رضایی: مبنای قضاوتها درباره برجام باید مصوبه رهبری باشد
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مبنای قضاوتها درباره برجام باید مصوبه رهبر انقلاب باشد، گفت: بعضی از آقایانی هم که از برجام انتقاد میکنند حواسشان باشد برجامی که آمریکاییها از آن نام میبرند باید نقد شود.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه در جمع دانشجویانی که به دیدار وی آمده بودند در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا رفتارهای خصمانه آمریکا با ایران پس از توافق هستهای شدت گرفته است و میتوان گفت که آنها برجام را نقض کردهاند، گفت: ما آثار و رفتارهای آنها را میبینیم، غربیها مساله موشکی را بی خود مطرح کرده اند، الان تحریم هایی که در کنگره آمریکا در حال بحث است و یا مساله ویزا که بلافاصله پس از اجرا شدن برجام مطرح کردند و به تصویب رسید، اینها بیانگر این است که آمریکایی ها به دشمنی ها ادامه می دهند. بنابراین برجام را نقض کرده اند.
رضایی در پاسخ به سوالی دانشجویی مبنی بر اینکه آیا متن برجام در بعد اقتصادی درست تنظیم شده است؟ گفت: البته در مذاکرات هستهای باید به موضوع مبادلات دلاری و انتقال ارزها و درآمدهای دلاری توجه بیشتری میشد طرف آمریکایی مدعی شده که این بحث جز تحریم های اولیه بوده که ارتباطی با تحریمهای هسته ای ندارد ولی بیشتر تحریم های مبادلات دلار در تحریم های هسته ای وجود داشته است؛ حالا یک بخش اولیهاش هم در قبل آن بوده، این یک اشکال است که تیم مذاکره کننده نباید زیر بار قبول این ادعای آمریکایی ها میرفتند.
«از طرف دیگر وقتی که یک تحریمی به تحریم دیگر گره میخورد باید برای برداشتن کامل تحریم دوم ارتباط آن با تحریم قبلی اگر هم وجود داشته قیچی می شد. باید یک فرمولی در پیوست دوم برجام که پیوست تحریم ها است، باید در پیوست دوم برجام جملاتی می آمد که این رابطه قطع می شد، اگر قطع نمی شد چه می شد؟ یعنی شما همه نوع تجارتی می توانستی انجام دهی اما پول آن را نمی توانی دریافت کنی. این درست است؟ شما آزاد هستید صادرات و واردات کنید، اما پول نمی توانید تبادل کنید. خب این یعنی هیچ! چرا که آن روی دیگر سکه صادرات و واردات، مساله مبادلات ارزی است.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی ها به تعهدات خود در قبال ایران عمل کردهاند، تصریح کرد: آنها تعهدات خود را انجام نمیدهند و ازطرف دیگر برخی از تعهدات را نقض می کنند. پس ضعف هایی که در برجام وجود دارد و عدم اجرای تعهدات وعدم پای بندی به تعهداتی که پذیرفته اند. مبنای قضاوت ما آنچه چیزی است که مقام معظم رهبری تصویب کرده است، برمبنای آن نباید هیچ تحریمی و به هیچ بهانه ای صورت می گرفت. ولی متاسفانه این کار شده وادامه هم دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه آیا نقد برجام درست است؟ گفت: چرا نقد کردن برجام درست نباشد؟ مهم این است که بدانیم چه چیزی باید نقد شود و چه چیزی نباید نقد شود. چیزی که که شورای امنیت ملی ایران تصویب کرده یا مجلس تصویب کرده است. نمی تواند به تنهایی مبنا باشد چرا که مصوبه رهبری اعم از آن تصمیمات است و مواد دیگری هم در مصوبه رهبری هست که در مصوبه مجلس نیست لذا مبنای قضاوت رسمی کشور را مصوبه رهبری تشکیل می دهد. بنابراین سه نوع مصوبه و سند درباره برجام دردستگاه دیپلماسی ایران وجود دارد. برجام مصوب شورای امنیت ملی، برجام مصوب مجلس شورای اسلامی و برجامی که مصوب رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: برجام مصوبه رهبر انقلاب هم مصوبه شورای امنیت را در بر دارد و هم مجلس را و همچنین نکات دیگری را در بر دارد. بنابراین مبنای قضاوتها باید مصوبه رهبر انقلاب باشد. لذا بعضی از آقایانی هم که از برجام انتقاد می کنند حواسشان باشد که برجام شورای امنیت یا مجلس را می خواهد انتقاد کنند، انتقاد کنند، برجامی که آمریکایی ها از آن نام میبرند باید نقد شود عدم تعهدات امریکا باید نقد شود نقض برجام باید نقد شود. اما رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران برجام را مشروط پذیرفته است.
رضایی ادامه داد: مساله ای که ما داریم نقض برجام است. عدم انجام تعهدات آمریکا است. اینها را ما باید دست بگذاریم و مطالبه گری کنیم و فشار بیاوریم تا حق خود را استیفا کنیم. بنابراین در برجام چه چیزی باید نقد شود و چه موضوعی نباید نقد شود باید ازهم تفکیک شود. خود رهبری معظم انقلاب فرمودند در مساله برجام نباید افراط و تفریط صورت گیرد و هردو طرف را نقد کردند. دلیل آن هم این است که موضوعات باید ازهم تفکیک شود و مشخص شود که چه چیزی باید نقد شود و چه چیزی نباید نقد شود.
برپایه این خبر یکی از دانشجویان حاضر در این نشست به عنوان آخرین سوال پرسید درمقابل نقض برجام چه کار می شود کرد، که دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ داد: آمریکا به بهانه های مختلف، می خواهند ما را تحریم کنند. به نظر من باید فعالیت کنیم. خود آقای اوباما گفته که ایرانیان تعهداتشان را انجام داده اند اما روح برجام هنوز جا دارد. این حرف ماست. شما حرف ما را به خود ما می زنید؟ مرد حسابی! تو روح برجام را زیر پا گذاشتی، مگر بحث نبود که رابطه عدم تنشی بوجود بیاید؟ شما که دارید به سمت تنش می روید. به نظر من کمیته نظارت باید پنج شش پرونده جدی ایجاد کرده و در کمیسیونی که طبق خود قانون برجام است به جریان بیاندازیم، چون طبق برجام طرفین میتوانند، ما باید از این حقمان استفاده کنیم. چرا استفاده نکنیم؟
ارسال نظر