آییننامه اجرایی قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی ابلاغ شد
آیین نامه اجرایی قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابلاغ شد.
هیئت وزیران در جلسه ۱۲/۱۰/۱۳۹۵ به پیشنهاد نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد ماده (۶) قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیجسپاه پاسداران انقلاب اسلامی - مصوب ۱۳۸۶- آییننامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیرتصویب کرد:
آیین نامه اجرایی قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف– سازمان: سازمان بسیج سازندگی و ردههای تابعه.
ب– قانون: قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومتبسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - مصوب ۱۳۸۶- .
پ- دستگاه اجرایی: دستگاههای موضوع ماده (۲) قانون و همچنین ماده (۵)قانون مدیریت خدمات کشوری - مصوب ۱۳۸۶-.
ت- زود بازده: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که در حوزههای آب، کشاورزی، باغبانی، آبخیزداری، جنگلها و مراتع، بیابانزدایی و عمرانی، صنایع تبدیلی کوچک، انرژی (آب و برق)،راه و ساختمان، سلامت، بهداشت و درمان که ظرف (۱۸) ماه اجرا و به مرحله بهرهبرداری برسد.
ث- عام المنفعه: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که منافع آن شامل عامه مردم مناطق محروم،روستاهای کمتر توسعهیافته و شهرهای کوچک و مرزی میشود از قبیل مسجد، خانه بهداشت، مدرسه، خانه معلم، راه روستایی، آبرسانی و بخشهای راه و آب و مسکن.
ج- امدادی: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه در روستاها،مناطق محروم و شهرهای کوچک و مرزی و در صورت اعلام نیاز دستگاههای اجرایی اجرا میشود.
چ- فرهنگی: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که در حوزههای دینی، هنری، ورزشی، سوادآموزی و زیست محیطی انجام میشود.
ح- مردم یاری: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که با مشارکت مردم انجام میگیرد و عموماً مورد تقاضای مردم میباشد.
خ- کم هزینه: فعالیتها، طرحها و پروژههایی که بارمالی آن معادل معاملات متوسط، موضوع قانون برگزاری مناقصات – مصوب ۱۳۸۳- و مصوبه های سالانه مربوط به تعیین نصابمعاملات یادشده میباشد.
ماده ۲- دستگاههای اجرایی مجازند بخشی از اجرای طرحها و پروژههای تملک دارایی سرمایهای خود با یکی از ویژگیهای زودبازده، عامالمنفعه، کم هزینه، امدادی، فرهنگی و مردم یاری و بهداشت و درمان در مناطق محروم، کمتر توسعهیافته، روستاها و شهرهای کوچک و مرزی را که پس از فراخوان عمومی با عدم وجود متقاضی مواجه میشوند، با رعایت قوانین و مقررات مربوط، به سازمان واگذار نمایند. تملک و مدیریت طرحهای مذکور پس از پایان عملیات اجرایی به دستگاه اجرایی مربوطباز میگردد.
تبصره ۱- اجرای طرحهای امدادی، فرهنگی و مردمیاری در سایر نقاط کشور نیز به درخواست دستگاه اجرایی و اعلام آمادگی سازمان قابل تفویض، واگذاری و اجرا توسط سازمان است.
تبصره ۲ – هزینه اجرای طرحها توسط سازمان ضمن حفظ کیفیت و رعایت الزامات قانونی پروژه نباید بیش از هزینه اجرای طرح براساس فهرست بهای مصوب همان سال باشد. مسئولیت نظارت بر مفاد این تبصره برعهده دستگاه کارفرمای پروژه است.
تبصره ۳ – سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز است بخشی از اعتبارات طرحها را به پیشنهاددستگاه اجرایی برای تحقق اهداف قانون به عنوان کمک به طرح در اختیارسازمان قرار دهد.
ماده ۳- دستگاههای اجرایی میتوانند به منظور پشتیبانی از اردوهای جهادی، فعالیتهایعامالمنفعه و فعالیتهای غنیسازی اوقات فراغت جوانان در عرصههای کار و تلاش و سازندگی،با استفاده از امکانات و تجهیزات خود جهت تشویق، مشارکت و حضور نیروهای داوطلببسیجی و مردمی، جوانان و متخصصان در فعالیتهای سازمان اقدام نمایند.
ماده ۴- به منظور ایجاد هماهنگی، پشتیبانی و نظارت بر اجرای قانون و مفاد این آییننامه، آشنایی با فرهنگ کار و تلاش جهادی، کارگروهی با ترکیب زیر تشکیل میگردد:
الف- وزیر کشور (رییس کارگروه)
ب– معاون عمرانی وزیر کشور (دبیر کارگروه)
پ– معاون وزیر آموزش و پرورش
ت- معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
ث– معاون وزیر ورزش و جوانان
ج– معاون وزیر جهادکشاوزی
چ– معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت
ح– معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
خ- معاون رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
د- معاون رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
ذ– رییس سازمان
ر– معاونین سایر اعضای هیئت دولت حسب مورد.
تبصره– مسئولیت هماهنگی، پشتیبانی و نظارت بر اجرای طرحهای بسیج سازندگی در استانها برعهده استاندار میباشد. استاندار نسبت به تشکیل کمیته استانی با ردههای متناظر کارگروه دراستان اقدام و گزارش مربوط را هر فصل (سه ماهه) برای دبیرخانه کارگروه ارسال مینماید.
ماده ۵- سازمان در اجرای قراردادهای پیمانکاری موضوع این آییننامه، مشمول ماده (۴)آییننامه اجرایی ماده (۲۲) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع تصویبنامه شماره ۱۵۷۷۸/ت۲۷۰۵۵هـ مورخ ۲۸/۳/۱۳۸۲ با اصلاحات بعدی میباشد.
ماده ۶- سازمان مکلف است گزارش سالانه اجرای قانون و این آییننامه را بارعایت سلسله مراتب به سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه نماید.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور این مصوبه را به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح - وزارت کشور- وزارت آموزش و پرورشوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- وزارت ورزش و جوانان وزارت جهادکشاورزی- وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی- سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگریسازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران – سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرده است.
ارسال نظر