پارس؛
«پیشنهاد نظامی آمریکا» به کشورهای عربی برای مقابله با ایران/ تداوم ارسال تسلیحات پیشرفته نظامی ایالات متحده به ریاض به ارزش ۶۰ میلیارد دلار
شش سال پیش در همین روزها، واشنگتن بزرگترین قرارداد فروش تسلیحات نظامی در تاریخ خود را با عربستان سعودی به امضاء رساند و طی آن متعهد شد جتهای جنگنده اف ۱۵؛ هلیکوپترهای تهاجمی آپاچی و تسلیحات پیشرفته نظامی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار را در اختیار ریاض قرار دهد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یک مقام بلندپایه آمریکایی میگوید، ایالات متحده قرار است به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، افزایش همکاری در زمینه دفاعی به ویژه در زمینه نیروهای ویژه و تواناییهای دریایی برای مقابله با فعالیتهای «بر هم زننده امنیت» از سوی ایران در منطقه را پیشنهاد کند.
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا که به ریاض پایتخت عربستان سعودی سفر کرده است، روز چهارشنبه اول اردیبهشت با همتایان خود از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس دیدار و گفتوگو کند.
این دیدار پیش از نشست رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با حضور باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا انجام خواهد شد. عربستان، امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر، شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.
کشورهای شورای همکاری و در راس آنها عربستان سعودی، از همپیمانان نظامی تاریخی ایالات متحده هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مسئول بلندپایه در وزارت دفاع آمریکا گفته است: «از ۱۵ سال پیش، سرمایهگذاریهای بزرگی در زمینه توانایی هوایی کشورهای شورای همکاری، با فروش هواپیماهای جنگی به آنها انجام دادهایم».
او افزود: «اما تنها با هواپیماهای نظامی نمیتوان با فعالیتهای ایران برای بیثبات کردن منطقه مقابله کرد بلکه چنین اقدامی نیازمند ابزارهای ویژه و تواناییهای پیشگیرانه دریایی است».
این مقام مسئول اضافه کرد که ایالات متحده به ویژه به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، پیشنهاد آموزش نیروهای ویژه و توسعه قدرتهایی دریایی، برای جلوگیری از اقدامهای ایران در انتقال اسلحه به گروههای شیعه تحت حمایت خود در منطقه را داده است.
او خاطرنشان کرد: «تنها در شش ماه با همکاری شرکایمان در ائتلاف عربی موفق به توقیف چهار محموله اسلحه در سواحل یمن شدیم».
مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا همچنین گفت که اشتون کارتر میخواهد در گفتوگو با همتایان خود بر اهمیت افزایش حمایت از عراق، کشوری که اکثر ساکنانش شیعه هستند، تاکید کند چرا که به گفته او، باز پسگیری مناطق تصرف شده از سوی گروه «حکومت اسلامی» نیازمند چنین حمایتی است.
او ابراز امیدواری کرد که روایط دیپلماتیک میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و عراق بهبود یابد «اما برخی از کشورهای خلیج فارس در این باره ملاحظاتی دارند».
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برای دیداری دو روزه از عربستان سعودی عازم این کشور شده است.
قرار است آقای اوباما طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، با ملک سلمان، شاه عربستان و مقامات این کشور دیدار کند و سپس با رهبران کشورهای شرکت کننده در نشست روز پنجشنبه شورای همکاری خلیج فارس هم دیدار میکند.
اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در این سفر آقای اوباما را همراهی میکند.
کارتر هم قرار است در جریان این سفر با همتایان عربستانی خود در مورد امور نظامی و تلاش برای جلوگیری از آنچه "بیثبات کردن منطقه" توسط ایران خوانده شده، رایزنی کند.
آمریکا و عربستان متحدان دیرینهاند. شش سال پیش در همین روزها، واشنگتن بزرگترین قرارداد فروش تسلیحات نظامی در تاریخ خود را با عربستان سعودی به امضاء رساند و طی آن متعهد شد جتهای جنگنده اف ۱۵؛ هلیکوپترهای تهاجمی آپاچی و تسلیحات پیشرفته نظامی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار را در اختیار ریاض قرار دهد.
ارسال نظر