«جیمز کومی» رئیس اداره فدرال تحقیقات آمریکا (اف‌بی‌‌آی) روز چهارشنبه از تلاش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا برای دستیابی به اطلاعات افراد دفاع کرد.

به نوشته سایت شبکه «سی‌ان‌ان»، کومی که در کنفرانسی در مورد امنیت سایبری در دانشکده بوستون صحبت می‌کرد، گفت شهروندان آمریکایی نباید انتظار «حریم خصوصی مطلق» داشته باشند.

وی گفت: «چیزی به نام حریم خصوصی مطلق در آمریکا وجود ندارد. هیچ‌جا خارج از حیطه اختیارات قوه قضائیه نیست.»

کومی این اظهارات را در جریان بحثی در مورد افشاگری‌های «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد روش‌های سرویس‌های اطلاعاتی این کشور برای جمع‌آوری اطلاعات، مطرح کرد.

دیروز هم سایت افشاگر «ویکی لیکس» با انتشار بیش از 8000 سند، برنامه سیا برای استفاده از بدافزارها جهت جاسوسی از طریق گوشی‌های تلفن همراه و حتی تلویزیون‌های هوشمند، پرده برداشت.

رئیس اف‌بی‌آی با این حال تأکید کرد که برای جاسوسی از شهروندان، باید دلیل موجهی وجود داشته باشد.

کومی گفت اینکه «انتظار داریم در خانه‌هایمان، در خودروهایمان و در دستگاه‌های خود حریم خصوصی داشته باشیم، انتظار معقولی است. این بخش مهمی از آمریکایی بودن است. دولت نمی‌تواند بدون داشتن دلیلی موجه و مورد قبول در دادگاه، حریم خصوصی ما را نقض کند.»

وی گفت در چهار ماه پایانی سال ۲۰۱۶، اف‌بی‌آی با حکم دادگاه محتویات ۲۸۰۰ دستگاه الکترونیکی به دست آمده از خلافکاران و متهمان به ارتباط با تروریسم را مورد بررسی قرار داده است.