به گزارش پارس به نقل از تسنیم، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲ در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به جلسه صبح امروز این کمیسیون اظهار داشت: در جزء اول بند ۳ لایحه بودجه ۹۲ ۱۵ میلیارد دلار پیش بینی شد تا در صنعت نفت سرمایه گزاری شود و بتوانیم سهم تولید را حفظ کنیم و خصوصا از منابع مشترکی که با کشورهای دیگر داریم، سهم خود را برداشت کنیم.

وی افزود: همچنین مقرر شد ۶.۸ میلیارد دلار بر اساس چیزی که در لایحه دولت آمده، تصویب شود و ۱.۳ میلیارد دلار نیز بر اساس محاسبه ارزش نفت بر اساس قانون ۹۱ بدست بیاوریم و مابقی آن که حدود ۷ میلیارد دلار است به وزارت نفت اجازه داده شد تا از مازاد بر ارزش فروش قیمت هر بشکه که ۹۵ دلار پیش بینی شده و از افزایش تولید و فروش و صادرات نفت، بدست بیاوریم البته این میزان بعد از کسب سهم صندوق توسعه تعیین شد.

عضو کمیسیون تلفیق تاکید کرد: از دلایل تصویب موضوع، این بود که وزارت نفت گزارش داده بود که از گذشته که از اوراق مشارکت و دیگر منابع مالی استفاده کردیم؛ در سال ۹۲ بایستی که ۴.۲ هزار میلیارد تومان سر رسید بازپرداخت هایی که مربوط به داخل است که باید برگردانیم و ۷ میلیارد دلار نیز از سررسید اوراق خارجی که این را برای ضرورت تایید پانزده میلیارد دلار بیان می کرد.

حاجی دلیگانی ادامه داد: نکته مهم دیگری که امروز مصوب شد، فروش ارز بر اساس" نرخ واحد" بود و بنا شد توسط دولت برای اختصاص به کالاهای گوناگون انجام شود. یعنی نرخ ارز در محاسبات بودجه بر اساس نرخ واحد مدیریت شده، باشد که این توسط کمیته ای در دولت شامل معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر نفت در هر مقطعی تعیین خواهد شد یعنی ارز در کشور با دو نرخ فروخته نمی شود بلکه همیشه یک نرخی خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: نرخ ۲۴۵۰ تومانی ارز برای این تعیین شد که ما اگر بخواهیم درآمدهای خود را محاسبه کنیم، بتوانیم این کمیته در هر مقطعی تصمیم می گیرد که نرخ ارز به چه نحوی محاسبه شود.

حاجی دلیگانی همچنین گفت: در جلسه امروز بررسی بخش مربوط به هدفمندی یارانه ها در بودجه ۹۲ آغاز شد و دولت گزارشی از آثار و تبعات فاز اول هدفمندی یارانه ها ارائه کرد و نمایندگان نیز تجزیه و تحلیل هایی ارائه کردند.

وی ادامه داد: دولت در جلسه صبح، پیشنهاد اجرای فاز دوم هدفمندی را ارائه نکرد اما آنچه رئیس جمهور در سخنرانی های خود بیان می کند پرداخت به ازای هر نفر ۲۵۰ هزار تومان است و اگر چنین اتفاقی بیفتد و ۷۰ میلیون نفر دریافت کننده این مبلغ باشند جمع آن عددی حدود ۲۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. اگر بخواهیم این عدد را تحلیل کنیم لازمه آن این است که قیمت حامل های انرژی را بر اساس فوب خلیج فارس به قیمت ارز آزاد محاسبه کنیم. لذا معیار برای تامین آن عدد بایستی به طور مثال بنزین لیتری ۳۵۰۰ تومان، گازوییل ۳۶۰۰ تومان و گاز سی ان جی ۲۵۰۰، الیته این عددها صرفا برای پرداخت نقدی یارانه ها به افراد را شامل می شود و بخشی که باید به صنعت و تولید اضافه شود جز این عدد ها نمی آید.

عضو کمیسیون تلفیق تاکید کرد: عمدتا دولت می گوید تورمی که رخ داده ناشی از آثار غیر از هدفمندی یارانه ها است و متاثر از تحریم است. دولت معتقد است اگر فاز دوم هدفمندی اجرا شود در سال ۹۳ بودجه بدون اتکا به درآمدهای نفتی بسته خواهد شد. مخافین نظر دولت معتقدند عامل گران شدن ارز اجرای هدفمندی بوده است و اگر این نبود به نرخ ارز شوک وارد نمی شد.