پس از هواپیماهای بدون سرنشین
بالگردهای بدون سرنشین آمریکایی درافغانستان
آمریکا با استفاده و آزمایش نسل جدید بالگردهای بدون سرنشین خود در افغانستان به دنبال کاهش تعداد تلفات خود در این کشور است.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از پایگاه خبری « mcclatchy» نیروهای آمریکایی تصمیم دارند از بالگردهای بدون سرنشین مانند هواپیماهای بدون سرنشین برای انجام مأموریت های دشوار و دقیق در افغانستان استفاده کنند.
بالگردهای K-MAX که تنها بالگردهای باری بدون سرنشین ناوگان هوایی آمریکا است، می تواند مسافت های طولانی را پرواز کرده و در هر بار پرواز لوازم و مهمات زیادی را جابجا کند.
حدود ۱۶ ماه قبل ۲ فروند از بالگردهای بدون سرنشین K-MAX برای آزمایش به افغانستان ارسال شد در این مدت، این بالگردها با انجام بیش از ۱۰۰۰ پرواز و مأموریت، حدود هزار و ۳۰۰ تن بار و محموله را در سراسر ولایت « هلمند» افغانستان جابجا کردند.
این اقدام باعث کاهش تعداد کاروان های تدارکاتی در جاده های مناطق ناامن هلمند که با مین آلوده بودند، شد.
هواپیماهای بدون سرنشین پیش از این اثبات کرده بودند که امن تر، اقتصادی تر و دقیق تر هستند.
« پیتر سینگر» مدیر طرح « دفاع قرن بیست و یکم» در مؤسسه تحقیقات « بروکینز» در ارتباط با این بالگرد جدید گفت: در جهان به سرعت در حال رشد تجهیزات بدون سرنشین، موفقیت K-MAX یک گام بلند به جلو است که انتظار می رود از آن در بخش های نظامی و غیر نظامی در حمل محموله استفاده شود. ارتش آمریکا برای انجام برخی عملیات های خود از جمله جمع آوری اطلاعات، جاسوسی و حمله به مواضع طالبان و القاعده در نقاط مرزی افغانستان و پاکستان از جنگنده های بدون سرنشین استفاده می کرد.
اکنون با ورود بالگردهای بدون سرنشین به این چرخه، این کشور امیدوار است که اطلاعات جدید و بیشتری از فعالیت های طالبان و القاعده در افغانستان و پاکستان بدست آورد و به احتمال زیاد آمریکا قصد دارد از این بالگردها در انتقال تجهیزات خود از افغانستان نیز استفاده کند.
بر پایه برخی گزارش ها، اقدامات و عملیات های دقیقی که از طریق نظامیان در روی زمین قابل اجرا نیست، بوسیله این بالگردهای بدون سرنشین به راحتی و با دقت زیادی انجام می شود و این مسئله در کاهش تلفات نیروهای نظامی نیروهای آمریکایی بسیار مؤثر است. این در حالی است که آمریکا وسایل و تکنولوژی های نظامی نوین خود را در مقیاس های مختلف در کشورهای درگیر جنگ مانند افغانستان آزمایش می کند.
به اعتقاد برخی کارشناسان، گسترش استفاده از تجهیزات بدون سرنشین در افغانستان نشانه ای بر عدم توانایی و افزایش ترس نیروهای خارجی در رویارویی با گروه های تروریستی حاضر در این کشور است.
چندی پیش طالبان با حمله به یک بالگرد نیروهای آیساف در ولایت « قندهار» افغانستان ۹ تن از سرنشینان این بالگرد را به اسارت گرفته و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.
ارسال نظر