رییس جمهور کشورمان، با بیان اینکه ضروری است موضوع کاهش تعرفه‌های تجاری میان دو کشور سریعاً بررسی و نهایی شود، اظهار داشت: نزدیکی و گسترش روابط با کشورهای اورآسیا، منطقه قفقاز و به ویژه کشور آذربایجان بسیار مهم بوده و باید در آینده به سمت تجارت آزاد، حرکت نماییم.

 

رییس‌ جمهور بر ضرورت تکمیل کریدور ریلی شمال به جنوب و همکاری‌های ترانزیتی و اتصال راه‌آهن ایران و جمهوری آذربایجان از طریق آستارا و رشت تأکید کرد و گفت: این کریدور می‌تواند در اتصال منطقه قفقاز و حتی اروپا به کشورهای حوزه خلیج فارس نقش بسزایی ایفا نماید.

روحانی با تأکید بر اینکه مسایل زیست‌محیطی در دریای خزر باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: در این زمینه، ایران خواستار فعال‌تر شدن هر چه سریع‌تر دبیرخانه در باکو است.

 

رییس‌ جمهور با اشاره به اهمیت همکاری‌های مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی و همچنین رژیم حقوقی دریای خزر، تصریح کرد: اراده دو دولت، توسعه همه جانبه روابط است.

روحانی با اشاره به علاقمندی دو کشور برای توسعه همکاری‌ها در عرصه گردشگری گفت: باید در این عرصه، تسهیلات و سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها انجام گیرد و خطوط هوایی نیز میان دو کشور گسترش یابد.

 

رییس‌ جمهور در ادامه، به موضوع تروریسم به عنوان تهدیدی برای همه کشورها به ویژه منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: تقویت همکاری‌های مشترک در مبارزه با تروریسم، به ویژه در حوزه‌های فرهنگی، اطلاعاتی و عملیاتی ضروری است.

روحانی ادامه داد: نباید بگذاریم عده‌ای به دروغ، خشونت و ترور را به اسم اسلام برای نسل جوان تبلیغ کنند و این تفکر باید در منطقه ریشه‌کن شود.

 

رییس‌ جمهور تصریح کرد: با همکاری کشورهای منطقه و از جمله آذربایجان می‌توانیم برای مبارزه با تروریسم در منطقه خاورمیانه تا قفقاز همکاری نماییم تا صلح، ثبات و آرامش به طور کامل به منطقه بازگردد.

روحانی در ادامه با بیان اینکه حفظ مرزها و تمامیت ارضی کشورها برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است، افزود: حل معضلات و مشکلات منطقه‌ای از طریق مذاکره و گفت‌وگو امکان‌پذیر است و جمهوری اسلامی ایران نیز از هیچ اقدامی برای توسعه صلح، ثبات و امنیت منطقه دریغ نمی‌کند.

 

رییس‌ جمهوری با اشاره به اجلاس سه‌جانبه روسای جمهوری ایران، آذربایجان و روسیه گفت: باید به سمت همکاری‌های سه‌جانبه بیشتر حرکت نماییم.

 

رییس‌ جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دوست خوبی برای جمهوری آذربایجان است، تأکید کرد: باکو، خواهان گسترش همکاری‌های همه جانبه با ایران است و روابط خوب تهران و باکو، اثرات بسیار خوب منطقه‌ای خواهد داشت.

 

الهام علی‌اف با اشاره به مذاکرات و توافق صورت گرفته در این سفر در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل هوایی و راه‌آهن، صنعتی و داروسازی، اظهار داشت: روابط مناسب دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی، نشانگر دوستی عمیق دو دولت و ملت می‌باشد.

 

رییس‌ جمهوری آذربایجان با اشاره به نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه گفت: امیدواریم همکاری‌ها در این راستا بین سه کشور گسترش یابد و جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به طور مشترک اقدامات جدی را در این زمینه آغاز کرده‌اند.

 

همچنین روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های جمهوری ایران و آذربایجان در این نشست، گزارشی از آخرین تحولات و روابط فی ما بین، همکاری‌های اقتصادی و کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور ارایه کردند.