پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- حضور معارضین دولت سوریه در نشست آستانه موجب سرخوردگی در نیروهای میدانی این گروهها شده است.

خبرنگار پارس از منابع روسی مطلع شده است که گروههای مسلح بعد از پذیرش حضور در نشست آستانه در قزاقستان دچار مشکلات اساسی در نگهداری و جذب نیرو از دیگر کشورها شده اند به طوری که توان نیروی انسانی آنها به تدریج و هر چند کُند اما در حال کم شدن است.

نشست آستانه در کشور قزاقستان با تدبیر ایران، روسیه و ترکیه هفته گذشته بین نمایندگان دولت سوریه و گروههای معارض برگزار شد.

حضور معارضین و ترکیه و سفیر آمریکا در این نشست، یکی از دستاوردهای بزرگ دولت سوریه محسوب شد. اینکه معارضه پای سند را امضا نکند نیز، یک دستاورد برای دولت سوریه محسوب می شود. دولت ها و گروه هایی که اصرار بر رفتن بشار اسد رئیس دولت قانونی سوریه داشتند در آستانه دور میزی جمع شدند که کاملا واضح بود که این میز برای تغییر دولت در سوریه چیده نشده و آن ها با علم به این مسئله در آستانه حضور پیدا کردند. این حضور در واقع به نوعی اعتراف بود. آن ها اعتراف کردند که دولت سوریه قابل حذف نیست، عدم امضای آن ها پای بیانیه نشست هم دلیل جداگانه ای برای دولت سوریه ایجاد می کند که در عزم خودش برای پاکسازی سوریه از تروریست جدی تر و مصمم تر عمل کند و برای این کار توفیق بیشتری داشته باشد. 

به گزارش پارس، اگرچه همه گروههای معارض مسلح به روند سیاسی نپیوسته‌اند، پیوستن بخش‌هایی از معارضه مسلح به مذاکرات بشدت روحیه هواداران آنان را تخریب می‌کند و شرایط داخلی را به ضرر گروههایی نظیر النصره پیش می‌برد.

یک منبع ایرانی در این مورد می گوید: در عملیات حلب، نیروهای جبهه مقاومت با قدرتمندترین گروه تروریستی - یعنی جبههًْ النصره که اینک به جبهه فتح شام تغییر نام داده است - درگیر بود و در یک عملیات نزدیک به دو ماهه موفق به پاکسازی مناطق مرکزی و شرقی حلب از آنان گردید. 

وی افزوده است: به اذعان یکی از فرماندهان النصره، سه کشور ترکیه، قطر و سعودی تلاش وسیعی برای جلوگیری از سقوط حلب به کار بستند و هزینه قطر در این دو ماه بالغ بر چهل میلیون دلار بود. 

وی اضافه کرده است: تروریست‌ها برخلاف آنچه تصور می‌شد همه امکانات جنگی و غذایی را برای دستکم دو سال جنگیدن در شرق حلب داشتند اما با فشار جبهه مقاومت در هم شکستند و حلب را تسلیم کردند. با این وصف معارضه مسلح سوریه بعد از شکست در حلب می‌داند که «راه‌حل نظامی» پیش روی خود ندارد و ناگزیر است آرزوهای خود را «تعدیل» کرده و به میز مذاکرات سیاسی چشم بدوزد. 

بر اساس گزارش خبرنگارپارس، در اجلاس آستانه گروه‌هایی که آتش بس را پذیرفتند و پای میز مذاکره آمدند، تعهد دادند که خودشان را از گروه‌های تروریستی و گروه‌هایی که آتش‌بس را نپذیرند، تفکیک کنند. حال آنکه در آتش‌بس‌های قبلی چنین وضعیتی حاکم نبود. لذا احتمال اینکه این آتش‌بس نسبت به آتش‌بس‌های گذشته تعمیق پیدا کند و طولانی‌تر شود، از شانس بیشتری برخوردار است. 

البته هنوز منابع ایرانی به صورت مشکوک به ترکیه نگاه می کنند که آیا واقعاً ترکیه می‌خواهد زمان بخرد تا دوباره گروههای معارض را توسط خودش و سایر جریان‌های همطراز خود بازسازی کند یا اینکه ترکیه متوجه شده با توجه به تهدید درونی و تهدیدی که از جانب اکراد احساس می‌کند و بی‌اعتمادی که نسبت به آمریکا پیدا کرده است، تغییر جهت داده است. البته تاکنون ترک‌ها چندین کُد داده‌اند که نشان از تغییر رفتار سوریه آنها دارد.