به گزارش پارس به نقل از مهر، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی ظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بیش از دو هفته است که برنامه های خود را در حوزه های مختلف اعلام کرده ام و شعاری که دولتمان تعقیب می کند" دولت قانون، تولید و اشتغال" است که قصد داریم واقع بینانه تدوین شود و آگاهانه متناسب با نیازها و ظرفیت ها و توان اجرایی کشور به این سه هدف نائل شویم.

عدم التزام به برنامه و قوانین یکی از آسیب های نظام اداری

وی در ادامه گفت: در ابتدا همه تلاشمان را گذاشته ایم که دولتمان قانونمند عمل کند و نقیصه بزرگی که امروز همه ازآن آسیب می بینیم و در رنج هستیم این است که برنامه ها جدی گرفته نمی شود و قوانین دقت لازم را ندارد و طبعا مقررات در کشور ثبات لازم را ندارد و هر سیاستی، برنامه ای با این ابهام روبه رو می شود که آیا اجرا خواهد شد یا نه؟ آیا تغییری پیدا می کند یا نمی کند؟ عمرش چقدر است؟ و این بی ثباتی و عدم التزام به برنامه و قوانین یکی از آسیب های جدی اکنون نظام اداری ما و مناسبات اقتصادی در کشور است.

این کانداید احتمالی ریاست جمهوری ابراز داشت: با توجه به شعار دولتم که دولت قانون، تولید و اشتغال است طبعا اولین هدفی که باید به آن برسیم دولت قانونمند است.

وی ادامه داد: تلقی من است که اگر دولت ساز و کار های خود را قانونی و طبق برنامه تدوین کند ظرفیت کشور بسیار بالا است و مردم ما با توانایی های خودشان با برنامه ریزی خوب دولت و نظارت دقیق مردم صاحب درآمد و رفاه مناسب خواهند شد و عملا ما به ملت ثروتمند، تغییر وضعیت خواهیم داد و از این جهت در هدف هایی که برای برنامه تدارک دیده ایم اینکه دولتی که قانونمند شود در جممهوری اسلامی ملت ثروتمند خواهد شد و اگر این پروسه یا فرایند به خوبی اجرا شود عملا به هدف سوممان می رسیم که کشور ما ایران ما قدرتمند خواهد بود و در مقابل بدخواهان و دشمنانمان و آن هایی که می خواهند سر راه ملت ما مانع ایجاد و دست اندازی کنند عملا ناکامشان خواهیم گذاشت.

ادامه داد: سیاست خارجی توانمندی را با قدرت بیشتر تعقیب خواهیم کرد و سیاست های تحریمی نمی تواند نسبت به ما کارآمد و موفق عمل کند و عملا تحریم کنندگان مایوس خواهند شد. این سیر را در برنامه پیش بینی کرده ایم و در فصول برنامه است و انشاءا… مورد استفاده تان قرار بگیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور پس از ارائه این مقدمه جوابگوی سئوالاتی از خبرنگاران بود و در پاسخ به این سئوال که آیا برنامه اقتصادی خود را اعلام کرده یا خیر گفت: ۱۵ روز است که برنامه اقتصادی ام را اعلام و جلساتی را نیز در دانشگاه اقتصاد علامه با تعدادی از اساتید و دانشجویان و مصاحبه اختصاصی اقتصادی با خبرنگاران اقتصادی داشته ام.

وی گفت: برنامه های اقتصادی ما موجود است و چند فصل اقتصاد داریم که مفصل به آن در کتاب پرداخته ایم و اولویت ها و رویکردها و چند شاخص را به طور مشخص بدون اعداد و ارقام ذکر کرده ایم و به طور کلی نمی توان در وقت کم توضیح داد چرا که بحثی طویل و گسترده دارد و اگر موردی خواستید می توانم جوابگو باشم.

لزوم جلوگیری از خام فروشی

حجت الاسلام پورمحمدی در رابطه با سیاست ها و برنامه های مربوط به معادن گفت: سیاست ها و برنامه ها در برنامه پنجم به طور مفصل تدوین شده است و اتفاقا ما به برنامه پنجم توسعه استناد کرده ایم و در برنامه پنجم توسعه این فصل به طور جدی مورد توجه واقع شده است و الان ما باید به خام فروشی روی نیاوریم و اجازه دهیم معادن بتوانند از ابتدا پس از استخراج مراحل اولیه بازیابی معادن و سپس به عنوان ارزش افزوده و تولیدات و کالاهایی که مراحل بعدی عملیات صورت بگیرد که هم ایجاد اشتغال و هم درآمدسازی بیشتری داشته باشد.

مجلس باید در راس امور باشد

وی در پاسخ به سئوال دیگری از خبرنگاران در خصوص اینکه آیا تعامل و همکاری با قوه های دیگر خواهد داشت یا خیر، گفت: من قبلا قوه مجریه بوده ام و الان قوه قضاییه هستم و اگر موفق به بازگشت به قوه مجریه شوم به مثابه این است که قدرت تعامل و امکان تفاهم با دو قوه را دارا هستم.

وی گفت: نسبت به قوه مقننه من یک باوری دارم که بر آن مصر هستم و آن اینکه چون می خواهیم کشور را براساس قانون اداره کنیم و قانون در راس امور است پس مجلس باید در راس امور باشد و همه قوه ها باید به آن احترام بگذارند و احترام به مجلس یعنی اجرای قانون و به قانون ملتزم باشیم و در مقابل نظارت مجلس همکاری کنیم چون نظارت عالی با مجلس است و من فکر می کنم این موضعی که من دارم حتما زمینه همکاری خوبی را بین ما و مجلس تقویت می کند.

وی در پاسخ یکی از خبرنگاران در رابطه با حضورش به عنوان یک روحانی در عرصه انتخابات گفت: مردم به روحانیت با تحقیقاتی که شده است میزان اعتمادشان بیشتر است اما این یک شرط مقوم و کمک کننده است برای مدیریت اجرایی حتی برای مجلس و سمت های دیگر.

در زمینه مدیریت کشور تجارب مفیدی دارم/تجربه مدیریتی ملاک انتخاب است

وی ادامه داد: مردم برای هر سمتی توانایی و شایستگی احراز سمت آن را می خواهند یعنی اگر بنده توانایی مدیریت و احراز چنین جایگاهی را از نظر صلاحیت عمومی داشته باشم، این اصل است و این می تواند یک امتیاز برای من تلقی شود نه اینکه چون روحانی هستم چه برای مجلس یا جای دیگر مردم به راحتی به آن رای می دهند هیچ وقت اینطور نیست و من تحلیل متفاوتی ندارم به هر حال من یک تجربه سی و چند ساله در مدیریت های کشور را دارا هستم و آن ملاک است و با دوستان دیگر قابل مقایسه است که چه کسی تجربه ای بیشتر را دارد و این ها می تواند برای انتخاب مردم مفید باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: رای آوردن و رای نیاوردن را ملاک گرایش ویژه و خاصی برای روحانیت نمی دانم. روحانیت یک جایگاه ویژه و ممتازی را در جامعه دارد و آن جایگاه محفوظ است و ما از جایگاه روحانی بودنمان اینجا حضور نداریم اینجا جایگاه تجربه مدیریتی ماست که حضور داریم و روحانیون ما مراجع، علما، ائمه جمعه در جامعه حضور داشته و جایگاه ممتاز خودشان را دارند و مورد علاقه و احترام مردم هستند.

حجت الاسلام پورمحمدی بیان داشت: من و تنی چند از روحاینون آمده ایم وارد این کارزارهای اجرایی به تناسب موقعیت و تقدیر شده ایم و این از جهتی امتیازی است که چه رای بیاوریم چه نیاوریم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد مردم ما با رای دادن یا ندادنشان نمی خواهند پیامی به روحانیت بدهند یا رویکرد خودشان را به روحانیت اعلام کنند و این نمی تواند دغدغه یا مسئله عمده ای باشد.