به گزارش پارس به نقل از کیهان، وضعیت اصلاح طلبان حتی در نهادهای اجتماعی هم وضعیت متزلزل تری است. »

این مطلب را علیرضا نامور حقیقی از مخالفان مقیم کانادا در مصاحبه با رادیو فردا عنوان کرد. وی درباره آشفتگی جبهه اصلاح طلبان می گوید: اصلاح طلبان باید در این مورد دوراندیشی می کردند. باید از تیر و خرداد شروع می کردند به برگزیدن جریان دوم به عنوان کاندیدایی که (به جای آقای هاشمی و آقای خاتمی) به عنوان نفر دوم اصلاح طلب می خواهد بیاید. این ضعف به آقای خاتمی هم برمی گردد. یعنی اگر آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوری خودش یک معاون اول قدرتمند برگزیده بود، او می توانست برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای مناسبی باشد.
از سوی دیگر، مهمترین نقشی که هاشمی می تواند داشته باشد این است که تعادل قوا بدهد، بازی سازی کند؛ بدون اینکه خودش مستقیما درگیر شود و بخواهد بازی با ریسک بالا بکند. آقای هاشمی در بازی با ریسک بالا ممکن است آسیب ببیند و این آسیب به جریان های بوروکرات هوادار خودش هم صدمه خواهد زد.

اما در مقابل تقی رحمانی عضو گروهک ملی مذهبی و مقیم پاریس می گوید: الان لااقل آقای خاتمی و آقای هاشمی باید کاندیدا شوند تا اگر صلاحیتشان را رد کردند اصلاح طلبان بتوانند بگویند که کاندیدای اصلی، یا بازیکن اصلی ما، روی نیمکت نشست. با کارت قرمزی که ناحق داور به این بازیکن داد. اگر اینها وارد نشوند سه تا اصلاح طلب ضعیف می مانند.
وی در عین حال با تاکید بر سرمایه گذاری روی وجه سلبی هل دادن هاشمی و خاتمی به وسط میدان می گوید: از نظر من نه آقای خاتمی نه آقای رفسنجانی و هیچ دولتمرد دیگری نمی تواند در کوتاه مدت دموکراسی بیاورد. حتی اصلاح طلبان هم نمی توانند چنین کاری کنند. لازم است در درون حاکمیت ایران فضایی باز شود که بتوان نفس کشید تا جامعه مدنی ایران خفه نشود. به نظر من چاره ای جز ورود خاتمی و هاشمی نیست. اگر رد صلاحیت شدند آن بحث دیگری است.

در همین حال وب سایت ضدانقلاب « رادیو کوچه» ، در تحلیلی با عنوان « هاشمی روزنه امید» نوشت: هاشمی به درستی در میان اپوزیسیون جمهوری اسلامی به عنوان یکی از بانیان این نظام شناخته می شود… اپوزیسیون در شرایطی که توان و آلترناتیو دیگری برای تغییر نظام ندارد، بد نمی بیند تا حداقل در برابر حضور هاشمی سنگ اندازی نکند و نظاره گر جنگی باشد که بدون شک در آن پیروزی هر کدام از طرفین دعوا به تضعیف جمهوری اسلامی خواهد انجامید (! )