به گزارش پارس به نقل از فارس، حسن سبحانی کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در جمع شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی به پرسش های آنان پیرامون مسائل انتخاباتی پاسخ گفت.

وی در ابتدای سخنرانی خود اظهار داشت: رئیس جمهور به موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی مجری قانون اساسی است و وقتی حقوق ملت را اجرا کند در واقع قانون اساسی را اجرا کرده است و آنگاه می توانیم بگوییم عدالت رعایت شد است. عدم رعایت عدالت به معنای حضور ظلم است. در حقیقت هر قدر از عدالت به دور باشیم به همان نسبت به ظلم نزدیک شدیم.

سبحانی افزود: ممکن است ناخواسته در کشور یک پدیده استضغاف گری رخ داده باشد به معنای خواستن ناتوانی برای دیگری اگر مردم نتوانند احقاق حق خودشان را بکنند مستضعف هستند. استضعاف اقتصادی شکل دهنده استضعاف فرهنگی است که در آخر به استضعاف سیاسی منجر می شود. بزرگترین توهین به کرامت انسان ها این است که فردی برای به دست گرفتن قدرت با دادن کمک های مالی بیشتر زمینه را برای استمرار فقر فرهنگی به وجود آورد.

حسن سبحانی در ادامه صحبت های خود اظهار داشت: یک نگاه پیرامون امر به معروف و نهی از منکر این است که بعضی رفتارهای ناهنجار منکر است و باید با آن برخورد شود. فهم دیگر این است که سوءاستفاده از اطلاعاتی که یک فرد به خاطر حضور در قدرت می کند نیز منکر قلمداد می شود. در حقیقت کاستی در شناخت مصادیق منکر وجود دارد که دولت نیز به تنهایی نمی تواند این شناخت را به وجود بیاورد.

وی همچنین پیرامون دخالت نیروهای نظامی در کارهای سیاسی و فرهنگی اظهار داشت: در نیروهای نظامی اصل در تبعیت از فرمانده است. امام در وصیت خود فرموده اند نیروهای نظامی نباید در کارهای سیاسی و اقتصادی وارد شوند زیرا چنین کاری باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. البته از نظر اقتصادی در مواقعی به طور مستقیم و غیرمستقیم مجلس اجازه کار اقتصادی را داده است. البته من معتقدم عواملی که فعالیت بخش خصوصی را تضعیف می کند باید کنار گذاشته شود. مگر اینکه در موردی تکنولوژی در اختیار بخش خاصی باشد.

وی افزود: در مباحث فرهنگی نیز نیروهای فرهنگی باید فعالیت کنند تا ناسازگاری با بقیه ارکان به وجود نیاید.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پیرامون بخش خصوصی نیز خاطرنشان کرد: قانون اساسی حدود وظایف دولت را مشخص کرده است، مانند آنجایی که زیربناها باید توسط دولت به وجود بیاید. ملاک قانون اساسی است و اگر مازاد بر قانون اساسی دولت فعالیت می کند باید آن فعالیت واگذار شود.

وی افزود: در قانون اساسی آمده است که بخش خصوصی مکمل فعالیت های دولتی و تعاونی است. بخش خصوصی اگر مشکلات سیاسی کمتر باشد و احساس کند می تواند به سودآوری برسد امکان فعالیت گسترده خواهد داشت.

حسن سبحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به بخش تولید تصریح کرد: تمام مشکلات جامعه ما این است که پول، پول می آورد البته ما مخالف این که پول منشأ پول آوری شود نیستیم. مشکلی که وجود دارد این است که پول قبل از سرمایه گذاری مشمول سودآوری می شود. در حقیقت باید کار فرهنگی صورت بگیرد که سرمایه ها به سمت سرمایه گذاری برود. یقین دارم اگر جامعه برای حذف ربا مساعدت کند هزینه های تولید نیز کم خواهد شد و در آن وقت سرمایه گذاری هم منجر به ارزان تولید شدن کالا و پرداخت مزد بیشتر به کارگر نیز خواهد شد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه بخشی از تحریم ها به علت ایدئولوژیک بودن جمهوری اسلامی است اظهار داشت: نمی شود با دنیا ارتباط داشته باشیم و مسائل مورد آنان را کنار بگذاریم البته هر کشوری در جستجوی منافع ملی خودش است مهم این است که در رابطه دو طرفه این اصل پذیرفته شود که هر دو باید به دنبال منافع ملی خود باشند.

وی افزود: بخشی از تحریم به خاطر ایدئولوژیک بودن انقلاب اسلامی است و حال شدت آن بستگی به مراوده و دیپلماسی ما با دیگر کشورها دارد. من معتقدم هر تلاشی برای کاهش هزینه های تحریم جهاد است.

حسن سبحانی در جمع شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: سازمان تجارت جهانی دارای خصوصیات و آئین نامه ای است. حال پیوستن به این سازمان با قوانین داخلی ما تعارض جدی ندارد و به آنان لطمات عمده وارد نمی سازد. کشورهایی عضو این سازمان می شوند که تولید بیشتری دارند و این در حالی است که در کشور ما تولید کم است. در حقیقت چه زمانی پیوستن به سازمان تجارت جهانی مطرح است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: استقلال سیاسی با عیار بالا از نقاط قوت جمهوری اسلامی است البته ما نتوانستیم حوزه اقتصادیمان را مطابق حوزه سیاسی تقویت کنیم که این از نقاط ضعف کشور است. نوع دیپلماسی و کاهش پیدا کردن نگاه سلبی به دیگران را در تنش زدایی مهم می دانم. اقتصاد مقاومتی نیز یک سیاستی است که مردم از لحاظ اقتصادی پشتیبانی می کنند تا آنان استقلال سیاسی کشور را پشتیبانی کنند. اقتصادی که از استقلال سیاسی حمایت کند اقتصاد مقاومتی است.

وی در ادامه سخنان خود افزود: سیاست کلی کشور توسط رهبری اتخاذ می شود و درباره رابطه با آمریکا نیز رهبری تصمیم می گیرد و دراین زمینه رئیس جمهور حرف آخر را نمی زند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: سیاست کشور در حال حاضر حمایت از مقاومت است. مشکلات سوریه باید از طریق انتخابات حل شود و جنگ و خونریزی مسئله را حل نخواهد کرد. خیلی از اصول قانون اساسی به طور کامل اجرا نشده است، حمایت از مستضعفان جهان به صورت صد در صدی وجود ندارد بلکه جمهوری اسلامی با شناخت وضعیت داخلی سیاست هایی را در حمایت از مستضعفان جهان و نوع کمک و چگونگی کمک را تعیین خواهد کرد.

سبحانی ادامه داد: آینده اقتصاد جهان به سمت چین و هند در حرکت است. شما اگر صد در صد روابط خارجی را در نظر بگیرید آن منافع ملی است که مشخص می کند در کدام مناطق چه درصدی از سیاست خارجی باید تعلق گیرد. من معتقدم جهان اسلام و آسیا می تواند در اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی باشد. ما هر قدر درون خودمان را آماده کنیم و بسازیم خود باعث صدور انقلاب خواهیم شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پیرامون بیداری اسلامی نیز تصریح کرد: انقلاب های منطقه در حقیقت بیداری مسلمانان است. اطلاق لفظ بیداری اسلامی لفظ ساختگی نیست و واقعاً بیداری اسلامی شکل گرفته است. ایران هر قدر در بازسازی خودش به عنوان یک جامعه دینی تلاش کند به آنان کمک خواهد کرد و قبله ای برای آنان خواهد ساخت.

حسن سبحانی در ادامه سخنان خود در جمع شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی خاطرنشان کرد: دولت ها نمی توانند به طور مستقیم به فرهنگ بپردازند. دولت باید به فعالیت های فرهنگی بپردازد که حال ممکن است باعث ارتقای فرهنگ شود و یا تنزل آن. دولت دستگاه های فرهنگی دارد و باید به آنها کمک کند تا این دستگاه ها فعالیت های فرهنگی خود را به نحو احسنت اجرا کنند. همچنین شما نمی توانید از فعالیت های فرهنگی حمایت کنید، مگر اینکه از تولید و ایجاد و امکانات مادی نیز حمایت کنید، رابطه مستقیم بین افزایش رفاه و افزایش فرهنگ وجود ندارد اما رفاه و فعالیت های فرهنگی رابطه مستقیم دارند. البته در فعالیت های فرهنگی کارشناس فرهنگ نیز باید تربیت شود.

وی ادامه داد: کشور در زمینه های مختلف فرهنگی قانون دائمی دارد. سیاست های فرهنگی در کشور نیز وجود دارد و تنها اقدام فرهنگی باید مد نظر باشد. همچنین در این زمینه نهادهای غیرضروری نیز وجود دارند.

حسن سبحانی پیرامون مردمی کردن فرهنگ نیز اظهار داشت: دولت خیلی از سیاست گذاری ها را انجام می دهد البته خیلی افراد و نهادها نیز در این سیاست گذاری مؤثر هستند. به ضرورت رساندن همگرایی در سیاست ها باید دنبال شود. دولت ها در اینکه بتوانند نتیجه کار فرهنگیشان را در دوره خودشان ببینند، بسیار بعید است. وزارت فرهنگ و ارشاد و دیگر دستگاه های فرهنگی باید فعالیت هایشان کمک کننده تولید باشد چون در حال حاضر مشکل اصلی کشور اقتصاد است.

حسن سبحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات موجود در آموزش عالی کشور تصریح کرد: من به شدت مخالف کمی گرایی در آموزش عالی هستم. افزایش کمیت کیفیت آموزش عالی را کاهش خواهد داد که این در آینده مشکل زا خواهد بود.

حسن سبحانی در پایان سخنان خود در جمع شورای مرکزی جنبش عدالت خواه دانشجویی تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار و کودکان کار باید مورد حمایت ویژه دولت قرار گیرند و باید تصمیمات به نفع آنان صورت گیرد. در رابطه با گشت ارشاد باید بگویم چون علت وجود گشت ارشاد بی کاری های بسیط و عدم وجود تفریحات سالم است ورود پلیس در این حوزه را تلف شدن وقت آن می دانم.