شده که معتقدند زمان را در وضعیت فعلی از دست می دهند.
پیش از این یکی از اصلاح طلبان اعلام کرده بود که عدم شفافیت چهره هایی نظیر هاشمی هر چند ممکن است زیرکی تلقی شود اما در نهایت باعث زیان و ضرر خواهد بود. عبدی گفته است: بعضی ها فکر می کنند این زرنگی است ولی در عالم سیاست مطلوب نیست چون آن موقع ممکن است همه ببازند. بسیاری از آقایان حرف های واقعی خود را حتی به اطرافیانشان هم نمی زنند
ارسال نظر