ملک سلمان  -- پادشاه عربستان -- روز یکشنبه برای تقویت روابط ریاض با وارد کنندگان اصلی نفت این کشور و نیز پیشبرد فرصت های سرمایه گذاری از جمله فروش سهام شرکت بزرگ دولتی آرامکو این کشور، سفری یک ماهه به کشورهای آسیایی را آغاز می کند. 

پادشاه عربستان که از زمان به قدرت رسیدن در این کشور در دو سال قبل طرحی بلندپروازانه را در زمینه اصلاحات اقتصادی آغاز کرده است قصد دارد به کشورهای مالزی،‌ اندونزی، ژاپن و چین سفر کند. 

مقامات اندونزیایی گفتند یک هیات 1500 نفری از جمله ده وزیر،‌ سلمان را در سفر به این کشور همراهی خواهد کرد. برخی منابع به خبرگزاری رویترز گفتند خالد الفالح وزیر نفت عربستان و مدیران شرکت آرامکو، سلمان را در این سفر همراهی می کنند. از زمان سفر سال 2015 وی به آمریکا، این اولین سفر ملک سلمان به خارج از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به شمار میرود.

مقامات عربستانی علاقه مند به جذب سرمایه گذاران آسیایی برای فروش پنج درصد از سهام آرامکو در سال 2018 هستند و برای این منظور از بانک های مرتبط با چین درخواست مشاوره مالی کرده اند. 

انتظار می رود بانک ها و شرکت های آسیایی در طرح های عربستان برای توسعه صنایع غیرنفتی و تقویت سرمایه گذاری های بین المللی این کشور با هدف کاهش وابستگی آن به درآمدهای نفتی، نقش مهمی ایفا کنند. 

عربستان در ماه اوت و در زمان سفر محمد بن سلمان، پسر پادشاه این کشور به چین، پانزده توافقنامه اولیه در زمینه های مختلف از قبیل خانه سازی در عربستان و نیز طرح های آب و ذخیره نفت با این کشور امضا کرد. عربستان همچنین توافق کرده است به همراه گروه سافت بانک ژاپن 45 میلیارد دلار در یک صندوق فناوری جدید سرمایه گذاری کند. 

عربستان در کنار تلاش برای تنوع دادن به درآمدهای خود سعی می کند موقعیت خود را به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت جهان تقویت و موضع خود را به عنوان تامین کننده اصلی نفت در بازارهای آسیایی تثبیت کند. در چین که موقعیت آمریکا را به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت جهان به چالش کشیده، روسیه توانسته است با از رده خارج کردن عربستان، به بزرگترین تامین کننده نفت پکن تبدیل شود. 

با اینکه مقامات عربستان به صورت رسمی، سفر ملک سلمان را اعلام نکرده اند مقامات مالزی گفتند وی روز یکشنبه سفر خود را آغاز خواهد کرد. قرار است مسئولان آرامکو با شرکت نفت دولتی پتروناس مالزی توافقنامه ای در زمینه طرح توسعه پالایش و پتروشیمی عربستان امضا کنند. 

سلمان در تاریخ اول تا نهم ماه مارس در جاکارتا و بالی خواهد بود و سپس در تاریخ دوازده تا چهارده مارس در ژاپن به سر خواهد برد. 

انتظار می رود وی به چین نیز سفر کند ولی نه مقامات چینی و نه عربستانی این سفر را تایید نکرده اند. او دو هفته پایانی سفر خود را در مالدیو به سر خواهد برد. 

آسیا در طرح های عربستان برای همکاری نظامی نیز نقش دارد و مالزی و اندونزی به عنوان اعضای به اصطلاح ائتلاف نظامی تحت هدایت عربستان به شمار می روند که عربستان در دسامبر سال 2015 به صورت غیرمنتظره از تشکیل آن خبر داد. 

آمریکا هنوز هم بزرگترین شریک نظامی عربستان است ولی ریاض در واکنش به آنچه که مقامات این کشور دور شدن آمریکا از منطقه خاورمیانه در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما تلقی می کردند، رویکردی تهاجمی در پیش گرفته است.