کاظم جلالی رئیس‌ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه 222 دی‌ماه) در نشستی مشترک با «ایساکا سیویبه» رئیس‌ مجلس ملی جمهوری مالی دیدار و گفتگو کرد.

کاظم جلالی در این نشست که با حضور «بوبکه گورو دیال» سفیر جمهوری مالی در تهران برگزار شد، با اشاره به اهمیت و لزوم تقویت روابط دیپلماسی پارلمانی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی، تصریح کرد: تشکیل گروه‌های دوستی پارلمانی به تقویت سطح دیپلماسی پارلمانی و مناسبات دو کشور منجر خواهد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به تشکیل گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و مالی، گفت: تشکیل گروه دوستی پارلمانی در مجالس دو کشور اقدام مثبتی است که به ارتقا روابط پارلمانی دو جانبه و گسترش همکاری‌های فیمابین منتهی خواهد شد.

رئیس‌ گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با مالی با اشاره به برگزاری دور بعدی اجلاس اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در کشور مالی ابراز امیدواری کرد تا با همکاری و هماهنگی کشورهای عضو اتحادیه بین‌المجالس اسلامی این اجلاس در بالاترین سطح خود برگزار شود و نتایج مثبتی را برای کشورهای اسلامی به همراه داشته باشد.

وی افزود: با تلاش‌های ارزنده‌ای که در دبیرخانه اتحادیه بین‌المجالس اسلامی صورت گرفته است بسیار امیدواریم که دور بعدی اجلاس به‌خوبی برگزار شود و جمهوری اسلامی ایران و مجلس شورای اسلامی نیز تمام تلاش‌ خود را برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این دور از اجلاس به کار خواهند گرفت.

عضو کمیته اجرایی بین‌المجالس اسلامی با بیان اینکه این اتحادیه برای تشریک‌مساعی کشورهای اسلامی مفید خواهد بود، گفت: زحمات بسیاری جهت تأسیس و تقویت اتحادیه بین‌المجالس اسلامی کشیده شده است و امیدواریم تا این روند رو به رشد همچنان ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اقدامات تروریستی در منطقه و اقدامات جنایت‌کارانه آنها، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در جهت تقویت روابط بین کشورهای مسلمان و ایجاد همگرایی در تقابل با رشد تروریسم در منطقه و جهان استفاده کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جهان اسلام باید به دنبال وحدت و همگرایی حول محور اسلام باشد، توضیح داد: متأسفانه به دلیل دسیسه‌های دشمنان، امروز کشورهای مسلمان با مشکلاتی همچون تفرقه، طایفه‌گرایی و بروز و ظهور گروه‌های افراطی روبرو هستند که باید برای رفع این مسائل از طریق برگزاری نشست‌هایی همچون اتحادیه بین‌المجالس اسلامی، تصمیمات عاجلی اتخاذ شود.

وی با اشاره به جایگاه ارزنده کشور مالی در بین کشورهای جهان اسلام، تصریح کرد: کشور مالی از موقعیت خوبی که در بین کشورهای اسلامی برخوردار است و با موقعیتی که از برگزاری نشست اتحادیه بین‌المجالس اسلامی به دست خواهد آورد می‌تواند نقشی مؤثر در مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه و جهان اسلام ایفا کند.

رئیس‌ مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: در اجلاس آتی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی صدای وحدت کشورهای اسلامی به گوش جهانیان رسانده خواهد شد.

وی افزود: کشورهای اسلامی با همگرایی و تعامل بین خود باید تلاش کنند تا از تفرقه در جهان اسلام بکاهند و در مسیر وحدت و مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی گام بردارند.

جلالی یادآور شد: با حلم و بردباری که در کشور مالی و مسئولان این کشور دیده‌ایم اطمینان دارم که برگزاری اجلاس آتی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در مسیر وحدت بین کشورهای اسلامی خواهد شود.

ایساکا سیویبه رئیس‌ مجلس ملی جمهوری مالی نیز در این نشست با ابراز تأسف و تسلیت درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به ملت و مسئولان جمهوری اسلامی ایران، گفت: روابط خوب میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی و گسترش روابط پارلمانی گامی مثبت در تقویت و تحکیم مناسبات دوجانبه است.

وی با اشاره به برگزاری دور آتی اجلاس اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در جمهوری مالی، تصریح کرد: حضور و مشارکت تمامی اعضای این اتحادیه در ارتقا سطح اجلاس و تقویت روابط بین کشورهای اسلامی مفید خواهد بود.

 ایساکا سیویبه با اشاره به جایگاه ایران در بین کشورهای اسلامی به‌ویژه در اتحادیه بین‌المجالس اسلامی، تصریح کرد: ایران کشور بزرگی است و تلاش‌های ثمربخشی در برقراری صلح در منطقه وجهان انجام داده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های اعمال شده به‌خوبی توانست تا با راهکارهایی اساسی به کار خود ادامه دهد.

 رئیس‌ مجلس ملی جمهوری مالی در پایان با تأکید بر اینکه جمهوری مالی به توسعه مناسبات دوجانبه به‌ویژه در حوزه پارلمانی با ایران امیدوار است، تأکید کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران اجلاس اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در سطح بالایی برگزار شود.