پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- احتمالا احمدی نژاد به ترامپ نامه می نویسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، تیمی از همراهان محمود احمدی نژاد، پیشنهاد ارسال نامه به دونالد ترامپ را مطرح ساخته اند.

 بر اساس پیشنهاد اطرافیان احتمالا محتوای این نامه اندرزگونه خواهد بود که «آقای ترامپ خارج از سیستم آمریکا و دوقطبی و دوحزبی که فعال هستند، وارد عرصه قدرت شدید و خیلی معیارها را شکستید تا بالا آمدید و باید در صحنه جهانی کارهایی را انجام دهید.»

البته برخی از مشاورین احمدی نژاد نیز مخالف نوشتن این نامه هستند و می‌گویند: «ترامپ آدم دیوانه‌ای است و اگر جوابی بدهد یا بی‌محلی کند، اقدام او در داخل کشور مطرح می‌شود و بازتاب گسترده خواهد داشت؛ به نظر ما به صلاح نیست وارد شوید.»

این مشاورین افزوده اند: «ما نباید کاری به این قضایا داشته باشیم و نه خوشحال باشیم و نه متأثر و لذا باید ببینیم چه می‌شود. الآن برای این کار زود است.»

البته برخی از نزدیکان احمدی نژاد نیز اصرار دارند که این کار انجام شود و قرار شده ژیش نویسی را به رئیس جمهور سابق ارایه نمایند.

مقایسه واشنگتن‌پست بین ترامپ و احمدی‌نژاد

واشنگتن‌پست در گزارشی به تحلیل انتخابات آمریکا پرداخته و نوشته است: ترامپ ورژن آمریکایی احمدی‌نژاد است. پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا و گفتمان او و روش معرفی‌اش به دنیا، مخاطبان را به قیاس جالبی وامی‌دارد. روزنامه نگاران و شخصیت‌های سیاسی خارجی بارها ترامپ را به پوپولیست‌های تاریخ تشبیه کرده‌اند.

این مقاله مدعی شده از نظر این تحلیلگران ترامپ می‌توانست ولادیمیر پوتین یا حتی رجب طیب اردوغان یا شاید بیشترین شباهت را به برلوسکونی داشته باشد . یا چرا به عقب‌تر برنگردیم؟  ادبیات ترامپ و لفاظی‌های قوی او مانند فاشیست ایتالیایی یعنی موسولینی است یا دیکتاتور آلمانی آدولف هیتلر است.

هر محاسنی که این شباهت دادن‌ها داشته باشد حقیقت این است که مبارزه انتخاباتی آمریکا صدای رسایی از منحصر به فردی در دوران تاریخی و کاندیداتوری ترامپ را تجربه کرده است. بنابراین چرا نباید کس دیگری را به او شباهت بدیم؟

این مقاله به روابط ایران و آمریکا بعد از انتخابات  اشاره کرده و نوشته است: ترامپ به طرز دردناکی پوپولیست و غیر قابل پیش‌بینی است. او ورژن آمریکایی رییس جمهور سابق ایران محمود احمدی‌نژاد است.

با این حال این قیاس مطلقی نیست. آنها کاملا به هم شباهت ندارند و تفاوت‌های آنها نیز غیر قابل اغماض است. یکی از آنها تاجر ثروتمند نیویورکی است و دیگری فرزند یک آرایشگر متوسط و مذهبی.

ترامپ با انزجار درباره ایران اظهار نظر می‌کند و توافق هسته‌ای سال گذشته را رسوایی می‌خواند. احمدی‌نژاد سال‌ها  ضد آمریکا سخن گفت و بارها بر افسانه بودن هولوکاست تاکید کرد که این بخش مورد حمایت برخی از حامیان ترامپ نیز بود.

یک کارشناس مسائل ایران می‌گوید احمدی‌نژاد سال ۲۰۰۵ به قدرت رسید و این کاملا شبیه به روی کار آمدن ترامپ است. هاشمی رفسنجانی رییس جمهور اسبق ایران و یکی از بزرگترین منتقدان احمدی نژاد گفته بود که او به اصلاحات ادامه می‌دهد و از توافق هسته‌ای حمایت می‌کند و به رشد اقتصادی هم توجه بیشتری خواهد داشت. همه چیزی هایی که بیشتر ایرانی ها به به کرات شنیده بودند و این روش عدم تغییر وضع موجودی بود که در این انتخابات نیز هیلاری کلینتون دنبال می‌کرد.

در ادامه این مقاله آمده است: انتخابات ایران در سال ۲۰۰۵ دوقطبی شد و رای‌دهندگان به دنبال تغییرات رادیکال نبودند. ۱۱ سال بعد در انتخابات آمریکا هم دقیقا همین اتفاق افتاد؛ درست مانند احمدی‌نژاد ترامپ نیز رای رای‌دهندگان ضد سیستم را جلب کرد. گویا همین روش برای آمریکایی‌ها برای کسب پیروزی در انتخابات کافی بود.

چندی پیش رهبر ایران احمدی‌نژاد را از ورود به انتخابات دوره بعد ریاست جمهور منع کرد. او گفت ورود مجدد احمدی نژاد به دوقطبی شدن جامعه می‌انجامد.