پرونده ویژه «بحران دمشق و تولد نسل سوم القاعده در سوریه»
پرونده «بحران دمشق و تولد نسل سوم القاعده در سوریه» به کالبد شکافی و بررسی چگونگی شکلگیری القاعده با همکاری بلک واتر و حمایت مالی وهابیت منطقه در بحران سوریه میپردازد، اینکه نسل سوم القاعده و طالبان شامی چگونه شکل گرفت.
به گزارش پارس به نقل از فارس در دمشق، همگان می دانندکه القاعده بی تاریخ و شناسنامه نیست و این جریان در کوه ها و دره های افغانستان و برای انجام یک هدف با پول و امکانات « سیا» و دلارهای نفتی « آل سعود» زائیده شد.
مردم منطقه و جهان مشاهده کرده اند که هر نقطه ای که القاعده بدان جا عزیمت می کند، سبب و باعث حضور ارتش امریکا می شود. مسیر عبور القاعده در چند دهه افغانستان، پاکستان، عراق، یمن، سومالی، شمال و غرب آفریقا بوده و اکنون سوریه است. نکته جالب اینکه هر مسیری که القعده عبور کرده است، آمریکا نیز با اقتدار حضور یافته و به عنوان ناجی و یار انسان ها ظاهر شده است.
تولید نسل سوم القاعده در سوریه با همکاری بلک واتر و وهابی های منطقه
در مرحله اول خیزش جوانان جهان عرب علیه مستبدانی همچون حسنی مبارک، زین العابدین بن علی، معمر قذافی و علی عبدالله صالح یمنی، آمریکایی ها از نمایش و فیلمی تحت عنوان « کشته شدن بن لادن» پرده برداری کردند تا به جهان بگویند که تاریخ مصرف بن لادن و القاعده به اتمام رسیده است.
اما با گذشت اندکی از شروع بحران در سوریه، مشاهده کردیم که چگونه القاعده خود را با همکاری « بلک وتر» و حمایت مالی وهابیت منطقه، دگر بار بازتولید کرده و نسل سومی را در عرصه بحران در این کشور به دنیا آورد.
از آغاز شروع انفجارهای دمشق و عملیات انتحاری (دو عملیات در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۱ رخ داد و جان۴۴ انسان بیگناه گرفت) مردم سوریه به وحشت افتادند، زیرا با چشمان باز دیدند که این شبح ویرانگر و مخرب همان هویت تکفیری و تخریبی تروریست های وهابی در عراق، افغانستان، پاکستان، سومالی و شمال آفریقا را دارند.
عامل خارجی (مثلت آنکارا ریاض دوحه و ائتلاف فرآتلانتیکی) بحران سوریه، در همان روزهای آغازین بحران، بخوبی تشخیص داده که ادوات و ابرازهای بومی و عناصر داخلی (مهره های سوری) در مقابله تجربه و آگاهی دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی سوریه ناتوان و ضعیف و ناکارآمد است.
بنابراین به عاملی که خوب جغرافیایی منطقه را بداند و در عین حال در جنگ های چریکی و خیابانی و عملیات انتحاری تجریه کافی داشته باشد، نیاز مبرمی پیدا کردند و اینگونه بود که بخشی از القاعده و سلفی های وهابی عراق را به داخل سوریه گسیل دادند.
در این خصوص خود « أبو البکر البغدادی» امیر به اصطلاح جریان تکفیر و وهابی « دولة العراق الإسلامیة» اذعان داشت که سازمان ما « أبو محمد الجولانی» (رابط القاعده عراق با هسته های سلفی جهادی سوریه در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹) را از عراق جهت « اعلان الجهاد» به سوریه اعزام داشتیم.
با ورود الجولانی به سوریه جریان « جبهة النصرة لاهل الشام» در ژانویه ۲۰۱۲ متولد می شود و اولین انفجارهای دمشق در ۲۳دسامبر۲۰۱۱، پیش درآمد و طلیعه این زایش بود. جبهه النصره از همان آغاز مأموریت خود در سوریه، با صدای بلند اعلام کرد که سرزمین سوریه میدان و عرصه جهاد است.
کارشناسان مسائل منطقه و جریان های وابسته به القاعده از اعلام اخیر « أبو بکر البغدادی الحسینی القرشی» امیر دولة العراق الإسلامیة (در می۲۰۱۰، امیر مؤمنین دولت اسلامی عراق شد) مبنی بر ادغام دو گروه « دولة العراق الإسلامیة» و « جبهة النصرة لاهل الشام» جهت جهاد علیه بشار اسد و برپایی « دولت خلافت اسلامی» در ساختار جدیدی تحت نام « الدولة الإسلامیة فی العراق و الشام» ، زیاد شوکه نشدند، زیرا از ارتباطات تاریخی و ارگانیکی دو تشکیلات و نقش حامیان خارجی در مدیریت و هدایت عملیاتی این دو گروه اطلاع و آگاهی داشتند.
در گذشته این گزارش ها در دسترس همگان بود و در صورت سازماندهی این داده ها تصویر روشن از روند و مسیر رشد و نمو گروه « جبهة النصرة لاهل الشام» در دسترس بود. از جمله اطلاعات سابق در این راستا می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱ حضور فعال شیخ ضاری و تیمش عامل مهم در هدایت گروه های بعثی و وهابی عراق، طی دوسال اخیر در پرونده بحران سوریه بوده است.
۲ افزایش عرصه خدمات فنی و آموزشی شرکت بلک واتر (متخصص خدمات نظامی مرتبط به سازمان سیا)
۳افزایش حضور وهابی های عراق و اردن که سابقه همکاری با بن لادن و مصعب الزرقای در صحنه عملیات عراق در عرصه های نبرد معارضان مسلح سوری با ارتش سوریه.
۴ فعال شدن مناطق مرزی سوریه با همسایگان به ویژه با عراق و اردن که در گذشته جولانگه تردد گروه های تکفیری وهابی عراق در سال های (۲۰۰۳ ۲۰۱۳) بوده است.
۵ وزارت خارجه آمریکا با گرفتن ژست « حقوق بشری و مدافع امنیت و ارزش جان انسان ها» در ۱۱دسامبر ۲۰۱۲ توسط سخنگویش « ویکتوریا نولاند» اعلان کرد که « جبهة النصرة» یک جریان تروریستی است. آمریکا این ژست را دو روز بعد از دعوت « ایمن الظواهری» رهبر فعلی القاعده، مبنی بر اتحاد و وحدت گروه های جهادی در سوریه به خود گرفت.
۶ پایه و اساس اندیشه تأسیس « جریان جهادی در بلاد شام» ابتدا توسط أبو مصعب زرقاوی رهبر شاخه عراقی القاعده در یکی از پایگاهی آموزشی جوانان جهادی عرب در هرات در اوایل سال های ۲۰۰۰، مطرح شده و در پی آن هسته هایی در سوریه، اردن، مناطق سنی لبنان و اردوگاه های فلسطینی (در سوریه، اردن و لبنان) ، ایجاد شد.
۷ آمریکا جهت فریب دادن افکار عمومی ایالات متحده و مردم جهان، اخیراً اعلام کرده که یک سرباز آمریکایی که با جبهه النصره همکاری داشته، دستگیر کرده است حال آنکه واقعیت از ماجرای دیگری حکایت دارد.
القاعده و آمریکا در افغانستان و عراق به عنوان دو دشمن کهنه هستند و هریک از قتل سربازان طرف دیگر با افتخار یاد می کنند و آن را به فال نیک می گیرند اما حال چه شده که این دو دشمن در سوریه دست به دست یکدیگر علیه بشار اسد می جنگند. یکی آتش تهیه می ریزد و دیگری در فاز سیاسی فشارها را افزایش می دهد و خواهان کنار رفتن اسد می شود.
یکی به روستایی می رود و سر زنان و کودکان را بریده و بر روی سینه هایشان قرار می دهد و دیگری با عملیاتی رسانه ای آن را به گردن دولت و ارتش سوریه می اندازد. یکی با شعار مبارزه با علویان به سوریه وارد شده و به پیر و جوان رحم نمی کند و دنبال سرنگونی اسد است؛ دیگری با ادعای دموکراسی خواهی و دفاع از حقوق بشر به دنبال جایگزینی برای اسد می گردد.
یکی قرائت خود از اسلام را قرائت درست و یاران خود را « مسلمانان کامل» می داند و دیگری ادعای لیبرال ترین تفاسیر از انسان و زندگی و دنیای مدرن را دارد. یکی سربریدن هر انسانی خارج از تعریف خود از انسانیت را مستحب موکد می داند و دیگری گاه به ضرورت سیاست به تیرخوردن سگی در میدان جنگ هم اعتراض می کند.
مطالب فوق مقدمه ای بر انتشار پرونده ویژه ای با عنوان « بحران دمشق و تولید نسل سوم القاعده در سوریه» شد. اینکه بر آن شدیم تا در یک پرونده ویژه و چند قشمتی، به موضوع حضور هدفمند القاعده در سوریه و ارتباط آن با سلفی ها و القاعده عراق بپردازیم.
« مراحل زایش نسل سوم القاعده در فصل بهار عربی و در رحم بلاد الشام» ، « مقدمات زایش جریان جبهه النصره» ، « کارنامه عملیاتی جبهه النصره» ، « روند ادغام و اهداف ادغام دو گروه» ، « تبعات ادغام و وحدت بر گستره بحران سوریه و روندآن چه خواهد بود» ، « محدوده و قلمروی جغرافیایی فعالیت ساختار سلفی جدید» ، « معنا، فلسفه وجودی و اهداف تأسیس دولت اسلامی در عراق و شام» از جمله محورها و مسادلی است که در این پردنده بررسی خواهد شد.
ارسال نظر