به گزارش پارس ، ایسنابه نقل از خبرگزاری سوریه نیوز، گوئیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان در گفت وگو با جمعی از خبرنگاران اعلام کرد: آلمان تاکنون هیچ گونه اسناد یا اطلاعات خاصی درباره استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه ندارد.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از سلاح شمیایی در سوریه برای آلمان خط قرمز به شمار می رود، افزود: ما از کسانی که تاکید دارند اطلاعاتی دراین رابطه در اختیار دارند می خواهیم که هم پیمانان و شرکای خود را در جریان قرار دهند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته است با اثبات استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه ایجاد منطقه پرواز ممنوع و یا کمک تسلیحاتی به مخالفان در دستور کار دولت آمریکا است.

تاکنون مسئولان غربی و آمریکایی مکررا با طرح ادعاهایی درباره استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه هشدارهایی را به مقامات این کشور داده اند که این ادعاها همواره از سوی مسئولان سوری رد شده است.

عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه نیز در گفت وگو با روزنامه الرای کویت گفت: ترکیه هرگز مساله استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی یا کشتار جمعی را نپذیرفته و تحمل نمی کند.

وی همچنین نسبت به طولانی تر شدن بحران سوریه و نتایج آن در گسترش اقدامات گروه های تندرو هشدار داد و گفت: ترکیه خواهان منطقه ای خالی از سلاح های شیمیایی و کشتار جمعی است.

گل از مسئولان و نظام سوریه خواست که به خواسته های قانونی مردم پاسخ دهند.

رئیس جمهوری ترکیه هشدار داد: ادامه بی ثباتی در سوریه و طولانی تر شدن بحران این کشور مشکلات بزرگی را برای منطقه به دنبال خواهد داشت و در نهایت به گسترش اقدامات گروه های تندرو در سوریه می انجامد.

وی تصریح کرد: ترکیه از رخدادها در کشور همسایه و برادرش ناراحت است. شاهدیم که سوریه به دست خودش در حال نابودی است. ما به نظام سوریه هشدار می دهیم که به صدای مردم کشور گوش داده و خواسته های قانونی آنها را محقق کند.

روابط ترکیه و سوریه در پی آغاز ناآرامی ها در سوریه به تیرگی گرائیده و مقامات سوریه آنکارا را به حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های تندرو و بازگذاشتن مرزهایشان به روی این گروه ها متهم می کنند.

از سوی دیگر دیگر میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه در سفرش به بیروت اعلام کرد که کشورش با هرگونه تلاش برای استفاده از اراضی کشورهای همجوار سوریه جهت دخالت در بحران این کشور مخالف است.

وی گفت: روسیه خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه به دست مردم این کشور است. ما به نوبه خود بازیگران خارجی در خصوص بحران سوریه هستیم و تنها نقش ما کمک به مردم سوریه در حل و فصل بحران این کشور است.

بوگدانف در ادامه اعلام کرد که کشورش با استفاده از مساله سلاح های شیمیایی به عنوان بهانه ای برای دخالت نظامی و خارجی در سوریه مخالف است و خواهان انجام تحقیقات جدی و علنی است.

همچنین دفتر ریاست جمهوری مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد: دو هیات مصری به منظور مذاکره درباره اوضاع سوریه و راه های اجرای طرح چهارجانبه ای که اخیرا توسط مصر مطرح شد وارد ایران می شود.

براساس این بیانیه قرار است این کمیته در خصوص راه های اجرایی شدن طرح چهارجانبه پیشنهادی از سوی محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر در کنفرانس سران کشورهای اسلامی درمکه که هدف آن پایان دادن به درگیری های خشونت آمیز در سوریه و حل سیاسی بحران این کشور است با مسئولان ایرانی مذاکره کند.

از سوی دیگر با ادامه بحران سوریه و طولانی شدن ناآرامی ها در این کشور سازمان ملل نیز اعلام کرد: بیش از ۴ / ۱ میلیون سوری به کشورهای همجوار گریخته اند.

کمیسیونر عالی امور آوارگان سازمان ملل با اعلام اینکه پاسخ گویی به نیازهای دارویی و پزشکی آوارگان سوری دشوار شده است، تاکید کرد: در آمارهای تهیه شده طی ماه گذشته میلادی مشخص شده که تعداد آوارگان سوری در ترکیه برابر با ۲۹۱ هزار و ۹۹۵ تن، در اردن۴۳۷ هزار و ۲۰۵ تن و در لبنان ۴۲۹ هزار و ۶۴۹ تن است. که با ادامه بحران سوریه این تعداد روز به روز بیشتر می شود.

یک منبع رسمی در اردن نیز اعلام کرد: خودروهای زرهی و تجهیزات نظامی اردن جمعه شب و همزمان با افزایش درگیری ها در مزهای سوریه به نزدیکی مرزهای اردن با این کشور منتقل شدند.

درگیری ها در سوریه به رغم ارائه طرح ها و پیشنهادات از سوی گروه های مختلف و با وجود اعلام آمادگی مکرر مقامات سوریه برای مذاکره با مخالفان این کشور همچنان ادامه دارد.