علی‌اصغر یوسف‌نژاد از شهرستان ساری، اظهار کرد: کلیات بودجه با 322 رای موافق و پنج رای مخالف تصویب شد.

وی با بیان اینکه هزینه‌ها و تبصره‌ها در بودجه سال آینده مورد بررسی قرار گرفت، افزود: درآمد دولت از محل مالیت 112 هزار میلیارد تومان و فروش نفت به میزان بیش از 2 میلیون بشکه قیمت هر بشکه نفت 55 دلار پیش‌بینی شده است.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس از فروش نفت بخشی از درآمد به وزارت ملی نفت، 20 درصد به صندوق توسعه ملی و مابقی برای درآمدهای عمومی اختصاص پیدا می‌کند.

*احتمال تصویب نهایی بودجه 96 در 11 بهمن‌ماه

یوسف‌نژاد با بیان اینکه درآمد بودجه آینده از نفت 111 هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: در تلاش هستیم بودجه سال 96 را تا اوایل هفته آینده آماده و تصویب کنیم.

وی با بیان اینکه موارد برگشتی‌های شورای نگهبان با توجه به مغایرت با قانون و شرع اسلام از شنبه هفته آینده در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار می‌گیرد، اضافه کرد: احساس ما بر این است که تا 11 بهمن‌ماه مغایرت‌ها با شورای نگهبان بررسی و اصلاح و برنامه ششم به قانون تبدیل شود.

یوسف‌نژاد بودجه سال آینده را هزار و 74 تریلیون تومان اعلام کرد و گفت: از این مقدار 707 میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی، حدود 300 میلیارد تومان برای بودجه عمومی و قسمت عمده اعتبارات برای امور جاری و هزینه‌ها است.

*تحقق بودجه سال 96 سخت است

وی با بیان اینکه بودجه عمرانی سال 96 کم به‌شمار می‌رود که 62 هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: دولت در بودجه سال آینده 54 هزار و 400 میلیارد تومان را برای یارانه‌ها در نظر گرفته است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکسری از درآمدهای دولت از محل انتشار اوراق قرضه به‌دست می‌آید، بیان کرد: تحقق بودجه سال 96 سخت است چون سررسید بعضی از اوراق قرضه فرا رسیده و دولت باید اصل پول و سود آن را برگرداند.

*میزان بدهی دولت در بودجه شفاف نیست

یوسف‌نژاد با بیان اینکه میزان بدهی دولت و مطالبات پیمانکاران در بودجه شفاف نیست، افزود: روند سال‌های گذشته نشان داده معمولاً اعتبارات عمرانی کمتر محقق می‌شود و بخشی از هزینه‌های دولت حالت چسبندگی دارد و نمی‌شود آن را کاهش داد.

وی با بیان اینکه امیدواریم با نفت 55 دلار که نزدیک به واقعیت است تحولاتی داشته باشیم و اعتبارات عمرانی کمی جبران شود، گفت: اگر یک دلار به قیمت نفت اضافه شود حدود 2 هزار میلیارد تومان درآمد دولت افزایش پیدا می‌کند.

*نسبت بودجه عمرانی و جاری سال 96 مناسب نیست

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر بودجه دولت هزینه‌های جاری و غیر عمرانی است که نسبت خوبی نیست، بیان کرد: دولت هنگام تقدیم بودجه زمان را رعایت کرده و بودجه سال 96 نسبت به بودجه‌های گذشته شفاف‌تر است.

یوسف‌نژاد با بیان اینکه دولت در برنامه آینده به بودجه استان‌ها بیشتر توجه کرده است، تصریح کرد: اعتبارات ملی در بودجه سال آینده کاهش پیدا کرده و به استان‌ها تحویل داده شده و در مقابل اعتبارات استانی افزایش پیدا کرده است که به‌نوعی دولت دیگر بر بودجه استان‌ها تمرکز ندارد.

وی تصریح کرد: استان‌ها به تناسب درآمدی که دارند از مزایای آن درآمد برخوردار می‌شوند و در بودجه پیش‌بینی شده است تا بخشی از درآمد استان‌ها به خود آنها برگردانده شود.

*امکان تحقق 112 هزار میلیارد تومان مالیات سخت است

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آسیبی که در بودجه آینده وجود دارد این است که مالیت 112 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و حدود 9 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: اقتصاد در کشور رکود داشته و درآمد مردم کاهش پیدا کرده است که امکان تحقق 112 هزار میلیارد تومان مالیات برای بودجه 96 سخت است و کمتر تحقق پیدا می‌کند.

یوسف‌نژاد با بیان اینکه تمامی موارد در بودجه فقط پیشنهاد دولت بده است اما تصمیم نهایی را مجلس شورای اسلامی با کمک شورای نگهبان می‌گیرد، گفت: در تمام جلسات کمیسیون تلفیق، نمایندگان دولت و دستگاه‌های مرتبط اجرایی حضور دارند.