نگاه انتخاباتی دولت روحانی به حادثه پلاسکو
ارائه نتیجه این گزارش در اردیبهشت ماه و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، نکته دیگری است که به خوبی پرده از اهداف دولت برای تشکیل چنین هیئت بازرسی، بر خواهد داشت.
دولت محترم در حالی دستور رسیدگی به ماجرای حادثه پلاسکو را با تشکیل هیئت ویژه ای در این باره داده که در حال حاضر مردم سیستان و بلوچستان در غم خسارات حاصل از سیل منتظر کمک دولتمردان بوده و مردم خونگرم خوزستانی نیز با ساخت آدم خاکی ها و انتشار این تصاویر در شبکه های مجازی به هر وسیله ای که شده از دولت خواستار کمک برای بهبود وضعیت موجود هستند.
آیا ایران، فقط تهران است که رئیس محترم جمهور همه توان خویش را برای ارائه گزارشی درباره حادثه پلاسکو در پیش گرفته و یا اغراض و اهداف سیاسی پشت تشکیل چنین هیئت ویژه ای می باشد؟ حادثه تصادف دو قطار مسافربری در مسیر سمنان-مشهد با وجود تاکید مکرر وزیر راه (عباس آخوندی) در محضر رهبر معظم انقلاب که از دقت سیستم کنترل ریلی سخن به زبان آورده، هیچ هیئت ویژه ای برای رسیدگی نیاز نداشت؟! حادثه ای که مقام معظم رهبری در پیام خود رسما اعلام داشتند که باید عوامل چنین حادثه ای مشخص گردد ولی دولتمردان برای فرار از پاسخگویی صرفا با حرکتی نمایشی که از مولفه های تفکرات تکنوکراسی بوده، استعفای رئیس راه آهن را به عنوان قربانی این ماجرا رسانه ای ساختند.
هزاران هزار معضل اجتماعی و اقتصادی اعم از سیل بیکاری جوانان، آلودگی هوای کلان شهرها، ریزگردها در اهواز، عدم بهبود وضعیت اقتصادی مردم و عدم مقابله با بدعهدی های آمریکا در برجام که اثراتش همه آحاد مردم را درگیر کرده نیاز به هیچ هیئت ویژه رسیدگی نداشته! و دقیقا حادثه ای که در کلان شهری همچون تهران به وقوع می پیوندد نیازمند هیئت ویژه و "ملی" رسیدگی است!
حتی اگر بخواهیم خوش بینانه به این مساله نگاه کنیم و نگوییم که آقای روحانی به منظور تخریب رقیب بالقوه انتخاباتیش اقدام به تشکیل این هیئت ویژه نموده، دوباره مولفه های دیگری به ذهنمان خطور کرده که این شائبه را پررنگ و پررنگ تر می نماید.
انتخاب دکتر محمدتقی احمدی (رئیس دانشگاه تربیت مدرس) به ریاست هیئت ویژه رسیدگی به حادثه پلاسکو و همچنین ارائه گزارش نهایی این هیئت در اردیبهشت ماه به تنهایی نشان دهنده دقت نظر تیم رسانه ای دولت برای ضربه زدن به شخص شهردار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری می باشد.
کمتر کسی است که از منش و طرز فکر سیاسی رئیس دانشگاه تربیت مدرس آگاهی نداشته و نداند که چه حضور چنین شخصی در راس هیئت ویژه رسیدگی به حادثه پلاسکو چه نتیجه ای را در برخواهد داشت. کار به جایی رسیده که حتی در برخی از شبکه های اجتماعی، با طنزواره هایی نسبت به این انتخاب توسط رئیس جمهور محترم واکنش نشان دادند.به عنوان مثال در یکی از این پیام ها آمده است: "رییس دانشگاه تربیت مدرس شده سرپرست گروه از الان مشخصه نتیجه اینه که قالیباف شخصا با کلنگ زده زیر ستون های پلاسکو تا بریزه" !
ارائه نتیجه این گزارش در اردیبهشت ماه و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، نکته دیگری است که به خوبی پرده از اهداف دولت برای تشکیل چنین هیئت بازرسی، بر خواهد داشت. به نظر نمی رسد حادثه ای با ابعاد غیر ملی و در سطح شهری نیازمند بازه زمانی چندین ماهه برای بررسی داشته باشد و اعلام چنین زمانی برای نتیجه بازرسی ها به جز ایجاد فضاسازی های رسانه ای علیه شهرداری و شخص شهردار منطقا، عقلا و عرفا هیچ دلیل دیگری را در ذهن متبادر نمی سازد. شاید بتوان گفت، این هیئت ویژه بازرسی خود مقدمه ای برای تشکیل کمپین انتخاباتی علیه رقبای شخص رئیس جمهور مستقر است.
ارسال نظر