خبرگزاری آسوشیتدپرس در تحلیل خود ماموریت روز سه‌شنبه روسیه را بی‌سابقه خواند و افزود:‌ ایران به جنگنده‌های روسیه اجازه داد تا برای حمله به اهداف مخالفان در سوریه از قلمرو خود به هوا بلند شوند. این اقدام در لحظه آخر به ایالات متحده که ناامیدانه نظاره‌گر افزایش خونریزی‌ها در نزدیکی حلب بوده است و حتی پیشنهاد ایجاد یک اتحاد با روسیه علیه داعش و دیگر جنگجویان افراط‌گرا را به عنوان راهی برای رها کردن دولت سوریه از جنگ پیشنهاد داده است، اطلاع داده شد.

اندرو تبلر، کارشناس سوریه در موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک در این‌باره گفت: روس‌ها در حالی‌که واشنگتن را در حلب در تنگنا قرار می‌دهند، نشان می‌دهند که گزینه‌هایی را در سوریه دارند.

وی اضافه کرد که این عملیات‌ها هم‌چنین اتحاد روسیه با ایران در منطقه را تحکیم کرد.

این خبرگزاری می‌افزاید: روسیه و ایران به طور قوی از دولت بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در طول جنگ داخلی پنج سال و نیم با گروه‌های شورشی مورد حمایت ایالات متحده و متحدانی مانند ترکیه و عربستان سعودی حمایت می‌کنند، اما غرب امیدهایش را به روسیه دوخته است.

طبق گفته دیپلمات‌های آمریکایی و اروپایی، زمانی که روسیه در ماه اوت گذشته با نیروی نظامی در سوریه مداخله کرد، به طور محرمانه مدعی شد که اقداماتش در نهایت باعث به حاشیه راندن ایران و نیروهای حزب‌الله در سوریه خواهد شد و باعث می‌شود تا اسد در روند صلح رویکردی مسالمت‌آمیز داشته باشد.

در این گزارش آمده است: همکاری اخیر ایران ـ روسیه نشان می‌دهد که تهران به حاشیه رانده نشده است. در عمل در تاریخ معاصر ایران بی‌سابقه است که یک قدرت خارجی از یک پایگاه ایرانی برای ترتیب دادن حملات استفاده کند و روسیه در گذشته فقط از خاک خود و امکاناتش در سوریه برای انجام چنین عملیات‌هایی استفاده کرده بود. اگر روسیه به اتحاد اسد ـ ایران ـ حزب‌الله نزدیک‌تر شود، می‌تواند سرنوشت بدی را برای مخالفان در محاصره سوریه رقم زند.

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده برای بحث درباره‌ این عملیات‌ها روز سه‌شنبه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تلفنی صحبت کرد. مارک تونر در اظهاراتی که سردرگمی ایالات متحده را برجسته می‌ساخت به خبرنگاران گفت که واشنگتن هنوز سعی دارد تا آن‌چه دقیقا آنها در حال انجامش هستند را ارزیابی کند.

سرهنگ کریستوفر گارور یک سخنگوی ارتش ایالات متحده در بغداد گفت، روسیه درست بیش از ماموریت این بمب‌افکن یک لینک ارتباطاتی را برقرار کرد.

وی گفت: آنها به اطلاع ما رساندند که از حریم هوایی عبور می‌کنند که می‌توانست به طور بالقوه آنها را در مجاورت هواپیماهای آمریکا و نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه قرار دهد.

طبق گفته مقامات آمریکایی که اجازه صحبت رسمی در موضوعات نظامی را ندارند و خواستند نامشان فاش نشود، طرح آماده‌سازی در پایگاه هوایی ایران خیلی سریع شاید یک‌ شبه صورت گرفت.

در بخش دیگری از گزارش آسوشیتدپرس آمده است که شورشیان سوری و فعالان مخالف به این اخبار با عصبانیت واکنش دادند و آن را سوء استفاده روسیه از خلاء سیاسی عنوان کردند.

روسیه اعلام کرد که هواپیماهایش شبه نظامیان داعش، جبهه النصره شاخه القاعده و نیز دیرالزور و ادلب را هدف قرار دادند و انبارهای مهمات، اردوگاه‌های آموزشی و سه مقر فرماندهی را نابود کردند.

مقامات آمریکایی مدعی شدند: هواپیماهای روسی ظاهرا بدون اجازه دولت عراق از فراز این کشور عبور کردند.

آسوشیتدپرس مدعی شد، این اظهارات به خودی خود اهمیت چندانی ندارد چراکه ایران بدون اجازه عراق تجهیزاتی را به سوی سوریه ارسال کرده و ماموریت‌هایی را نیز انجام داده است و بغداد اقدام خاصی را برای جلوگیری از این پروازها نمی‌تواند انجام دهد و ایالات متحده هم به طور مرتب با این اقدام مدارا کرده است.