به گزارش پارس ، پروفسور" امید صفی" محقق دانشگاه هاروارد و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کارولینای جنوبی آمریکا در گفتگو با  مهر درباره هجمه گسترده رسانه های غربی و آمریکایی علیه مسلمانان به بهانه مسلمان و چچنی بودن دو برادر مظنون انفجارهای بوستون آمریکا به سوالات زیر در این خصوص پاسخ داد که قسمت دوم آن از نظر می گذرد.

  رسانه های غربی سعی دارند انفجارهای بوستون و دین شناسنامه ای مظنونان آنرا دستاویزی قرار داده و از رهگذر آن پروژه اسلام هراسی را تازه نگه دارند. در این خصوص دیدگاه شما چیست؟

- مهم نیست که رسانه ها چه می گویند حقیقت این است که مقررات دین اسلام اجاز کشتن انسانهای بی گناه را نمی دهد و پیامبر اسلام کشتن زنان، کودکان و افراد مسن، غیرنظامیان و رهبران مذهبی که بی گناه هستند را ممنوع کرده بودند. جامعه مسلمانان نیز حادثه اخیر را محکوم کرد و برای کمک به بازماندگان قربانیان این حادثه صندوق کمکی تشکیل داده اند.

فقط تعداد کمی از مسلمانان و با قرائتی خاص از اسلام هستند که دست به ترور و قتل می زنند مسئله ای که در مورد یهودیان، مسیحیان و هندوها هم صادق است و اصولا ترور و قتل و نفرت در انحصار هیچ دین خاصی نیست همانطور که عشق و دوست داشتن در انحصار یک دین خاصی نیست.

- در این میان عده ای هم فرصت طلبی سیاسی می کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟

- بله ما شاهد هستیم که برخی راست گراهای متعصب از این حادثه برای پیش بردن برخی اهداف سیاسی خود استفاده می کنند. مثلا سناتور" پیتر کینگ" در کنگره رهبری لایحه شرم آور و نادرست تحت تعقیب قرار دادن مسلمانان را پیگیری می کرد امروز خواستار کنترل بیشتر مسلمانان شده است یا" لینداستی گراهام" خواستار این شده است که مظنون دستگیر شده نتواند از تمامی حقوق قانونی اش بهره ببرد.

- آیا این موضوع ارتباطی به اسلام و چچن دارد یا به آمریکا؟

- آنچه که الان اتفاق می افتد مهم است. اینکه ما به عنوان یک ملت چگونه رو به جلو حرکت می کنیم مهم است و اینکه آیا ما برای مقابله با آنچه که اتفاق افتاده نگاه هایمان را به جایی که باید متمرکز کنیم، می کنیم؟ بسیار مهم است. آیا ما چشم هایمان را بسته ایم و فقط مثل یک گردن کلفت فقط به بهانه اینکه دو مسلمان این کار را انجام داده اند اتهام را به تمامی مسلمانان وارد می کنیم؟

سیستم قضائی ما آمریکایی ها بر اساس جرمی که انجام شده افراد را ارزیابی می کند نه بر اساس اینکه افراد چه کسانی هستند. یعنی بر اساس اقدام مجرمانه نه بر اساس قومیت و مذهب افراد. ما در روزهای گذشته رشادت های زیادی از همه دیده ایم از نیروهای پلیس گرفته تا عموی مظنونان که صادقانه اظهاراتی در این خصوص ابراز داشت و عملکرد خانواده اش را محکوم کرد.

روز دوشنبه یک فصلی در تاریخ آمریکا نوشته شد و فصل دیگری هم که نحوه پاسخ و مواجهه ما با این حادثه قرار است نوشته شود، فصلی که نویسنده های آن ما هستیم.