واشنگتن برای امنیتی کردن کشورنیازمندانفجارهای بوستون بود
شهر بوستون آمریکا در ایالت ماساچوست روز دوشنبه شاهد سه انفجار «تروریستی» بود که دو انفجار آن هنگام برگزاری مسابقات دو ماراتن به وقوع پیوست.
به گزارش پارس به نقل از آمریکا نگاه نو: در این انفجارها سه تن کشته و بیش از ۱۸۰ تن زخمی شدند. بلافاصله پس از این حادثه شهر بوستون و همچنین دیگر شهرهای بزرگ آمریکا همچون نیویورک و واشنگتن به فضایی امنیتی تبدیل شد و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا در عمده شهرهای بزرگ مستقر شدند. تا کنون مشخص نشده که چه شخص یا گروهی در این اقدام تروریستی دست داشته اند؟ این اولین سوالی است باید پرسیده شود. در این باره « احمد دوست محمدی» ، استاد دانشگاه تهران گفت وگو کرده ایم. دوست محمدی سال های تحصیل خود را در آمریکا گذارنده و با فضای سیاسی و اجتماعی این کشور آشنا است.
جناب دکتر همانطور که می دانید هنوز هیچ گروهی مسئولیت انفجارهای شهر بوستون را بر عهده نگرفته است. مقامات آمریکا نیز اعلام کرده اند که هنوز مشخص نیست چه گروهی در این اقدام دست داشته است. به عقیده شما چه کسانی از این انفجارها نفع می برند که دست به چنین کاری بزنند؟
دیدگاه های مختلفی در این باره وجود دارد که نشان می دهد نیروهای امنیتی و اطلاعاتی امریکا در انفجارهای شهر بوستون دخالت داشته اند. به این علت که آمریکا به شدت نیازمند فضای امنیتی در داخل است تا از این طریق بتواند به آنچه که مبارزه با تروریسم می نامد ادامه دهد. ما اتفاقات دیگری را نیز دیده ایم که باعث شده مقامات امنیتی آمریکا فضا را به سمت امنیتی شدن پیش ببرند. مثل حادثه مدرسه « سندی هوک» که حدود ۳۰ تن جان خود را از دست دادند. در حال حاضر سایت ها و رسانه های مختلف و معتبر امریکایی در این باره نظر می دهند و بسیاری از آنها بر این عقیده هستند که دست های اطلاعاتی – امنیتی آمریکا در آن دست داشته اند. امروزه مسئله مبارزه با تروریسم باعث شده تا یک فضای پلیسی در این کشور حاکم شود. بسیاری از محققان و نویسندگان آمریکا به همین مناسبت اعلام می کنند که جامعه آمریکا ملیتاریزه شده و یک « دولت پلیسی» (Police State America) تشکیل شده است. اگر چه هنوز نظر قطعی دادن درباره انفجارهای بوستون زود است اما قرائن پیشین نشان می دهد که دولت در این اقدامات دست دارد.
مقامات آمریکا با این کار به دنبال چه هستند آیا تنها برای ایجاد فضایی جهت مبارزه با تروریسم تلاش می کنند؟
دقت کنید که آمریکا در حال حاضر با مسائل مختلفی مواجه است و جنبش های متعددی این کشور را تهدید می کنند. یکی از مهم ترین آنها « جنبش وال استریت» است که مقامات این کشور به شدت به دنبال کنترل آن هستند.
اما در حال حاضر خبر چندانی از این جنبش نیست.
نه اینگونه نیست. باید به اطلاع شما برسانم که این جنبش هر روز در حال عمیق تر و گسترده تر شدن است. در حال حاضر دولت و دستگاه های امنیتی آمریکا با فعالان جنبش وال استریت به عنوان گروه های تروریستی نگاه می کنند و به دنبال سرکوب آنها هستند. بنابراین جنبش در حال حرکت است و گسترده تر از آن است که بتوانند آن را به راحتی کنترل کنند. از این رو دولت آمریکا نیازمند ایجاد یک فضای امنیتی است تا بتواند به همین بهانه به کنترل تحرکات بپردازد.
در صورتی که فضای پلیسی در آمریکا شکل نگیرد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
اگر واشنگتن نتواند دست به چنین اقدامی بزند حتی این استعداد وجود دارد که جنبش ها تقویت شده و در آمریکا دست به انقلاب بزنند. به این دلیل که این جنبش ها از طریق فضای مجازی و دیگر گونه های مختلف با یکدیگر ارتباط تنگاتنگ دارند. گروه های مخالف دولت آمریکا تنها در ۱۰ روز اول ماه آوریل سال میلادی جاری، ۱۶ جنبش اعتراضی به راه انداختند. اما امریکایی ها اجازه نمی دهند این خبرها به راحتی به بیرون درز پیدا کنند.
با این وجود آیا می توان گفت ایالات متحده از هم فرو می پاشد؟
به اعتقاد من مردم آمریکا چندان به تجزیه اعتقادی ندارند و فعلا نیز به دنبال آن نیستند. اما مردم مشکل معیشت و فقر دارند. بنابراین مشکلات آنها بیشتر اقتصادی است. همان زمینه ای که باعث به راه افتادن جنبش وال استریت شده است که در آن ۹۹ درصد مردم مخالف یک درصد سرمایه دار هستند. مردم نسبت به فضای ظالمانه اعتراض دارند و خواهان اصلاحات اجتماعی هستند نه فروپاشی.
ارسال نظر