کواکبیان: ریگی را گرفتیم اما مشکل پدیده حل نمیشود!
سئوال از وزیر کشور در مورد « علت عدم پیگیری به وضعیت سهام داران پدیده شاندیز چیست؟» در جلسه علنی سه شنبه-25 آبان در مجلس مطرح شد.
سئوال از وزیر کشور در مورد « علت عدم پیگیری به وضعیت سهام داران پدیده شاندیز چیست؟» در جلسه علنی سه شنبه-25 آبان در مجلس مطرح شد.
در ابتدا وزیر کشور فرصت داده شد تا به بیان پاسخ بپردازد. در ادامه مصطفی کواکبیان به نمایندگی از جانب سئوال کنندگان پشت تریبون مجلس رفت. او ابتدای صحبتهایش را به شفاف سازی در رابطه با دلایل ملی خواندن این سئوال اختصاص داد و گفت: بنده به قیافه ام میاید که سئوال سیاسی از وضعیت احزاب و حتی از املاک نجومی شهرداری داشته باشم اما خدا را شاکر هستم که انگیزه شخصی ندارم و سهامدار این شرکت هم نیستم. اما مشکلی که وجود دارد باعث شده است که این مسئله را مطرح کنم.
وی خطاب به رحمانی فضلی که سئوال در مورد پدیده شاندیز را ملی نمیدانست، اینگونه پاسخ داد: این سئوال حتما ملی است. برای من عجیب است که شما میگویید این ملی نیست. 15 نفر از نمایندگان وقتی به پلیس فتا رفتیم گفتند مهم ترین موضوع در این حوزه بحث پدیده است.
کواکبیان با اشاره به تجمع مال باختگان پدیده شاندیز، تأکید کرد که «اگر تجمعی باشد و اتفاقی بیفتد نه انحراف است، نه فتنه،این ها مردمی هستند که از سهامدار این شرکت پدیده هستند. من در جریان هستم که خانواده هایی در مورد این موضوع به طلاق کشیده شدند و فرزندانشان از دانشگاه دست کشیدند.حتی یک موردی خانواده مقتول از خانواده قاتل قول گرفته بود که 100 میلیون تومان در پدیده سرمایه گذاری کنند. الان خانواده قاتل گفتند که تو رو خدا کاری کنید، خانواده مقتول میگوید اگر پول را ندهید میرویم از حکم را اجرا میکنیم.
*صدا و سیما 17 میلیارد تومان برای تبلیغ پدیده پول گرفته بود
این نماینده مردم تهران در مجلس، افزود: بحث شما درست است این شرکت پدیده، پدیده شوم دولت قبل است، آن زمان کسی جلوی قصه را نگرفت. به جز 1 میلیون و 100 هزار متر مربع در شاندیز، بیش از 900 هزار متر مربع در کیش ساختند. فکر نکنید تنها مربوط به استان خراسان است. صدا و سیما 17 میلیارد پول برای تبلغی گرفت. صدا و سیما همکار این جرم است.
کواکبیان معتقد است:«درست است در آن دولت بی انضباطی مالی زیاد بود اما ما از دولت تدبیر و امید توقع داریم که این مشکل را حل کند. چرا شما وقتی همان موقع در دیوان محاسبات بودید جلوی قصه را نگرفتید؟ من نمیخواهم بحث شخصی داشته باشم،میخواهم چاره بیندیشیم. دوستان در گزارشهایی که دادند میگویند مصوبه 16 بندی که در سال 94 بود و یک مصوبه در مرداد امسال در 6 بند تصویب شد با حضور رئیس بورس،بانک مرکزی، اقتصاد بودند. ولی خدا وکیلی آقای رحمانی در این سه ماه چه اتفاقی افتاده است. استاندار شما توجه نداشته است و برای صدور حکم برای هیئت مدیره تعلل کرد.»
پس از اتمام بخش اول صحبتهای کواکبیان، رحمانی فضلی مجدد پشت تریبون رفت.
بعد از پاسخگویی وزیر کشور،{اینجا} نوبت به کواکبیان رسید و او با لحن انتقادی خود خطاب به رحمانی فضلی گفت: همه نمایندگان شنیدند بیش از 200 جلسه داشتند اما چه نتیجه ای حاصل شده است. 14 ماه از مصوبه 8 شهریور میگذرد اما نتیجه چه شده است؟ آقای وزیر میگویند ما نمیتوانیم این را به فرابورس ببریم. مردم توقع دارند که این مصوبات اجرا شود. واقعا در سطح دولت این توانمندی وجود ندارد که وزیر اقتصاد و رئیس بورس مجاب شود؟ اینکه بگویم وزیر اقتصاد و بورس مخالفت دارد خب معلوم است. اگر قرار نبود،شرکت پدیده، پدیده نباشد،نیاز به این ستاد تدبیر نبود.
*مشکل پدیده در این دولت به وجود نیامده است
وی افزود: من باز هم تاکید میکنم مشکل پدیده در این دولت به وجود نیامده است اما براساس آمار مغازه هایی در مشهد در همین دولت، آگهی میزدند که ما سهام میپذیریم. اتفاقا تبلیغاتی هم در این دولت انجام شده است. شاید دستگاه قضایی و دادستانی بی تقصیر نباشد، شاید اگر از اول اعلام نمیکردند که مردم بیایید سهامتان را بفروشید،به این مشکل نمیخوردیم.
*وقتی ریگی را در آسمان میگیریم، میگویند پدیده به راحتی حل نمیشود
کواکبیان با اشاره به مشکلات مشابه با شرکت پدیده، تصریح کرد: ما مشکل پدیده را حل نکردیم،میزان، ثامن الحج به ترتیب به این مشکل برخورد کردند. وقتی ما ریگی را از آسمان به راحتی میکشانیم زمین، ایشان میگوید پدیده به سادگی حل نمیشود. سیستم اطلاعاتی،مو شکی ما این قدر قدرتمند است بعد این مشکل پدیده ناکارامدی ما رانشان میدهد.
وی خطاب به رحمانی فضلی گفت: وزیر به وجدان خود پاسخگو باشد که چرا این مشکل حل نشده است، بنده مشکل شخصی ندارم اما با این جواب وزیر، با تأکید بیشتر این موضوع را پیگیری میکنم. پاسخ وزیر من را قانع نمیکند. من قانع نشدم اما یک فرصت یک ماه فرصت میدهیم و اگر پاسخی نگرفتیم استیضاح را به جریان می اندازم.
در این زمان علی مطهری که ریاست جلسه را به عهده داشت، این نحوه بیان کواکبیان را برای رأی گیری نادرست دانست و گفت که« این حالت که قانع نشدم اما رای گیری نمیکنم را نداریم باید بگویید قانع نشدم رای بگیرید یا بالعکس.»
کواکبیان نیز در ادامه این دیالوگهای پینگ پنگی به مطهری گفت که «من نمیتوانم خودم را گول بزنم که قانع شدم. بنده قانع نشدم و فرصت یک ماه میدهم. دکتر مطهری شما صاحب اختیارید که هر چه بگویید، من میگویم قانع نشدم اما نمیخواهم رای گیری شود،دروغ هم نمیخواهم بگویم.»
در این زمان میکروفون کواکبیان قطع شد و مطهری حکم به رای گیری در مورد سئوال داد و سرانجام نمایندگان مجلس سئوال را وارد دانستند و از پاسخ وزیر قانع نشدند تا به این ترتیب رحمانی فضلی، کارت زردش را از مجلس دریافت کند.
*مطهری: چرا موضوعی تا امنیتی نشود،پیگیری نمیشود/وزیر مقصر نیست
البته پس از پایان رأی گیری، مطهری فرصت را مناسب دید و تریبون را برای خودش باز کرد و خطاب به وزیر کشور و نمایندگان مجلس گفت: من یک توضیح دهم که قطعا مقصر وزیر نیستند ما یک مشکل عمومی داریم که این وقایع رخ میدهد مثل همین پدیده و ثامن که باید پرسید چرا برای دادن مجوز از ابتدا دقت نمیشود؟ تبلیغ صدا و سیما برای چه بود؟ آیا فقط با تکیه بر پول میتوانند، تبلیغ کنند؟ چرا در کشور ما این حالت است که تا موضوع حالت امنیتی پیدا نکند پیگیری نمیشود؟ آیا ورود قوه قضائیه درست بوده است؟ به قول کواکبیان شما 300 جلسه بگذارید و دور هم چایی بخورید تا مشکل سهامداران حل نشود فایده ندارد. وزیر کشور وقتی بگذارد و این موضوع را حل کند.
در این زمان گویا وزیر کشور درخواست کرده بود که صحبت کند و مطهری خطاب به او گفت: این مساله خلاف آیین نامه است که وزیر بار دیگر صحبت کند اما با توجه به اینکه خود من صحبت کردهام شما نیز صحبت کنید.
رحمانی فضلی در حالی که میکروفون او خاموش بود سخنانی بیان کرد و پس از آن مطهری از قول وزیر گفت که وزیر میگوید من نمیتوانم قولی بدهم.
ارسال نظر