در پی حملات هماهنگ نهم اکتبر ۲۰۱۶ به ایست‌های مرزی میانمار با بنگلادش حملات علیه اقلیت‌های مسلمان روهینجا در ایالت راخین آغاز شد. مقام‌های میانمار، مسلمانان را عامل حملات می‌دانند و عملیات نظامی سنگینی در این ایالت شمالی میانمار به راه انداختند. از آن زمان دست‌کم ۸۶ تن کشته شدند و سازمان ملل می گوید حدود ۳۴ هزار تن از غیرنظامیان به سمت بنگلادش گریختند.

ساکنان ایالت راخین، ارتش میانمار را به کشتار، تجاوز جنسی و بازداشت‌های خودسرانه غیرنظامیان و نیز سوزاندن روستاها متهم می‌کنند. در حالی که دولت تحت رهبری آنگ سان سوچی، این اتهامات را رد کرده و مدعی است که یک عملیات "ضد شورشیان" در جریان است.

یانگهی لی،‌ نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشر، قرار است به ایالات "راخین، یانگون، نایپیداو" و ایالت "کاچین" در شمال میانمار برود.

دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: تحولات چند ماه گذشته نشان می‌دهد که جامعه بین‌الملل باید در نظارت بر شرایط حقوق بشری در میانمار هوشیار باشند.

سوچی سابقا در دوران حکومت خونتا در میانمار، زندانی سیاسی و فعال دموکراسی‌خواه بود و ماه آوریل پس از پیروزی چشمگیر در انتخابات روی کار آمد و معتمد خودش "تین چیاو" را به عنوان رئیس‌جمهوری منصوب کرد. با این حال، افزایش خشونت‌ها در مناطق مرزی شبهاتی را درباره تعهد سوچی به حقوق بشر و توانایی او در کنترل ارتش ایجاد کرده است.

نماینده سازمان ملل همچنین قرار است اثر تنش‌ها میان ارتش و شبه‌نظامیان در ایالت‌های کاچین و شان را بررسی کنند.