کلید سرمایهگذاری را به دست خارجیها ندهیم
توکلی گفت: کل تجهیزات نفتی را ایرانیان می توانند بسازند اگر هم نتوانند قطعات مورد نیاز را از بازارهای جهانی تهیه می کنند حرف ما این است که کلید را به دست خارجیها ندهیم نفت یک کالای سیاسی است ما میگوییم امکان پذیر است که همه اجزا را از بازارهای خارجی خریداری کنیم.
احمد توکلی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در نشستی تحت عنوان آخرین بررسی ها پیرامون قراردادهای نفتی IPC که صبح امروز در محل خبرگزاری فارسی برگزار شد اظهار داشت: رویکرد استفاده از خدمات فنی تکنولوژی و مشاوره شرکت های خارجی را امکان پذیر می دانیم به خصوص اینکه پس از برجام ما نیز امیدوار به سرمایه گذاری بیشتر در کشور خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه انتقادهای مربوط به قراردادهای نفتی بیشتر سیاسی است تا اقتصادی گفت: شخص بنده را که وزیر نفت تایید کردند و عنوان کرده دل سوز هستم و کار سیاسی نمی کنم ما در خصوص این قراردادها استدلال هایی داشتیم که حتی اگر جناحی هم بود باید این ابهامات برطرف شود.
**ادعای انتقادات سیاسی به قراردادهای نفتی به صلاح نیست
توکلی با تاکید براینکه ما در روند این انتقادات یک کلمه حرف جناحی نزدیم افزود: این قراردادها مربوط به 32 سال بعد است و دولت های زیادی از جناح های مختلف با این قراردادها سر و کار دارند در نتیجه این انتقادها به هیچ عنوان سیاسی نیست و تکرار این ادعا به صلاح کشور نیست.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا این ایرادات و انتقادات به زیان سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران تمام نمی شود؟ نیز گفت: این قراردادهای نفتی اشکالاتی نسبت به حاکمیت تولید و مسائل مالی دارند بسیاری از اشکالاتی که ما مطرح کردیم به طور اساسی برطرف نشده و ما به تلاش های خود برای حفظ منافع ملی کشور تلاش خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد سرمایه گذاری برای منافع ملی مضر باشد سرمایه گذاری نکردن شرکت های خارجی بهتر از سرمایه گذاری کردن آنهاست.
**چنانچه سرمایه گذاری خارجی به ضرر منافع ملی باشد بهتر است انجام نشود
توکلی با اشاره به اینکه اگر در کشور کسانی که تخصصی دارند و می توانند امری را اصلاح کنند سقوط کنند این خیانت به مصالح کشور است تصریح کرد: خارجی ها می دانند در ایران همه آزادی بیان دارند و اگر قراردادی بدون مقدمه و اصلاحات انجام شود در اجرا با مشکل مواجه خواهد شد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص جذابیت قراردادهای فعلی نیز گفت: شرایط جامعه طوری است که تامین نیازهای وزارت نفت در داخل شدنی است وزارت نفت تجهیزات، نیروی انسانی، مدیریتی، سازمان دهی و بازار فروش نیاز دارد و ما مدعی هستیم این نیازها از بازارهای داخلی قابل تامین است.
وی تصریح کرد: در کشورهای غربی نرخ بهره تا ده سال دیگر منفی خواهد بود یعنی مازاد سرمایه دارند از همه سرمایه گذاری هایی که مطمئن باشند که اصل سرمایه گذاری برمی گردد قطعا استقبال خواهند کرد.
**کلید را به دست خارجی ها ندهیم/ نفت یک کالای سیاسی است
توکلی ادامه داد: کل تجهیزات نفتی را ایرانیان می توانند بسازند اگر هم نتوانند قطعات مورد نیاز را از بازارهای جهانی تهیه می کنند حرف ما این است که کلید را به دست خارجی ها ندهیم نفت یک کالای سیاسی است ما می گوییم امکان پذیر است که همه اجزا را از بازارهای خارجی خریداری کنیم.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر 25 شرکت خارجی در حال مذاکره اند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مراسم ارتحال امام گفت: معظم له در بخشی از این سخنان عنوان کردند سرمایه گذاری خارجی خوب است به شرطی که انتقال تکنولوژی هم بدهند.
توکلی با اشاره به اینکه در وزارت نفت افراد با دلسوزی کار می کنند تصریح کرد: اما این که بگوییم کسانی هستند که غیردلسوزانه می خواهند خارجی ها را برای سرمایه گذاری نیز دعوت کنند صحیح است.
**توتال به دلیل بدرفتاری در ایران، در آمریکا و فرانسه مورد شماتت قرار گرفت
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عقد قرارداد با شرکت توتال گفت: توتال در این کشور بد سابقه است و به خاطر رفتارهایی که در ایران کرده است در آمریکا و فرانسه مورد شماتت قرار گرفت.
وی ادامه داد: دولت می تواند از مجلس اجازه بگیرد که محصول این مخازنی را که بچه های ایرانی می گیرند به حساب خزانه ریخته شود و هزینه پیشرفت در همین کشور فراهم شود.
توکلی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه منتقدین برجام عنوان می کنند این قراردادها در فضای برجام بوده است نیزگفت: من این موضوع را قبول ندارم که این قراردادها در فضای برجام بوده البته زحمات مذاکره کننده کشورمان را ارج می نهمیم اما نتایج برجام را تایید نمی کنیم.
**واگذاری برخی مخازن نفتی به غرب خلاف مصالح ملت است
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من شخصا به وزیر نفت گفتم این قراردادهای نفتی محل سلطه می شود که در بلند مدت نیز ابزار اعمال قدرت می شود این در حالی است که برخی مخازن نفتی را می خواهند به غرب بدهند این اقدام خلاف مصالح ملت است.
وی در خصوص جلسات برگزار شده میان منتقدین و مسئولان وزارت نفت نیز گفت: اگر نیاز باشد جزییات این جلسات منتشر خواهد شد اما انتقادهای ما در این جلسات به نتیجه نرسید.
توکلی در پایان خاطر نشان کرد: ما به عنوان ایرانی مسلمان و انقلابی به هیچ عنوان ازمواضع حقه خود کوتاه نخواهیم آمدو از همه موازین قانونی استفاده می کنیم که اگر تخلفی صورت پذیرفت این قراردادهای نفتی متوقف شوند و این در حالی است که یکی از منتقدین برجسته دانشگاهی در حضور رئیس جمهور صحبت کرد و آقای روحانی پذیرفت چند میدان خاص نفتی باید آزمایش شود.
ارسال نظر