مناظره در دانشگاه تهران:
استراتژی هاشمی حذف نامزد رأیآور دولت است
عباس سلیمی نمین کارشناس مسائل سیاسی معتقد است «احمدی نژاد کنونی با هاشمی هیچ مشکلی ندارد و حتی آدمها و شیوههای او را به کار می گیرد» .
به گزارش پارس به نقل از فارس، عبدالرضا داوری نماینده حامیان دولت در مناظره انتخاباتی با عباس سلیمی نمین و صادق زیباکلام، نسبت به سخنان نماینده جریان اصولگرا که گفته بود جنگ میان هاشمی و احمدی نژاد زرگری است، واکنش نشان داد.
وی با انتقاد از سلیمی نمین گفت: از کسی که متخصص حوزه تاریخ است انتظار می رود بر اساس سند و مدرک صحبت کند و اینکه بگوییم در جلوی صحنه جنگ زرگری است و در پشت صحنه پیوندها برقرار شده، واقعیت ندارد.
نماینده حامیان دولت گفت: از صدر مشروطه تا امروز تضادی دائمی در تحولات کشورمان حاکم بوده و مقام معظم رهبری در سال ۷۳ در دیدار مدیران خبرگزاری ایرنا فرمودند مارکیست ها حرف بی ربط زیاد دارند اما یک حرف درست دارند که مبارزه علم است و باید تضاد اصلی صحنه را تشخیص دهید و تا زمانی که این تضاد را تشخیص ندهید، دچار تضادهای فرعی خواهید شد.
داوری تأکید کرد: تضاد اصلی در چند سال اخیر بین مدیریت مردمی و غیر مردمی است و آنچه خاتمی در سال ۷۶ گفت و من هم به او رأی دادم همان بود که احمدی نژاد در سال های ۸۴ و ۸۸ گفت منتها خاتمی به شعارهای خود پایبند نبود ولی احمدی نژاد به شعارهایش پایبند ماند.
وی با بیان اینکه تضاد بین مدیریت مردمی و غیر مردمی در چهار حوزه اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی خود را نشان می دهد، تصریح کرد: در مسائل اقتصادی « تضاد بین جامعه گرایان و بازارگرایان» وجود دارد که جامعه گرایان معتقدند اقتصاد باید تابع همه حوزه های اجتماعی شود اما بازارگرایان می گویند همه باید از حوزه اقتصاد تبعیت کنند.
داوری تضادهای این دو حوزه در بحث فرهنگی را « غفلت گرایی و اقتدارگرایی» عنوان کرد و توضیح داد: فطرت گرایان می گویند که آحاد مردم از فطرت پاک برخوردارند و نیاز نداریم با اقتدارگرایی فرهنگ مردم را مدیریت کنیم در حالی که اقتدارگرایان سیاست های اقتدارگرایانه را پیگیری می کنند.
وی ادامه داد: در بحث سیاست داخلی نیز مدیریت مردمی، مشارکت همه مردم را مطرح می کند در حالی که مدیریت غیر مردمی به حضور احزاب خاص معتقد است.
« در بحث سیاست خارجی هم مدیریت مردمی بر توانمندی های بومی برای ارتباط با خارج اتکا می کند در حالی که مدیریت غیر مردمی معتقد است برای بقا باید سازگار و در دیپلماسی جهانی ادغام شویم» .
نماینده حامیان دولت در این مناظره گفت: مردم مدیریت مردمی می خواهند فارغ از اینکه چه کسی آن را نمایندگی کند و تضاد اصلی بین این نوع مدیریت با مدیریت غیر مردمی است نه میان اصولگرایی و اصلاح طلبی و تضاد بین این دو جریان کاذب و حداکثر یک تضاد فرعی است.
داوری همچنین در نقد بخشی از سخنان سلیمی نمین درباره تشتت فکری در جریان اصولگرایی گفت: شاید در مورد اصلاح طلبان بتوانیم بگوییم فرماندهی واحد ندارند اما اصولگرایان تصمیمات اصلی خود را به یک « گروه شیخوخیت» واگذار می کنند.
در ادامه این نشست عباس سلیمی نمین با انتقاد از صادق زیباکلام، گفت: چرا در حالی که اصلاح طلبان می گویند افرادی مثل کواکبیان کاندیدای حداقلی ما هستند، شما خود را از اصلاح طلبان کاسه داغ تر از آش می دانید؟
وی ادامه داد: حرف های شما که می گویید طرفداری من از حقوق مدنی خنده دار است، مستبدانه است چرا که من مستند صحبت می کنم وقتی می گویم روحانی و عارف و کواکبیان متعلق به جریان اصلاح طلبی هستند.
سلیمی نمین متذکر شد: درباره دفاع هاشمی از کاندیداهای اصلاح طلبان باید بگویم که او در ملاقاتی که داشته، از حسن روحانی دفاع کرده و او را مناسب دانسته و لذا نمی توانیم بگوییم که روحانی هیچ نزدیکی با جریان هاشمی ندارد.
« هاشمی چون خودش را در رأس جریان اصلاحات می داند، احساس می کند اگر در انتخابات شرکت کند، رأی بیشتری می آورد اما مسأله اینجاست که هر گروه و حزبی احساسات مثبت و منفی در جامعه ایجاد می کند و این مسأله نگرانی ایجاد می کند که چهره هاشمی در جامعه مثبت است یا منفی والا هیچ مانعی برای حضور او در انتخابات وجود ندارد» .
نماینده جریان اصولگرایی در این مناظره گفت: حضور روحانی در عرصه انتخابات برای اینست که زمینه حضور هاشمی را فراهم کند و اعزام افراد به صحنه انتخاباتی به این معنا نیست که فردی که صحنه گردانی می کند خودش برنامه ای برای ورود نداشته باشد.
سلیمی نمین تأکید کرد: معتقدم آقای احمدی نژاد کنونی با هاشمی هیچ مشکلی ندارد و حتی آدم ها و شیوه های او را به کار می گیرد که برای مثال جاسبی و مرتضوی آدم های او هستند که احمدی نژاد بالاترین پست ها را به آنها می دهد و حاضر است خلاف قانون آنها را بر سر کار نگاه دارد.
به گزارش خبرنگار فارس، صادق زیباکلام در بخش دیگری از مناظره با داوری و سلیمی نمین به تشریح علل حضور پیدا نکردن هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پرداخت.
او گفت: مسأله اینست که فرض کنید هاشمی یا خاتمی در انتخابات شرکت کردند و از این دو نفر یک نفر رئیس جمهور و مراسم تحلیف شان برگزار شد و دولت هم تشکیل دادند اما وقتی می خواهند کارشان را شروع کنند، چه کار می خواهند بکنند؟
زیباکلام در پاسخ به این پرسش خود مدعی شد: « پاسخ اینست که آنها هیچ کاری نمی توانند انجام دهند چون به آنها اجازه داده نخواهد شد» .
وی ادامه داد: اصلاح طلبان برای ورود به عرصه انتخابات تردید دارند چون هیچ بخشی از قدرت جز قسمت هایی از قوه مجریه را در اختیار نخواهند گرفت و در آن صورت بسیاری از نهادها و همچنین جامعه مدرسین و آیت الله مصباح با آنها مخالف هستند و از روز اول در برابرشان خواهند ایستاد.
« در دوم خرداد ۷۶ جناح راست غافلگیر شد چون تصور نمی کرد چنین زلزله ای بیاد و خاتمی صاعقه وار رأی بیاورد و لذا یکی - دو سال طول کشید تا توانست خودش را جمع و جور کند اما این بار از همان ابتدا در مقابلش خواهند ایستاد و به همین دلیل خاتمی یا هاشمی نمی توانند هیچ کاری کنند» .
زیباکلام گفت: ممکن است اگر احمدی نژاد بتواند رحیم مشایی را وارد صحنه انتخابات کند، شرایط عوض شود. چون اصولگرایان دو گزینه بیشتر ندارند؛ یک گزینه بد که هاشمی یا خاتمی و یک گزینه بدتر که مشایی است و از بین بد و بدتر، اصلاح طلبان بد را انتخاب می کنند؛ چون می دانند هاشمی و خاتمی قابل کنترل هستند.
عبدالرضا داوری نیز در بخش دیگری از سخنانش به عنوان نماینده حامیان دولت، این مسأله را مطرح کرد که اختلاف نظر او با زیباکلام در اینست که اگر یک رئیس جمهور با رأی بالای مردم انتخاب شود و بتواند آن را به نفع مطلوب مدیریت کند، می تواند با وجود با محدودیت ارتباط با قدرت، برای خودش پایگاه قدرت خوبی ایجاد کند.
وی ادامه داد: خاتمی در سال های ابتدایی ریاست جمهوری اش فضاهای خوبی داشت اما نتوانست از آن به خوبی استفاده کند و به مرور بر اثر تغییر رویکردها در سال ۷۸، اتفاقاتی افتاد که حتی زیبا کلام هم در زمانی منتقد آنها بود.
داوری در پاسخ به بخشی از اظهارات سلیمی نمین مبنی بر استفاده احمدی نژاد از مهره های هاشمی رفسنجانی در دولت دهم، گفت: کسانی که احمدی نژاد از آنها در دولت خود استفاده کرد، از طیف های مختلف سیاسی بودند به شرطی که در شبکه های سیاسی نباشند.
« شاید شافعی چهره ای باشد که در سال ۸۸ به احمدی نژاد رای نداده اما از او به عنوان رئیس سازمان گسترش استفاده شد که نمی توان آن را دلیلی بر پیوند احمدی نژاد و هاشمی دانست» .
نماینده حامیان دولت در مناظره « خواست های مردم از رئیس جمهور آینده» در خصوص رویکرد احمدی نژاد منبی بر واگذاری مجدد مسئوایت به جاسبی و مرتضوی گفت: نمی شود گفت که آنها آدم های هاشمی هستند و حتی اگر چنین چیزی هم باشد، به برخورد اخلاقی احمدی نژاد به این آدم ها برمی گردد وگرنه به عنوان مثال اگر تلاش احمدی نژاد نبود، تغییر مدیریت در دانشگاه آزاد اتفاق نمی افتاد.
داوری بر خلاف نظر زیباکلام از حضور هاشمی در انتخابات خبر داد و گفت: ما خبر داریم که اقلام تبلیغاتی او در حال آماده شدن است و دفاتر تبلیغاتی اش را هم آماده کرده است.
وی مهم ترین استراتژی هاشمی رفسنجانی را حذف کاندیدای رأی آور دولت دانست و تأکید کرد: یقین بدارید او در روزهای آخر اعلام کاندیداتوری خواهد کرد.
نماینده جریان اصولگرایی در این نشست در بخش دیگری از سخنانش مسأله تناقض گویی در سخنان زیباکلام را مطرح کرد و گفت: نمی توانیم بگوییم ریاست جمهوری قدرتی ندارد.
عباس نمین افزود: آنهایی که می خواهند در قدرت بمانند این حرف را می زنند و پیشنهاد تغییر قانون اساسی می دهند؛ اگر اصلاح طلبان هیچ کاری نتوانسته اند بکنند پس کارنامه ای هم ندارند که بتوان گفت عملکرد آنها خوب بوده یا بد.
وی تصریح کرد: اتفاقاً رویکرد مردم به این دلیل از اصلاحات تغییر کرد که کارنامه آنها ایراداتی داشت و اینکه آنها می گویند نمی خواهند کاندیدا شوند، خلاف عملکردشان است.
سلیمی نمین مدعی شد که « هاشمی رفسنجانی دو سال است که دارد برای انتخابات فعالیت می کند» .
به گزارش فارس، در ادامه این نشست انتخاباتی جمعی از دانشجویان حاضر در مراسم به طرح سؤالات مختلف خود از صادق زیباکلام، عباس سلیمی نمین و عبدالرضا داوری پرداختند.
زیباکلام هم در پاسخ به سؤالی درباره احتمال ورود هاشمی به صحنه انتخابات گفت: ما همچنان معقتدیم آقای هاشمی در انتخابات ۹۲ شرکت نخواهد کرد.
وی افزود: با بررسی ۸ سال ریاست جمهوری هاشمی و اعتقادات او که اصولگرایان با بسیاری از آنها مخالف هستند، می توان درک کرد چرا هاشمی در انتخابات ۹۲ شرکت نخواهد کرد.
زیباکلام ادامه داد: اعتقاد بنیادین هاشمی درباره خوب با بد بودن تضادهای موجود در جمهوری اسلامی با اعتقادات اصولگرایان جور در نمی آید؛ بین هاشمی و جریان اصولگرا در حوزه های اقتصادی، سیاست خارجی و بسیاری از مسائل داخلی تضاد وجود دارد.
« هاشمی با تمام وجود معتقد به اقتصاد آزاد است و الگوی اقتصاد ایرانی - اسلامی یا اسلامی - ایرانی یا اقتصاد مقاومتی هیچ یک مدینه فاضله هاشمی نیست» .
این استاد دانشگاه گفت: هاشمی در پی اجرایی کردن مدل اقتصادی است که مورد انتقاد اصولگرایان است و اگر بتواند، کلنگ بر می دارد و اقتصاد فاسد ایران را نابود می کند.
زیباکلام با اشاره به اندیشه هاشمی رفسنجانی در عرصه سیاست خارجی گفت: هاشمی در عرصه سیاسی خارجی معتقد به ستیزه گری همیشگی با آمریکا نیست.
« وی ایران را برای همیشه پرچمدار مردم مستقل دنیا نمی داند و در دهه ۹۰ میلادی و در جریان مک فارلین تصمیم به مذاکره با آمریکا گرفت ولی امروز قدرت هاشمی به مراتب کمتر از دهه ۶۰ و ۷۰ است و به همین دلیل هم در انتخابات ۹۲ شرکت نخواهد کرد» .
وی در ادامه از سلیمی نمین پرسید که با کدام استدلال می گوید هاشمی دو - سه سال است که مخفیانه برای حضور در انتخابات تلاش می کند؟
در ادامه عبدالرضا داوری نماینده حامیان دولت، گفت: برخلاف آقای زیباکلام بخشی مهمی از اصولگرایان گفتمان هاشمی را قبول دارند و فقط ایثارگران با ایشان همراه نیستند.
وی مدعی شد: آقایان قالیباف و ولایتی در ائتلاف ۱+۲ و همه افراد حاضر در ائتلاف پنج گانه، گفتمان هاشمی را قبول دارند.
داوری با تأکید بر اینکه هاشمی بنا بر همان دلایلی که در سال ۸۴ در انتخابات شرکت کرد، در انتخابات ۹۲ نیز حضور خواهد یافت، گفت: هاشمی توسعه بازارگرایانه را قبول دارد در حالی که الگوی اقتصاد آزاد موجب از پا درآمدن ۸۰ کشور جهان شد هر چند که برزیل و ترکیه و کشورهای دیگری براساس این الگو موفق شدند.
وی تصریح کرد: کم کردن نقش ولی فقیه و تقویت جایگاه رئیس جمهور از دیگر اعتقادات هاشمی است؛ به اعتقاد او رئیس جمهور باید فردی متشخص باشد که در برابر رهبری نظرات خود را دنبال کند.
« هیچ کس از این چنین ویژگی جز هاشمی رفسنجانی برخوردار نیست و با بررسی بازگشت پسر هاشمی و رفتن دختر و پسر ایشان به زندان و کلًا بررسی مجموعه دیدارها و با مقایسه گفتارهای هاشمی از مهر ماه ۸۳ تا مهر ۸۴ نشان می دهد رفتار وی فراز و فرودهای زیادی دارد و مجموعه گفتارهای هاشمی در سال ۹۱ و مقایسه آن با سال ۸۴ نیز در این موضوع صحه می گذارد» .
داوری با بیان اینکه هاشمی معتقد است در دوره احمدی نژاد در توسعه کشور اختلال به وجود آمد، در عین حال گفت: البته احتمال دارد هاشمی در این سن ترجیح دهد در پشت صحنه انتخابات عمل کند.
عباس سلیمی نمین در بخش دیگری از سخنانش به عنوان نماینده جریان اصولگرا، گفت: هاشمی برای موفق شدن در انتخابات دقیقه ۹۰ وارد انتخابات نمی شود همانطور که احزاب سیاسی برای حضور در انتخابات از دو سال قبل فعالیت های خود را آغاز کرده اند.
وی افزود: اگر هاشمی بخواهد بیاید، آمدنش نباید به صورتی باشد که شکستی بر شکست های گذشته اش بیافزاید و لذا ارتباطات داخلی و بین المللی خود را تقویت کندکه در حال انجام این کارهاست.
سلیمی نمین ادامه داد: وقتی صحبت از احتمال آمدن می شود، یعنی تلاش برای آمدن.
نماینده جریان اصولگرا در بخش دیگری از سخنانش دعوای احمدی نژاد و هاشمی را ظاهری دانست و افزود: هاشمی و دولت احمدی نژاد مسأله چندانی با هم ندارند و جریان هاشمی و دولت در پی خارج کردن جامعه از تعقل و ایجاد نوعی شور انتخاباتی هستند تا بر انتخابات سوار شوند.
وی با اشاره به بخش هایی از سخنان زیباکلام گفت: هاشمی بحث ارتباط با آمریکا در زمان امام را رد کرده ولی حالا آقای زیباکلام بر این موضوع صحه گذاشت.
« هاشمی تاکنون نگفته بر خلاف قانون اساسی عمل کرده و قانون اساسی وجود جنگ و صلح و ارتباط با آمریکا را مشخص کرده است و هاشمی با قلم خود تاکنون این قانون را نفی نکرده است» .
سلیمی نمین تأکید کرد: رهبری در این باره تصمیم گیری کرده اند و هاشمی نیز خلاف قانون اساسی عمل نکرده ولی آقای زیباکلام این موضوع را نفی کرد.
وی با بیان اینکه فردمحوری جزء ویژگی های شخصیتی هاشمی است، گفت: تبعیت از الگوهای نظام سرمایه داری از دیگر ویژگی های هاشمی است.
سلیمی نمین تصریح کرد: الگوی ترکیه در عرصه اقتصاد چندان هم موفق نبوده و بررسی وضعیت برزیل که از مدل جهانی تبعیت کرد، مشخص می کند نسل های زیادی در این کشور باید کار کنند تا این کشور بتواند سود بسیار هنگفت وام بانک جهانی را بازپرداخت کند.
وی با بیان اینکه برخی غرب را قدرتی تعیین کننده در ایران می دانند، در عین حال طرح ارتباط با آمریکا توسط دولتمردان احمدی نژاد را بالاترین ضعف این دولت دانست و افزود: در حالی که آمریکا رابطه خود را با ایران را قطع کرد دنبال کردن برقراری رابطه با آمریکا توسط دولتمردان فعلی یک نقطه ضعف است.
صادق زیباکلام در ادامه این نشست در پاسخ به این پرسش که چرا هاشمی در دوران ریاست جمهوری اش نتوانست الگوی اقتصاد آزاد را به درستی پیاده کند؟ گفت: نیروها و جریان های سیاسی اجازه ندادند هاشمی رفرم اقتصادی اجرا کند؛ همچنان که اصلاح طلبان نیز ۸ سال بعد در برابر هاشمی قرار گرفتند همین روند در انتخابات ۹۲ به بعد نیز اجرا خواهد شد.
در ادامه، سلیمی نمین در پاسخ به سؤالی درباره کارنامه دولت احمدی نژاد در عرصه فعالیت های هسته ای کشورمان اظهار داشت: دولت های هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد بر غنی سازی ایران متفق القول هستند و هیچ یک به خواسته های غرب تن ندادند.
وی در عین حال متذکر شد: البته دعواهایی برای شیوه تحقق این هدف وجود داشت ولی اختلافات عمیقی در این حوزه بین این سه دولت مشاهده نشده است.
سلیمی نمین این نکته را نیز گوشزد کرد که « از وقتی احمدی نژاد فکرش به سمت بقای در قدرت متمرکز شد، مدیریت مسئله هسته ای تحت الشعاع قرار گرفت.
وی با اشاره به تأثیر تحریم ها بر اقتصاد کشور، گفت: به اعتقاد کارشناسان تحریم ها حداکثر ۳۰ درصد بر مسائل اقتصادی اثرگذار بوده است، بی توجهی دولت به مسائل اساسی اقتصاد چالش امروز کشور است.
در ادامه این نشست، عبدالرضا داوری گفت: در دولت احمدی نژاد به صورت خاص مجموعه ای از شبکه رسانه ای به تصویری سازی از دولت پرداخته است.
وی با انتقاد از بخشی از سخنان سلیمی نمین گفت: توقع نداشتم آقای سلیمی نمین بگوید آقای احمدی نژاد در پی ارتباط با آمریکا و رها کردن اداره کشور است تصور رسانه ها بر همین اساس شکل گرفته است.
داوری با ارائه آماری در این زمینه گفت: در سال گذشته، ۴۸ درصد از درآمدهای نفتی محقق شد که ارز آن وارد کشور نشد؛ داستان تحریم ها در سینه ماست ولی نمی توانیم آن را بیان کنیم.
وی تصریح کرد: جریان های سیاسی اجازه ندادند برنامه های اقتصادی دولت پیش برود در حالی که احمدی نژاد متهم به تلاش برای برقراری رابطه با آمریکا می شود، در شهریور ماه گذشته احمدی نژاد جلوی برخی افراد که برای مذاکره با آمریکا تلاش می کردند، ایستاد.
« احمدی نژاد ۸ سال است که چوب این اعتقادش را می خورد و برخی زیر شعار استکبارستیزی با انگلستان و آمریکا فالوده خوردند و فرزندان و خانواده هایشان را برای تحصیل و زندگی به انگلستان فرستادند در دوره احمدی نژاد برخی از قراردادهای انگلیسی و آمریکایی متوقف شد» .
نماینده حامی دولت در این مناظره با اشاره به جریان دانشگاه آزاد و برکناری جاسبی از ریاست این دانشگاه گفت: شما چه می دانید چه نامه های به چه جاهایی نوشته شد که جاسبی به زیر آید اما از جاهایی مسیر بسته شد.
داوری افزود: این را بدانید که اگر پیگیری های احمدی نژاد نبود جاسبی با چند مصاحبه زاکانی و برخی ا ز آقایان نمی توانست جاسبی را از ریاست دانشگاه آزاد به زیر آورد.
وی دلیل امضاء نشدن حکم رئیس جدید دانشگاه آزاد توسط احمدی نژاد را تصمیمی مدیریتی دانست و افزود: چنین ایراداتی به احمدی نژاد ایرادات بنی اسراییلی است.
داوری گفت: احمدی نژاد اجازه نداد که جاسبی در هیئت امنای دانشگاه آزاد صاحب رای شود.
به گزارش خبرنگار فارس، در ادامه این نشست، صادق زیباکلام اصلاح طلبی را دموکراسی خواهی تعریف و این پرسش را مطرح کرد که « نسبت افرادی مثل مصطفی کواکبیان با دموکراسی طلبی در چیست؟ » .
وی با بیان اینکه نسبت این افراد با دموکراسی در اینست که ظرف چند سال گذشته چقدر در مورد آن حرف زده و فعالیت کرده اند، ادامه داد: اصلاح طلب بودن کارت ورود به محدوده نیست بلکه نسبت به پایمردی و ایستادگی افراد سنجیده می شود.
« اصلاح طلبان نه حزب هستند و نه کلوپ که کارت ورود داشته باشند بلکه اصلاح طلبی به این برمی گردد که چقدر برای دموکراسی، آزادی مطبوعات و آزادی بیان می ایستیم» .
زیباکلام در ادامه صحبت هایش نقدی را نیز به هاشمی رفسنجانی وارد کرد و گفت: « بزرگ ترین نقد من به هاشمی رفسنجانی اینست که هیچ وقت پای دموکراسی نایستاد» .
در بخش دیگری از این نشست، عبدالرضا داوری نماینده حامیان دولت در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: دولت در یک غربت رسانه ای در برابر یک امپراطوری رسانه ای قرار دارد.
وی افزود: امروز یک امپراطوری عظیم رسانه ای در مقابل دولت ایستاده و تلاش می کند تصویر کاریکاتوری از دولت ارائه بدهند.
داوری اتفاقات و حاشیه های اسفندیار رحیم مشایی را یک ظلم بزرگ رسانه ای دانست و ادعا کرد: مشایی را با یک موج بزرگ انگلیسی تخریب کردند و با اتهامات کاذب و انگ زنی سعی کردند تصویر کاریکاتوری از او نشان دهند.
وی تصریح کرد: فضاسازی رسا نه ای و حبابی که ایجاد شده خواهد ترکید و چهره واقعی مشایی حداقل برای نخبگان آشکار خواهد شد.
در بخش پایانی این نشست عباس سلیمی نمین انتقاداتی به صحبت های داوری مطرح کرد و گفت: این مظلوم گرایی خیلی گیرایی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: من در جریان انتخابات گذشته و سال های قبل از احمدی نژاد دفاع کردم اما الآن انتقاداتی به وی دارم و معتقدم که او نسبت به شعارهایش زاویه پیدا کرده است.
سلیمی نمین به موضع گیری های احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: بعد از حمله دانشجویان به سفارت انگلیس که من هم آن را رد می کنم، دولت مواضعی گرفت و حتی با مصوبه مجلس در مورد کاهش روابط با انگلیس مخالفت کرد.
وی سپس به نقد اشخاص به کار گرفته شده در دولت پرداخت و گفت: برخی جریان ها در صنعت روی کار آمدند و برخی کنار گذاشته شدند اما در دولت دهم و نهم خیلی ها بدون این که درس خوانده باشند مدرک تحصیلی گرفتند و در دانشگاه ها تدریس کردند.
سلیمی نمین تصریح کرد: علی القاعده وقتی احمدی نژاد از این اصول تبری می جوید و خود را کنار می کشد، من هم دلیلی نمی بینم که او را اصولگرا بخوانم و انتقاداتم را بیشتر نکنم.
عبدالرضا داوری نیز در پاسخ به سؤالی درباره همایش ۱۰۰ هزار نفری دولت در روز ۲۹ فرودین ماه، از آنچه فضاسازی رسانه ای خواند انتقاد کرد و گفت: ساده لوحانه است که بخواهیم بگوییم این کار انتخاباتی است.
وی افزود: دولت اعتقاد دارد مهندسی افکار انسان پذیر نیست و اینکه ما بخواهیم با ۱۰۰ هزار نفر انتخابات ۵۰ میلیونی را ببریم، مسأله ای نیست که واقعیت داشته باشد.
داوری درباره تحریم ها نیز گفت: سال ها بعد که موضوع تحریم ها مشخص شد، معلوم می شود کدام جریان ها با اعمال فشار نگذاشتند برنامه های احمدی نژاد به خوبی پیش برود.
این چهره حامی دولت در پاسخ به اظهارات سلیمی نمین درباره رویکرد دولت در خصوص رابطه با آمریکا، توضیح داد: احمدی نژاد هیچوقت دنبال سناریوی رابطه با آمریکا نبوده و این مسأله هم از جنس فضاسازی های رسانه ای است.
صادق زیبا کلام نیز در پاسخ به سؤالی در خصوص ورود اصلاح طلبان به انتخابات اظهار داشت: اصلاح طلبان در صورتی که بخواهند وارد فضای انتخابات شوند با این مسأله مواجه اند که می توانند بدنه اجتماعی شان را با خود همراه کنند و رأی دهندگان بالقوه شان را وادار کنند پای صندوق های رأی بیایند؟
وی در پایان با اشاره به فعالیت های برخی نمایندگان اصولگرا در مجلس در دفاع از حقوق شهروندان در قبال سکوت برخی مدعیان اصلاحات، ابراز عقیده کرد: به اعتقاد وی در ماجرای ستار بهشتی علی مطهری یک اصلاح طلب است و از نمره صفر تا ۲۰ بالاترین رای را در طیف اصلاحات می آورد.
ارسال نظر