مهدی محمدی در کانال تلگرامی‌اش نوشت:

 1- تجربه عملی اجرای برجام به ما می گوید نگاه امریکا این نیست که برجام مکانیسمی است برای کاهش تدریجی فشارها بر ایران بلکه آنچه در عمل رخ داده این است که امریکا برجام را ابزاری موثر برای ناچار کردن ایران به پذیرش تعهدات فراهسته ای و مهار ایران در همه حوزه هایی می بیند که می تواند برای امریکا تهدید ایجاد کند. رویه عملی امریکا اکنون این است که در حوزه های بانک، نفت، بیمه، کشتی رانی، خدمات مالی، صدور فناوری و حتی مسافرت، فشا را نسبت به زمانی که هنوز برجامی وجود نداشت سنگین تر کرده و به صراحت می گوید تا زمانی که ایران در حوزه های دیگر بویژه حوزه منطقه ای امتیاز ندهد نباید انتظار گشایش در این زمینه ها را داشته باشد. در واقع امریکا مسئله نرمال شدن وضع اقتصادی ایران را بیرون از برجام قرار داده و آن را به مسائل فرابرجامی مشروط کرده است.

 

2- فرض دولت امریکا این است که ایران اکنون توان مقاومت کمتری دارد یا اگر هم تصمیم به مقاومت بگیرد در داخل دچار شکاف های عمیق خواهد شد. بنابراین، امریکا با برجام محیط داخلی ایران را هدف گرفته و انسجام و یکپارچی سیاسی و اجتماعی ایران را تهدید می کند.

 

3- دولت امریکا مطلقا در هیچ حوزه ای از خصومت خود با ایران نکاسته است. بلکه برعکس، در برخی حوزه ها بویژه در حوزه منطقه ای این خصومت تشدید و اهداف امریکا علیه ایران به شدت رادیکال شده است. 

 

4- نظم ژئوپلتیکی که امریکا در منطقه تعقیب می کند –صرف نظر از لفاظی های مقام های این کشور در مصاحبه های رسانه ای- کاملا ضد ایرانی و مبتنی بر توانمند کردن دشمنان ایران در مقابل ایران یا جایگزین کردن موجودیت های غیر توانمند با موجودیت های توانمند است. آنچه اکنون امریکا با سعودی، کردها و داعش می کند را صرفا باید در این حوزه دید.

 

5- تلاش امریکا برای گرفتن امتیازهای بدون ما به ازا از ایران به شدت قدرتمند شده است. اگر امریکا در برجام چیزی داد و چیزی گرفت، اکنون در پی آن است که در حوزه هایی به شدت حساس چیزهای مهمی بگیرد و هیچ ندهد. درخواست های امریکا برای محدود کردن سپاه به عنوان رکن اصلی تولید امنیت در ایران، دقیقا بر همین اساس استوار است. 

 

6- دولت امریکا با استفاده از فرصت برجام تلاش های خود برای نفوذ در حوزه های حساس زندگی اجتماعی در ایران را با عجله به پیش می برد. تسخیر اکوسیستم اجتماعی ایران، کنترل جنبه های کلیدی زندگی شهری و شرطی سازی مداوم افکار عمومی ایران که از دید من خطرناک ترین نسخه براندازانه ای است که تاکنون علیه ایران اجرا شده، با جدیت در حال پیگیری است و در مواردی علنی سازی و رسمی سازی هم شده است. بنابراین ایران پس از برجام در معرض تهدید امنیتی قرار گرفته که تقریبا می توان گفت بی سابقه است. 

 

7- زمینه چینی و مقدمه سازی امریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران و جدیت آن در اجرای تحریم های باقی مانده به گونه ای که هیچ از برجام نصیب ایران نشود، یکی از اصلی ترین الگوی های سیاستگذاری درباره ایران پس از برجام بوده است. این چیزی است که مقام های رسمی در امریکا آن را «نگه داشتن پای ایران روی آتش» خوانده و خواستار شعله ور تر کردن بیش از پیش این آتش هم شده اند.