5 دلیل برای ضرورت پخش زنده مناظرات انتخاباتی
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامهای به رحمانیفضلی، اعلام کرد: باید مناظرهها زنده پخش شود تا دولتی که در بسیاری از اتفاقات 4 سال اخیر مردم را نامرحم دانسته پاسخگوی عملکرد خود باشد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامهای به رحمانیفضلی رئیس شورای نظارت بر تبلیغات انتخابات، اعلام کرد: شنیدهایم که تصمیم گرفتهاید مناظرههای انتخاباتی به صورت غیرزنده پخش شود، امیدوار بودیم که شایعهای بیش نباشد، اما با انتشار رسمی این خبر، بر خود واجب دیدیم بر حسب وظیفه دانشجویی ابتدا به شما گوشزد کنیم که قرار گرفتن در اتفاقات رخ داده در 10 ساله اخیر به ما آموخته است که یکی از مهمترین ابزارهای دشمن برای ضربه زدن به نظام اسلامی گسترش شایعههای بی اساس در سطح وسیع بوده است لذا زیبنده این شورا نیست که اخبار آن بصورت شایعه منتشر شده و با تاخیر زیاد تایید یا تکذیب شود.
در این نامه خطاب به رحمانی فضلی آمده است: از شما میخواهیم در تصمیم تان تجدید نظر کنید و عدم موافقت خود را با این تصمیم اعلام دارید، اما در چرایی اعتراض به این تصمیم دلایلی داریم.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین دلیل خود برای اعتراض به عدم پخش زنده مناظرات را اینگونه بیان کرد: اولین منفعت مناظرات زنده این است که مردم بدانند که نامزدهای ریاست جمهوری تحملشان در مقابل نقد و مخالفت و اختلاف سلیقه و نظرهای دیگران تا چه حد است و آیا تحمل بار سنگین ریاست جمهوری که روز و شب آن قرین با انتقادات و مخالفتها و اختلاف سلیقهها و بی انصافیهاست، دارند یا این که قرار است وقت خودشان را مصروف انگ زدن به منتقدان و مخالفان کنند و از وظایف اصلی باز بمانند.
در این نامه عنوان شده است: بعد از انتخابات 88 رهبر معظم انقلاب درباره مناظرههای انتخاباتی فرمودند: «این مناظرهها تو دهن آن کسانی زد که از بیرون تبلیغ میکردند که این رقابتها نمایشی است، واقعیت ندارد. دیدند نخیر، واقعیت دارد؛ جدی در مقابل هم ایستادهاند، با هم بحث میکنند، با هم استدلال میکنند. بنابراین مناظرهها و گفتوگوها بسیار از این جهت مثبت بود.» و از سوی دیگر بیان کردند: «مردم احساس کردند که در نظام اسلامی بیگانه به حساب نمیآیند، نظام کشور اندرونی و بیرونی ندارد. همه چیز در مقابل مردم آشکار، همه نظرات در مقابل مردم بیان شد و معلوم شد رأی مردم ناشی از همین دقتها و تأملات خواهد بود. رأی مردم زینتی نیست. حق انتخاب حقیقتاً متعلق به مردم است، مردم میخواهند آگاهانه، هشیارانه انتخاب کنند. این مناظرهها این را نشان داد. یقیناً یکی از علل افزایش ده میلیونی آراء نسبت به آخرین حد نصابِ دورههای قبل همین بود که ذهن مردم، فکر مردم مشارکت داده شد، به عرصه آمد و آنها تشخیص دادند، وارد میدان شدند. این مناظرهها به سطح خیابانها هم کشیده شد، داخل خانهها هم رفت، که اینها قدرت انتخاب مردم را بالا میبرد. اینجور مباحثات و گفتگوها ذهنها را پرورش میدهد، قدرت انتخاب را بالا میبرد. این از نظر جمهوری اسلامی چیز مطلوبی است.»
در ادامه این نامه آمده است: رهبر معظم انقلاب فرمودند که «اگر این جور مناظرهها در طول سال و در طول چهار سال ادامه داشته باشد، دیگر وقتی در هنگام انتخابات پیش آمد، حالت انفجاری پیدا نمیکند؛ همه حرفها در طول زمان گفته خواهد شد، شنیده خواهد شد؛ نقدها، پاسخها، جوابها.» و البته از عیبهای آن نیز گفتند ولی هرگز مخالفتی با زنده بودن مناظرات اظهار نکردند.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: صدا و سیما به دلیل انتساب خود به مقام معظم رهبری نظام، نباید تحت فشار این و آن تصمیمی بگیرد که بعدا اتهام آن متوجه شخصیت اصلی نظام شود که این ظلمی است نابخشودنی. راه حل پوشاندن عیوب مناظرات زنده، پاک کردن صورت مساله نیست که این تدبیری است بس ضعیف و شائبه انگیز.
در بند سوم این نامه آمده است: صدا و سیما سازمانی است که نه تنها شاید، که باید بی طرفی خود را در انتخابات به اثبات برساند و صرفا جانب حق را بگیرد و بزرگترین حق آگاه کردن مردم است. اگر مقرر شود که صدا و سیما مناظرات را غیرزنده پخش کند، به فرض محال که تمام قسمتهای مناظره پخش شوند که تصمیم بر پخش غیرزنده غیرمنطقی خواهد بود، طبیعتا راه برای عدم شفافیت باز خواهد شد و حق مردم در آگاهی از جریانات موجود در نظام ضایع میشود و از سوی دیگر بی طرفی صدا و سیما نیز خدشه دار میشود، چرا که صدا و سیما متهم خواهد شد به جانبداری از دولت موجود و جهت دادن به آراء مردم.
در ادامه این نامه بیان شده است: وقتی که تمام نامزدهای موجود در انتخابات از زنده بودن مناظرات دفاع کرده اند، و مخالفان ضدنظام این تصمیم را دلیلی بر لاپوشانی نظام اسلامی و ضعف آن و تلاش آن برای حفظ خود به هر قیمتی جار میزند، این کار هیچ ضرورتی ندارد که به ضرر نظام مقدس اسلامی است و مردم را بدبین خواهد ساخت و راه را برای بدعتهای بعدی تسهیل خواهد کرد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: دلیل پنجم این است که فارغ از موضع گیریهای واقعی و صوری و اتفاقات مشابه قبلی در گفتوگوهای زنده رئیس جمهور کنونی و تلاش ایشان برای چینش افراد دلخواه در مقام سوال کننده، بعید نیست که این تصمیم تحمیلی از سوی دولت باشد، دولتی که در بسیاری از اتفاقات 4 سال اخیر مردم را نامرحم دانسته و هر جا که خواسته از پاسخگویی بگریزد از برچسب «محرمانه» نهایت استفاده را برده است، لذا ضروری است که این شورا در این تصمیم تجدید نظر کند تا اگر این تصمیم تحمیل دولت نبوده است، این تهمت متوجه دولت نباشد که فرمود «اتقوا مواضع التهم» و اگر این تصمیم تحمیل دولت بوده است شورای نظارت بر تبلیغات و همچنین صداوسیما خود را از تهمت «میلی» بودن و به ساز دولتها رقصیدن مبرا شوند و راه برای بدعتهای بعدی بازنشود.
در این نامه خطاب به رحمانی فضلی عنوان شده است: کسى که بگذارد نفس خود را در جایگاه تهمت، پس نباید ملامت و سرزنش کند کسى را که گمان بد به او ببرد. در پایان به شما یادآوری میکنیم نقل رهبر معظم انقلاب از امام راحل (ره) را که فرموده بودند حرف مرد یکی نیست، بلکه حرف مرد ٢ تاست؛ چرا که وقتی انسان فهمید، اشتباه کرده، باید بگوید اشتباه کردم و اشتباهش را اصلاح کند.
ارسال نظر