به گزارشپارس به نقل از فارس، عباس سلیمی نمین ظهر امروز در نشستی با دانشجویان در محل دانشگاه آزاد اسلامی مشهد  با اشاره به فضای انتخاباتی پیش رو اظهار کرد: در انتخابات این دوره ریاست جمهوری قطعا پیچیدگی هایی وجود دارد.

وی افزود: هر انتخاباتی بازیگرانی دارد و افزایش و تکثر آنان سبب انتخاب و تامل دشوارتر برای روی کار آوردن رئیس جمهور اصلح می شود.

سلیمی نمین با بیان اینکه بازیگردانان سیاسی در عرصه انتخابات نقش اساسی تر و تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارند، خاطرنشان کرد: بازیگردانان سیاسی در عرصه انتخابات با انتخاب گزینه و ارائه برنامه و عملی ساختن آنها تاثیرگذاری بالایی بر فضا و مدیریت صحنه دارند؛ قابل ذکر است که متاسفانه حضور جریان های سیاسی در انتخابات عاقلانه و هوشمندانه نیست.

وی ادامه داد: تعدد و تکثر کاندیداتورهای انتخابات آن هم در یک جبهه و ائتلاف نظیر ائتلاف ۱+۵ معقولانه نیست؛ هم چنین معرفی تعداد بیشمار کاندیداها و اذعان اینکه در آستانه انتخابات یکی می ماند و دیگران کنار می کشد نیز فضای چالش برانگیز ایجاد کرده و نادرست است.

* هاشمی و احمدی نژاد بازیگردانان صحنه انتخابات ۹۲ هستند

این تحلیلگر مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ انتخاباتی سه ضلعی است، گفت: در انتخابات پیش رو می توان گفت سه جریان فکری حضور جدی دارند و این در حالی است که در انتخابات های گذشته بازیگردانان محدود و معدودتری را شاهد بوده ایم.

وی افزود: در انتخابات سال ۸۸ هاشمی با عنوان تنها بازیگردان صحنه حضور داشت و امروز نیز در کنار هاشمی می توان گفت که احمدی نژاد نیز از بازیگردانان اصلی صحنه به شمار می رود.

سلیمی نمین تصریح کرد: مسئله مهم این است که در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو هاشمی هم می تواند به عنوان بازیگر و هم با عنوان بازیگردان وارد عرصه شود که این مسئله در هر صورت سبب تغییراتی در فضای چیدمان کاندیداتورها می شود.

مدیر مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با تشریح جریان های حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ گفت: نخستین جریانی که در انتخابات گذشته چه در شورا و چه در انتخابات قوه مجریه و قوه مقننه حضور و موفقیت جدی داشت، جریان اصول گرایی است که در حال حاضر اصول گرایی دچار انشعاب و انشقاقاتی شده است.

وی ادامه داد: جبهه پایداری نیز که ادعا می کرد نمی خواهد کاندیدا معرفی کند و به دنبال گفتمان سازی است به سرعت تغییر مسیر داد.

سلیمی نمین با اشاره به این مطلب که احمدی نژاد با گفتمان اصول گرایی وارد عرصه انتخابات شد و پس از آن از این گفتمان فاصله گرفت، خاطرنشان کرد: جریان اصول گرایی در این دوره علاوه بر اینکه تاثیرگذاری زیادی از بازیگردانان داشته، دارای انشعاب و انشقاق نیز شده است.

 

* خروج از قانون مداری فاحش ترین خطای اصلاح طلبان در انتخابات گذشته بود

سلیمی نمین از جریان اصلاح طلب با عنوان ضلع دوم انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یاد کرد و گفت: جریان اصلاحات در انتخابات گذشته ریاست جمهوری خطای سیاسی فاحشی مرتکب شد و آن خروج اصلاح طلبان از مدار قانون بوده است.

مدیر مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر یادآور شد: در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم این خطای فاحش سیاسی اصلاح طلبان سبب ایجاد حس بی اعتمادی شده، در حال حاضر اصلاح طلبان پایگاه اجتماعی قوی داشته اما فعال سازی آن منوط بر جلب اعتماد در عرصه انتخابات شده و این مسئله ممکن است به شکست و عدم توفیق آنان در انتخابات منجر شود.

* هاشمی اصلاح طلبان را برای رسیدن به اهداف و منافع شخصی می خواهد

 

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: مشکل دیگر برای حضور اصلاح طلبان در عرصه انتخابات این است که برخی نیروهای تندروی اصول گرا تلاش جدی می کنند تا خطای نیروهای تندروی اصلاح طلبان را به کل جریان تعمیم دهند و خواستار خروج آنان از دایره انقلاب و مصالح ملی هستند.

به گفته سلیمی نمین در عرصه انتخابات میان جریان های سیاسی یک بی اعتمادی جدی نسبت به حضور آنان وجود دارد.

مدیر مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با تاکید بر اینکه هاشمی اصلاح طلبان را برای رسیدن به اهداف و منافع شخصی خود می خواهد گفت: امروز شاهد آن هستیم که بازی سیاسی هاشمی سبب شده برخی کاندیداتورهای اصلاح طلب اذعان داشته باشند که مشکلات کشور به دست هاشمی قابل حل است؛ هم چنین برخی مخالفان جدی وی معتقد بر این هستند که هاشمی قابل اعتماد نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: هاشمی برای نخستین بار در مجلس سوم تصمیم خود را مبتنی بر خروج اصلاح طلبان از عرصه سیاست کشور قطعی کرده بود.

* نگرانی احمدی نژاد از پایان عمر سیاسی اش / احمدی نژاد فاقد بازوی نیروی کارآمد است 

وی جریان دیگر را جریان احمدی نژاد با عنوان ضلع سوم انتخابات توصیف کرد و افزود: پس از اینکه احمدی نژاد از اصول گرایی فاصله گرفت تلاش برای جریان سازی خود در مسیر بقای قدرت کرد؛ احمدی نژاد گرچه ساز و کار سیاسی قوی نداشته اما پا پس نمی کشد چرا که نگران پایان عمر سیاسی خود است.

سلیمی نمین اظهار داشت: احمدی نژاد فاقد بازوی نیروی کارآمد است و این موج آفرینی سیاسی حتی با وجود پایگاه اجتماعی قوی بدون نیروی کارآمد بدون نتیجه است.

* احمدی نژاد دنبال گزینه های چون الهام و یا وزیر راه خود است

 

مدیر مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ساز و کار احمدی نژاد را تحمیل کاندیدای مورد نظر خود به کلیت نظام توصیف کرد و اذعان داشت: همین مسئله که احمدی نژاد نگران پایان عمر سیاسی خود است سبب فردمحوری وی شده که این دو نوع خود فاصله گرفتن از قاعده و اصول را سبب می شود.

سلیمی نمین متذکر شد: برخی معتقدند احمدی نژاد با تمام تلاش خود می خواهد جامعه را تحت فشار قرار داده تا نزدیک ترین فرد خود را وارد عرصه انتخابات کند و برخی معتقدند احمدی نژاد به دنبال گزینه های دیگری چون الهام و یا وزیر راه خود است.