خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ضربه سنگینی را به آمریکا وارد کرد
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ضربه سنگینی را به سیاستهای آمریکا در این اتحادیه اروپا وارد کرده است.
فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرامون تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر کاهش قدرت آمریکا بر این اتحادیه اروپا اظهار کرد: تحلیل و نظراتی که از کارشناسان مختلف درباره کاهش قدرت آمریکا با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا منتشر شده است درست و به جاست.
وی افزود: انگلیس سالهاست که به عنوان نماینده دولت آمریکا در اتحادیه اروپا وارد عمل شده است از این رو از دست دادن چنین مهرهای در اتحادیه اروپا برای آمریکا بسیار ناراحت کننده خواهد بود.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه انگلیس سالهاست که سیاستهای آمریکا در اتحادیه اروپا را نمایندگی میکند گفت: آمریکا طی سال های اخیر و پس از حضور انگلیس در اتحادیه اروپا از صندلی این کشور برای پیش بردن اهداف خود استفاده میکرد به گونهای که شاهد بودیم تحریم روسیه در سال گذشته از سوی اتحادیه اروپا در نتیجه سیاستهای مشترک آمریکا و انگلیس رقم خورد.
ایزدی خاطرنشان کرد: همچنین نزدیکی سیاستهای آمریکا و انگلیس و اعمال نفوذ این دو کشور در اتحادیه اروپا سبب شد تا خاورمیانه با تحولات متعددی روبرو شود که اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران یکی از این موارد محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه با حضور انگلیس در اتحادیه اروپا سیاستهای آمریکا در جهان گسترش پیدا کرد تاکید کرد: این روند سبب شد تا اتحادیه اروپا نیز با حضور انگلیس رویکرد سیاست خارجی خود را به سمت آمریکا سوق دهد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: در شرایط فعلی که انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شده است بدون شک آمریکا نیاز دارد که کشور دیگری در اتحادیه اروپا پیدا کند که به مانند انگلیس با سیاستهایش هماهنگ باشد و ادامه دهنده رویه سیاست خارجی آمریکا در منطقه و جهان باشد شرایطی که بستر آن در حال حاضر برای مقامات آمریکایی مهیا نیست و آنها نمیتوانند کشور ثالثی را پیدا کنند که به مانند انگلیس در اتحادیه اروپا موثر باشد.
ایزدی اظهار کرد: پیدا کردن کشوری به مانند انگلیس برای دولتمردان آمریکایی در اتحادیه اروپا در شرایط فعلی کار راحتی نیست به همین دلیل شاهد بودیم که اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا به موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا علیرغم اینکه موضوعی داخلی محسوب میشد واکنش نشان داد.
وی با اشاره به سفر اوباما به انگلیس خاطرنشان کرد: اوباما در این سفر به طور غیرمعمول اعلام کرد مردم انگلیس نباید به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند زیرا این روند در رابطه انگلیس و آمریکا تاثیر خواهد داشت و موجبات برهمخوردن رابطه آنها را فراهم میکند.
این کارشناس مسائل سیاستخارجی گفت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ضربه سنگینی را به سیاستهای آمریکا زد ولی نقطه مثبتی برای کشورهایی همچون ایران که از شیطنتهای آمریکا و انگلیس رنج بردهاند محسوب میشود.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به کودتای 28 مراد 1332 در ایران تصریح کرد: این کودتا که در نتیجه همکاری انگلیس و آمریکا صورت گرفت متاسفانه مشکلات بسیاری را برای ایران ایجاد کرد از این رو این بدون شک از دست رفتن نمایندگی انگلیس در اتحادیه اروپا از سوی آمریکا تبعات مثبتی را برای ایران و کشورهای همسو با ما در پی خواهد داشت.
ایزدی با اشاره به مشکلات داخلی انگلیس به دلیل خروج از اتحادیه اروپا تاکید کرد: از طرفی در شرایط فعلی شاهد هستیم که مردم اسکاتلند و ایرلند نیز علیرغم میلی درونیشان به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا سرنوشت دیگری برایشان رقم خورده است از این رو شاهدیم که زمزمههای جدایی این بخشها از انگلیس نیز به صدا درآمده است و ما باید منتظر تجزیه انگلیس در نتیجه این رای مردم باشیم.
وی تصریح کرد: اما آنچه در این راستا برای ما قابل اهمیت است توجه به این نکته است که انگلیس سابقه جنایت زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران دارد از این رو اگر درگیر مشکلات داخلی خود باشد این رویه به نفع ایران و بسیاری از کشورهای جهان خواهد بود.
ایزدی در پایان خاطرنشان کرد: هر چقدر انگلیس و آمریکا درگیر سیاستهای خارجی خود باشند کشورهایی مثل ایران فرصت نفس کشیدن پیدا میکنند.
ارسال نظر