علی ربیعی عصر امروز در ششمین جلسه کارگروه اشتغال فارس اظهار داشت: هیچ دوره تاریخی تا این حد هتاکی به رئیس‌جمهور نمی‌شد و یکدیگر را تخریب کردن و بازدارندگی ایجاد کردن را باید با یادگارهای دفاع مقدس از فضای کشور بزدائیم.

وی افزود: ما پنج تا 10 سال زمان داریم در بحث توسعه اقتصادی به جایگاه لازم دست پیدا کنیم و در این فضا به کسانی نیاز داریم که به‌مانند دوران دفاع مقدس برای رشد کشور و دیگران از خود بگذرند و ادب اخلاقی را به‌عنوان لازمه رشد کشور محقق کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: گفتمان اقتصادی و تغییر شرایط کشور با ادب و اخلاق محقق می‌شود و تمام آحاد از کارفرما و کارگر و نماینده و مدیران اجرایی باید در این راستا تلاش کنند که فضای اخلاق بر کشور حاکم شود.

ربیعی ادامه داد: دقیقه‌ای پنج نفر به فضای تقاضای بازار کار اضافه می‌شود که معادل بیکاری 2 هزار و 400 نفر روزانه و 72 هزار نفر ماهانه است.

وی بیان داشت: سال گذشته 700 هزار شغل ایجاد کردیم که آمار ما بر اساس دفترچه تأمین اجتماعی است اما همچنان 500 هزار شغل را کسر داریم که به سبب همان ورودی بالا به بازار کار است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: در زمانی که وارد فضای کار شدیم اقتصادی با اتصالات قطع‌شده داشتیم که اقتصاد رشد یابنده‌ای نبود و آنچه در اقتصاد مقاومتی به‌عنوان درون‌زایی طرح می‌شود همچنان برون‌گرایی را نیز مدنظر دارد.

وی تصریح کرد: در شرایطی کار را آغاز کردیم که 56 درصد کسری رشد داشتیم و 67 درصد حقوق بازنشستگان از تورم کمتر شده بود و در بازار تعادل وجود نداشت.

ربیعی عنوان کرد: برخی انتقاد می‌کنند دولت تنها به تورم پرداخت اما اگر تورم را رها می‌کردیم رشد را می‌خورد و رکود را بازمی‌گرداند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: در زمان ورود ما دودکش‌های شهرک‌های صنعتی در حال خاموشی کامل بود و ریزش بالای نیروی کار در فارس رخ‌ داده بود و این استان در نوعی از صنعت به سر می‌برد که با توجه به شرایط رکودی دوره رکود آن بود و در شرایط فعلی اقتصاد قابل پیش‌بینی‌شده و اقتصاد بازارهای جهانی آغازشده و هم‌اکنون شرکت‌های خارجی که 200 میلیارد دلار بازار ما را اشغال کرده‌اند.

وی ادامه داد: پنجره جمعیتی در دولت تدبیر و امید باز شد و از سویی با انبوه نیروهای متقاضی کار فاقد مهارت مواجه بودیم و ما با همین منابع 750 هزار اشتغال ایجاد کردیم که بر اساس دفترچه‌های تأمین اجتماعی این آمار را بیان می‌کنیم اما این رقم نیز کافی نیست و همین اکنون برخی شهرها تقاضا دارند اجازه دهیم افغانی را شاغل کنند.

ربیعی اضافه کرد: 16 هزار و 500 میلیارد تومان برای حفظ اشتغال موجود که 100 پرونده در فارس در این زمینه فعال‌شده و بیشترین اشتغال در بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط رخ داده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ما با پدیده رشد بدون اشتغال مواجه شدیم چنانکه سرمایه‌گذاری در صنعتی مانند پالایشگاه هر 12 میلیارد تومان یک شغل و در پتروشیمی چهار میلیارد تومان سرمایه یک شغل ایجاد می‌کند درحالی‌که برخی صنایع با 300 میلیون تومان یک شغل ایجاد می‌کنند.

ربیعی افزود: بیشتر اشتغال ما در بخش‌هایی با هزینه تمام‌شده پایین‌تر بوده و بنا بر تحلیل‌های آماری هر یک درصد رشد سه شغل به وجود می‌آورد.

وی اضافه کرد: پنج پتروشیمی فارس در کوتاه‌مدت آثار اشتغالی بزرگی ندارند و در بلندمدت باید در پایین‌دست آن‌ها و مشاغل خرد منبعث کار انجام دهیم.

ربیعی در ادامه اظهار داشت: دولت رشد در چند سال اخیر پنج درصد را ایجاد کرده اما این رشد نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند چراکه رشد به بخش‌های سرمایه‌بر می‌رود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، زیرساخت الکترونیک و مخابرات فارس خوب است و ازاین‌رو رسته «آی سی تی» برای طرح اشتغال فارس پیش‌بینی‌شده و به همراه وزیر ارتباطات و فناوری به این استان می‌آییم تا این بخش را با تزریق اعتبار فعال کنیم.

ربیعی بیان داشت: 179 هزار شغل در فارس نیاز است چراکه نرخ مشارکت این استان افزایش پیدا کرده و برخی دغدغه دارند که افزایش نرخ مشارکت ارتقای بیکاری را در پی دارد چنانکه نرخ مشارکت فارس در تابستان 38.9 درصد بوده و در کل کشور 2.5 درصد افزایش‌یافته که اگرچه نرخ بیکاری را بالا می‌برد اما برای ما امیدبخش است که جامعه امید مشارکت پیدا کرده و امید عنصر اصلی پیشرفت جامعه ما است.

وی همچنین گفت: در حال حاضر گردشگری فارس به مسافرگردی بدل شده که سود اقتصادی ندارد و گردشگری که به‌جای هتل به بوم‌گردی تمایل پیدا کرده که در فارس زمینه دارد و باید تقویت شود.