جهاد روشنگری، نیاز امروز جهان اسلام
مصائبی را که امروز جهان اسلام دچار آن شده و برخی از کشورهای اسلامی نظیر لیبی، یمن و... متأثر از این شرایط حتی به مرحله حذف از جغرافیای جهان نزدیک شدهاند، اگرچه محصول راهبردهای کلان نظام سلطه برای درگیرسازی کشورهای مسلمان با هم از یکسو با هدف مهار حرکت بیداری اسلامی و از سوی دیگر با هدف تأمین امنیت رژیم صهیونیستی صورت گرفته است، اما تردیدی نمیتوان داشت که منفعتطلبی و حماقتهای برخی سران این کشورها و افراطگریها و تندروی بعضی از گروههای مدعی اسلامخواهی در ایجاد این شرایط نقش اساسی ایفا میکنند.
عباس حاجینجاری در بخش یادداشت روز روزنامه جوان نوشت:
بعد از اوجگیری نهضت انقلاب اسلامی ایران و گسترش امواج آن در دیگر کشورهای اسلامی که به اوجگیری نهضت مقاومت مردم لبنان و فلسطین و شکستهای پیدرپی رژیم صهیونیستی انجامید، امریکاییها ناامید از مقابله مستقیم با این حرکت که به الگو شدن جریانهای مقاومت نظیر حزبالله، حماس و جهاد اسلامی منجر شده بود، چاره را تنها در خلق جریانهای موازی و درگیر ساختن آنها با نیروهای اصیل مقاومت دیدند تا از آن طریق به جای مقابله مستقیم که طبعاً هزینههای مادی، انسانی و اعتباری زیادی برای آنها ایجاد کرد، مهار حرکتهای انقلابی و اسلامی را با سوءاستفاده از ظرفیتهای موجود جهان اسلام و حکومتهای متزلزلی که خود بیش از قدرتهای سلطه، از رشد بیداری اسلامی نگران بودند نیابتاً به گروههای دستساختهای محول کنند که در عین ادعای اسلامخواهی به جای مقابله با نظام سلطه، جنگ را به درون جهان اسلام منتقل کرده و در عین ایجاد فراغت برای قدرتهای سلطه و رژیم صهیونیستی، حرکتهای ناب اسلامی را نیز در نقطه کانونی خود مهار کنند.
در 17 فوریه سال 2015 وسلی کلارک از ژنرالهای بازنشسته ارتش امریکا و فرمانده ارشد نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) بین سالهای 1997تا2000 میلادی در گفتوگویی با سیانان با افتخار از راهبرد امریکاییها از ایجاد گروه افراطی داعش و با هدف مقابله با حزبالله سخن به میان آورده و میگوید: ما داعش را از طریق تأمین مالی دوستان و متحدان خود آماده و مجهز کردیم. کلارک میافزاید: پس از آن هزینههای زیاد تبلیغاتی نیز برای تخریب وجهه حزبالله و از سوی دیگر بزرگنمایی قدرت داعش هزینه شد.
اعتراف کلارک را نیز چندی پیش از او خانم کلینتون در کتاب خاطراتش در مورد راهبرد امریکا درباره ایجاد و به رسمیت شناختن این گروه افراطی تأکید کرده و یادآور شده بود که من به 112 کشور جهان سفر کرده و با برخی دوستان توافق شده بود تا به محض تأسیس داعش این گروه به رسمیت شناخته شود.
مقام معظم رهبری در دیدار روز چهارشنبه خود با قاریان و حافظان برتر شرکتکننده در مسابقات بینالمللی قرآن کریم با رمزگشایی از این راهبرد نظام سلطه و آتشی که متأثر از آن بر جان جهان اسلام افکندهاند، علما، نخبگان جهان اسلام را به جهاد روشنگری نسبت به این راهبرد نظام سلطه فراخوانده و یادآور میشوند که ظهور گروههای تروریستی تکفیری در منطقه نتیجه فقدان روشنگری است و امروز وظیفه امت اسلامی مبارزه با این است. ایشان با اشاره به نقش بعضی از دولتهای اسلامی که با خیانت به ملتهای خودشان و جهان اسلام زمینه نفوذ طاغوت اعظم یعنی رژیم استکباری ایالات متحده را فراهم و جهان اسلام را درگیر این چالش کردهاند، یادآور میشوند که در شرایط کنونی وظیفه علما، روشنفکران و تحصیلکردههای جهان اسلام و همه کسانی که منبر دارند؛ مبارزه برای روشنگری است و این روشنگری جهاد است، جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست، جهاد شامل جهاد فکری، جهاد علمی، جهاد تبیینی و تبلیغی و جهاد مالی است.
ایشان سپس تأکید میکنند که امروز به خاطر اینکه فریضه تبیین را ما درست انجام ندادهایم، یک عده دچار گمراهیاند و به خیال اینکه برای اسلام دارند کار میکنند علیه اسلام کار میکنند. این گروههای تروریستی در منطقه ما که امنیت را از ملتهای مسلمان سلب کردهاند، آسایش را از ملتهای مسلمان گرفتهاند به جای دشمن اینها دارند با مسلمانان میجنگند. این گروههای تکفیری گروههای نزدیک به وهابیها کسانی هستند که زحمت دشمن را اینها برعهده گرفتهاند. آن کاری که دشمن میخواهد بکند، اینها دارند برای او انجام میدهند. بین مسلمان ها اختلاف ایجاد کردهاند، وقتی مسلمانها با هم سرگرم جنگ شدند، قضیه فلسطین فراموش میشود کما اینکه دارند قضیه فلسطین را به فراموشی میسپارند.
آنچه که اهمیت روشنگری را در شرایط کنونی بیشتر میکند این است که تمام ظرفیتهای دیپلماسی و رسانهای قدرتهای استکباری این روزها در خدمت حکومتهای مرتجع منطقه برای سیاهنمایی علیه ایران اسلامی و نیروهای جبهه مقاومت قرار گرفته و در نقطه مقابل رسانههای حامی جبهه مقاومت روز به روز محدودتر شده و از ظرفیتهای آنها کاسته میشود.
ارسال نظر