پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «دکتر بهرام پارسایی» سخنگوی فراکسیون امید و نماینده مردم شیراز در دهمین دوره مجلس شورای در گفتگویی اختصاصی با «پارس» در واکاوی جلسه فراکسیون امید با رئیس‌جمهور و مباحث مطرح‌شده گفت:

پارس: جلسه فراکسیون امید با رئیس‌جمهور چه حال و هوایی داشت؟ به‌جز فراکسیون امید از دولتی‌ها چه کسانی حاضر بودند؟

این جلسه قرار بود که دو هفته قبل روز پنج‌شنبه برگزار شود؛ اما آن روز با سفر تعدادی از اعضای هیئت‌رئیسه فراکسیون امید مصادف شد. بر این اساس این جلسه به پنج‌شنبه هفته پیش موکول شد. اعضای هیئت‌رئیسه فراکسیون و دو نفر از اعضای فراکسیون که عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی هستند، آقایان وکیلی و یوسف نژاد در این جلسه حضور داشتند. دکتر نهاوندیان، دکتر امیری، معاون پارلمانی و آقای کرمی، مدیرکل پارلمانی علاوه بر رئیس‌جمهور از اعضای حاضر دولت در این جلسه بودند.

پارس: آیا گله‌مندی‌های فراکسیون نسبت به دولت نیز در این جلسه مطرح شد؟ پاسخ رئیس‌جمهور به این موضوعات چه بود؟

صراحتاً گله مندی هایی وجود نداشت؛ اما انتظاراتی که به‌صورت متقابل مجلس و دولت از یکدیگر دارند، بیان شد. این موضوع به‌هرحال به‌صراحت گفته شد که حمایت فراکسیون امید از دولت گذرا و تاکتیکی نیست، بلکه این حمایت گفتمانی است. دکتر روحانی نیز بیان داشتند که از قبل به این امر واقف بودند؛ اما کسانی هم که شک و شبهه‌ای دراین‌باره داشتند، این موضوع بعد از انتخاب وزرا کاملاً مرتفع شد. مجلس شورای اسلامی خصوصاً فراکسیون امید با دولت برای حل مشکلات کشور و برون‌رفت از مشکلاتی جامعه همسو است.

پارس: مهم ترین انتظارت مطرح‌شده فراکسیون امید در این جلسه چه مواردی بود؟

مباحث مختلفی چون مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در این جلسه موردبحث قرار داشت. دولت در طول چند سال گذشته موفق شد که از مشکلات خاصی بمانند تورم و تحریم ها عبور کند و کشور را از وضعیت خطرناکی نجات دهد؛ اما درخواست ها عبارت بود از اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی با مساعدت یکدیگر راه‌کاری برای حل مشکل رکود پیدا کنند تا فشاری بیشتر از این به مردم وارد نشود.

حمایت فراکسیون امید از دولت نیز ازجمله مباحث مطرح‌شده سیاسی بود که این حمایت از سر اجبار نیست، بلکه از سر اختیار است. این حمایت و همسویی گفتمانی به‌صورت دوطرفه است. موضوع مدیرانی که در سطح کلان و استان ها همراه دولت نیستند، ازجمله مباحث دیگر سیاسی بود. صحبت از مطالبات بخشی از جامعه در مورد «حصر» نیز از مسائل دیگر سیاسی بود. نهایتاً رئیس‌جمهور با قدردانی و تشکر از مجلس شورای اسلامی و فراکسیون امید ابراز امیدواری کردند که چتر فراکسیون امید گسترده‌تر شود و همه افراد معتدل و همسوی دولت در مجلس شورای اسلامی برای پیشبرد مسائل کلان کشور در کنار یکدیگر قرار گیرند.

پارس: پاسخ های رئیس‌جمهور به انتظارات فراکسیون امید را چگونه ارزیابی می کنید؟

این پیشنهاد داده شد که یک هیئت از طرف دولت و یک هیئت از طرف فراکسیون به‌طور مستمر ارتباط داشته باشند تا این تعاملات و هماهنگی ها بیشتر شود.

پارس: به نظر می‌رسد که مطالبه ترمیم اقتصادی کابینه از سوی اقشار مختلف مردم بیشتر مدنظر قرار دارد. آیا این موضوع نیز در این جلسه مطرح شد؟

قطعاً این دولت تصمیم به ترمیم در آن قسمت نیز دارد؛ اما مهم ترین وزرای چالشی هفته پیش از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفتند. این موضوع چراغ سبزی به دولت بود که می‌تواند در ترمیم کابینه در ابعاد دیگری نیز گام بردارد. دکتر روحانی اشاره کردند که بحث ترمیم کابینه در سطح وسیع تری مطرح بود. فراکسیون امید نیز اعلام کرد که اگر برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های اقتصادی کشور نیاز به ترمیمی باشد، مجلس و فراکسیون چنین آمادگی دارد تا این کار انجام شود. کما اینکه فراکسیون امید از آغاز مجلس دهم انتظار ترمیم و تغییرات در کابینه داشت.

پارس: آیا دولت معتقد به ترمیم در بخش اقتصادی کابینه است؟

وزیر اقتصاد و دارایی در زمینه FATF و مسائل دیگر وزیر موفقی محسوب می‌شود و با حمایت دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی توانسته مسیر را تا حدودی راحت‌تر طی کند. بااین‌حال وزرای اقتصادی در سطوح گسترده‌تری هستند که بعضاً انتظارات از آن ها برآورده نشده است. آقای روحانی عنوانی از این وزارتخانه‌ها نبردند؛ اما وزارتخانه‌هایی نیاز به ترمیم دارند. احتمال می‌رود که دولت پیش از پایان دولت یازدهم و شروع دولت دوازدهم دست به این ترمیم بزند.

پارس: آیا آقای رئیس‌جمهور هم انتظاراتی از فراکسیون امید داشتند؟

فراکسیون امید انتظارات دولت را برای توسعه و اقتدار کشور برآورده کرده است؛ لذا نمی‌توان گفت که فراکسیون وکیل الدوله است. رئیس‌جمهور هم اشاره داشتند که رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به سه وزیر مخصوصاً وزیری که در مجلس نهم رأی نیاورده بود، این پیام را به دنیا منتقل کرد که موضع دولت قوی است و مجلس شورای اسلامی با آن همراهی می‌کند. دست دولت و مجلس در امتداد انتخابات 1392 و 1394 برای نجات کشور و حل مشکلات جامعه در دست یکدیگر است. دکتر روحانی انتظار داشتند چتر امیدی که در مجلس باز شده، گسترده‌تر شود و همه نیروهای اعتدالی برای عبور از مشکلات پیش رو دور یکدیگر جمع شوند.

پارس: فراکسیون امید در انتخابات آتی تا چه میزان با دولت همراهی می‌کند؟

قطعاً فراکسیون به دنبال امتداد امید و آرامش ایجادشده در جامعه است. این فراکسیون هم افزایی و همسویی خود را با دولت برای توسعه همه‌جانبه کشور و منافع ملی تداوم خواهد بخشید. قطعاً فراکسیون امید در تصمیمات خود منسجم عمل خواهد کرد. فراکسیون امید و شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همکاری خود را با دولت برای تأمین منافع ملی ادامه می‌دهند.